Gemensamt konto – öppna ett kreditkort med delat konto

Funderar du på att öppnat ett gemensamt konto och dela utgifter, kostnader och möjligheter med familjen? Då har du kommit helt rätt. På följande sida har vi nämligen samlat de bästa kreditkorten för gemensamt konto samt de bästa debetkorten med delat konto. Vi har även samlat matnyttiga tips och rekommendationer på hur du får ut så mycket som möjligt från ett gemensamt konto.

Men låt oss inte bli långdragna: här kommer en fullständig guide till de bästa delade kontona.

*Den här artikeln innehåller affiliatelänkar (reklamlänkar) till våra partners och vi kan bli kompenserade av dessa aktörer om du följer länkarna.

Kreditkort som tillåter gemensamt konto


Re:member

Re:member flex - ett kreditkort med många fördelar

Det råder inget tvivel om att Re:member är ett av de absolut bästa kreditkorten i Sverige just nu och med stöd för gemensamt konto vinner kortet många bonuspoäng. För att skapa ett gemensamt konto med Re:member måste du först ansöka om ett Re:member Flex-kort och därefter måste personen som vill ha ett extra kort registrera sig i ditt konto.

Fördelar med Re:member:

 • Exklusiva rabatter i upp till 300 olika webbutiker
 • Kompletterande rese- och bagageförsäkring
 • Låg ränta och upp till 8 räntefria veckor

– Ansök om Re:member idag –

Marginalen Bank

Marginalen Bank är en kreditgivare med över 300 000 kunder och två enastående kreditkort för olika ändamål. Banken stödjer även möjligheten att ha ett gemensamt konto med två olika kort kopplat till samma kreditutrymme.

Fördelar med Marginalen

 • Bonuspoäng för varje köp du genomför
 • Flera försäkringar inkl. kompletterande reseförsäkring
 • Delbetala större utgifter i upp till 36 månader

– Ansök om Marginalen idag –


Är du nyfiken på din kreditscore?

Gör en kostnadsfri kreditupplysning på MinKreditKoll.se

Fördelar med ett gemensamt konto med två kort

Det finns många fördelar med att ha ett gemensamt konto och de allra flesta är uppenbara. Tänk bara på alla situationer där det hade varit praktiskt att delat ett konto inom familjen, med sin sambo eller för att tillsammans spara till en resa.

Nedan kan du läsa mer om de tre vanligaste anledningarna till att man öppnar ett gemensamt konto samt fördelarna med de olika lösningarna.

– Dela ett kreditutrymme med familjen

Idag finns det flera ledande kreditgivare som låter dig öppna ett gemensamt konto med två kort. Denna lösning är vanligaste för sambons och par som har delad ekonomi och som inte vill ansöka om två separata krediter.

När man öppnar ett kreditkonto med två olika kort så är det alltid en av personerna som står som kontoägare och kredittagare. Det är också den personen som är ansvarig över kreditfakturor och som det utförs en kreditprövning på. Den andra personen får endast tillgång till ett extra kort som är kopplat till samma kredit.

– Öppna gemensamt matkonto

Många väljer också att öppna gemensamt matkonto som endast används för att handla mat och livsmedel. Även detta är en praktisk lösning för alla familjer och sambos som har delad ekonomi.

Funderar du på att öppna ett gemensamt matkonto så bör du med fördel välja ett kort som ger er fina bonusar och rabatter i matbutiker. Vi har skapa en guide och jämförelse av de bästa matkorten 2022 så att du snabbt och smidigt kan hitta ett matkort att använda som ditt gemensamt matkonto.

– Öppna gemensamt sparkonto

Det går inte att spara pengar på ett kreditkort däremot finns det flera fördelar med att ha delade sparkonto. Har du ett kreditkort utfärdat av din vanliga bank kan du öppna ett sparkonto, annars finns det en rad debetkort på den svenska marknaden som stödjer gemensamma sparkonton. Du kan läsa mer om dessa kort lite längre ner på sidan.

Ska du och familjen eller nära och kära åka på en längre semester tillsammans kan ett gemensamt sparkonto vara perfekt. Samma sak om du och din sambo ska köpa en bil ihop eller om ni sparar till er första delade bostad.

– Öppna gemensamt konto till familjen

Ett gemensamt kreditkort med flera kort är också fördelaktigt för familjer och föräldrar. Du kan nämligen öppna kort till familjemedlemmar och sen ha full koll på hur de använder sina pengar. Samtidigt kan det fungera som en säkerhet ifall dina barn behöver lägga ut för en större utgift, vill samla resepoäng, etc.

Debetkort kan också användas till gemensamt konto

Det är inte alltid ett kreditkort är en bra lösning för gemensamma konton. Har man till exempel betalningsanmärkningar så kan man inte få ett kreditkort och vill man delat ett konto med familjen fast utan risken med kredit, kan ett debetkort vara att föredra.

Debetkort skiljer sig från kreditkort då man inte har någon kredit utan själv ansvarar för att fylla på sitt konto med pengar. Dessa kort har ofta praktiska verktyg som hjälper dig få ordning på ekonomin. Många debetkort kan även användas till gemensamt sparkonto som alla inblandade får tillgång till via sin smartphone.


P.F.C.

P.F.C Debetkort

Debetkortet från P.F.C. är ett utmärkt val för den som behöver dela ett konto med familjemedlemmar. Du kan välja mellan P.F.C Duo om du ska dela kontot med din partner eller P.F.C. Junior om du ska dela kontot med dina barn.

Fördelar med P.F.C

 • Inget kreditutrymmer och därmed ingen ränta
 • Finns i en gratis version utan fasta avgifter
 • Verktyg som hjälper dig ta kontroll över din ekonomi

– Ansök om P.F.C idag –


Lunar Premium

Lunar-kortet

Lunarways är ett svenskt fintechbolag med tre olika debetkort varav ett är gratis och två har en månadsavgift. De två korten man betalar för kan man använda till delade konton med flera olika kort och upp till 10 användare per konto.

Fördelar med Lunar Premium

 • Kompletterande reseförsäkring (ovanligt bland debetkort)
 • Ta kontroll över ekonomin via Lunar-appen
 • Visa-kort som kan användas över hela världen

– Ansök om Lunar idag –


Hur fungerar ett gemensamt konto?

Gemensamma konton är ganska självförklarande. Det är ett konto eller ett kreditutrymme som du kopplar mer än en användare eller fler än ett kort till. På så sätt kan man vara fler personer som delar på förmånerna som erbjuds via ett kreditkort samtidigt som man tillsammans kan göra finansiella beslut och även spara pengar ihop.

Som vi nämnde tidigare är det viktigt att du förstår att det bara är en person som ansöker om ett kreditutrymme. Det innebär att det är den personen som är ansvarig över krediten och inte de andra som delar kontot. Vidare innebär det att det är på den personen som en kreditprövning kommer genomföras och därför måste personen i fråga ha en ordnad ekonomi.

Vill ni inte ansöka om en kredit och axla det ansvaret kan vi istället rekommendera debetkort då de inte är associerade med ekonomisk risk. Debetkort kan man dessutom öppna utan att genomgå en kreditupplysning vilket är perfekt för de som har skulder och betalningsanmärkningar.

Även företagskort kan vara gemensamma konton

Företagskort är i regel också delade konton. Detta för att man ska kunna ha ett konto kopplat till verksamheten samtidigt som alla anställda kan ha ett eget kort. Många firmor med chaufförer och förare använder delade företagskort. En del öppnar även företagskort och ger ett kort till alla styrelsemedlemmar och bolagsledningen.

Läs mer om företagskort i vår introduktion till de bästa företagskorten 2022.