Kortinfo

Remember flex är det bästa kreditkortet med högst rabatter. Kreditkortet är helt kostnadsfritt att äga och ger dig upp till 56 dagars räntefri kredit, bonus på alla köp och rabatt i över 300+ webbutiker. 

Årsavgift

0 kr

Ränta

9,74 - 28,74%

Högsta kredit

120 000 kr

Räntefritt

56 dagar
Mer information

Kortfakta

Effektiv ränta 8,12 - 24,95%
Räntefritt 56 dagar
Korttyp Mastercard
Uttagsavgift 3 %, minst 35 kr
Valutapåslag 1,75 %
Aviavgift 29 kr

Krav

 • Betalningsanmärkning: EJ OK
 • Folkbokförd i Sverige: Ja, minst 1 år
 • Åldersgräns: 20 år
 • Årsinkomst: 150 000 kr
För- & nackdelar

Fördelar

 • Gratis kreditkort utan årsavgift
 • Upp till 25% rabatt i 300 butiker
 • 56 dagars räntefri kredit

Nackdelar

 • Åldergräns på 20 år

Räkneexempel: Effektiv ränta 21,55 % vid utnyttjad kredit på 30 000 kr återbetalt under 1 år (2024-01-01).

Re:member kreditkort (re:member flex, alt. Remember Entercard) är ett Mastercard som ges ut och ägs av EnterCard – ett företag som i sin tur ett samarbete mellan den svenska banken Swedbank och den brittiska banken Barclays Bank. Barclays är bland annat ett av Europas största företag inom kreditkortsbranschen och Entercard ansvarar, förutom över Re:Member, över flertalet kreditkort på den svenska marknaden. 

Förutom kreditkortet Remember Flex ger aktören också ut mindre privatlån i länderna i Norden. Fast just idag kommer vi fokusera på Remembers kreditkort och de många fördelar som kortet erbjuder, dels när man är ute och reser men även på hemmaplan. För att hjälpa dig hitta det bästa kreditkortet för just dig lägger vi stor omsorg på våra recensioner. Målet är att du ska kunna hitta alla information om Remember Flex – och andra kreditkort – som du behöver för att ta ett välgrundat beslut om vilket kort du ska ansöka om. Re:member Flex kreditkort är just nu korat av oss som Sveriges bästa kreditkort. 

Är du intresserad i att lära dig mer om ett av Sveriges mest populära kreditkort – Re:Member Flex? Fortsätt då läsa.

Fördelar

 • Bästa kreditkortet 2024 sammantaget
 • Omfattande försäkringar
 • 56 dagars räntefri kredit

Nackdelar

 • Åldergräns på 20 år
 • Inget bonussystem

Rabatt och Bonus med Re:member Flex

Re:member Flex kreditkort ger dig rabatt i ett flertal stora webbutiker. Med rabatter på upp till 25 % kan du som kortinnehavare spara stora summor vid shopping på nätet. Med Remember login på Rewardsidan kan du se vilka rabatter som gäller i de över 300 butiker som är kopplade till bonusprogrammet. Du når ditt konto genom att logga in på Mina Sidor, antingen via hemsidan eller via Re:member-appen som du enkelt laddar ner från App Store (iOS, iPhone, iPad) eller Google Play (Android).

Med ett kreditkort från Re:Member och Entercard kan du shoppa med rabatt från flera lokala och internationellt väletablerade webbutiker som CDON.com, Philips.se, Indiska, BikBok, Apotek Hjärtat, Hemköp, Qatar Airways, etc. Ja, listan på företag där du får rabatt kan göras mycket lång och det är utan tvekan en av de största fördelarna med Remember Flex.

Under högtider erbjuder Re:member vissa specialrabatter som du kan ta del av genom bland annat en rabatt-julkalender där du med kortet får ta del av nya rabatter varje dag. Pengarna du sparar dras från din faktura varje månad, du kan alltså spendera pengar i webbutiker och samtidigt minska din månatliga faktura. Bra, eller hur?

Idag är Remember kreditkort inte kopplat till något bonussystem förutom sitt eget och det är de ovanstående rabatterna som är den främsta ekonomiska fördelen med detta kreditkort. Fast Remember Flex har ännu fler förmåner för diverse utgifter, resor och annat. Du kan läsa mer om dessa i stycket nedan.

Andra förmåner med Remember kreditkort

Bokar du minst 50% av en resa på ditt Remember kort får du en kompletterande reseförsäkring samt ett avbeställningsskydd för dig och dina medresenärer. Försäkringen inkluderar bland mycket annat skydd mot förseningar, stöldförsäkring, självriskeliminering och ett resestartskydd.

För 129 kronor i månaden kan du välj att köpa till Re:member banks Trygghetspaket med flera smarta försäkringar. I paketet ingår:

 • Evenemangsavbeställning – om du till exempel bokat en konsert eller annan upplevelse på ditt Remember kreditkort.
 • 2-års allriskförsäkring – försäkringen gäller för all hemelektronik och hushållsmaskiner som du köper med ditt Remember Flex kreditkort.
 • Prisgaranti – hittar du en vara för ett bättre pris inom 90 dagar så matchar re:member priset

Man kan skjuta upp betalningarna genom att delbetala varje månad med praktiskt taget alla kort på den svenska marknaden idag och Remember kreditkort är inget undantag. Om du till exempel köpt något för 10 000 kronor kan du betala 2 000 varje månad i fem månader framöver. Fast i de flesta fall tillkommer ränta på återbetalningsbeloppet; ofta på en årsnivå runt 20 %.

Med Remembers kreditkort kan du bland annat delbetala ett köp räntefritt. Det gäller enskilda köp mellan 3 000 – 20 000 kronor som du kan välja att delbetala på 6, 12 eller 24 månader. Du betalar ingen ränta, men det tillkommer en administrationskostnad på 57 kronor per månad. Om du vill delbetala köp kan du själv hantera det via Internet, genom att logga in på ”Mitt Konto”, klicka på aktuellt köp och sedan bara följa anvisningarna.

Remember Flex reseförsäkring

Med Remember Flex får du en mycket bra och omfattande reseförsäkring. Viktigt att tänka på är dock at du betalar minst 50% av resan med ditt kreditkort för att reseförsäkringen ska gälla.

Här får du ett omfattande skydd som hjälper dig om olyckan skulle vara framme och du blir tvungen att avbeställa eller avbryta resan i sin helhet. Du har även rätt till ersättning om bagaget eller resan skulle bli mycket försenad samt ett utökat skydd mot olycksfall som kan inträffa. 

Detta är ett bra komplement till hemförsäkringen som också ofta täcker vissa delar av dessa områden, även när du är utomlands och på resande fot. 

Reseförsäkringen täcker även din registrerade partner eller sambo samt barn under 23 år. 

För att inte vara ett kreditkort som är utformat specifikt för att vara bra som resekort eller kreditkort för användning utomlands så har Re:member verkligen gjort bra ifrån sig när det kommit till ta fram bra försäkringar. 

I reseförsäkringen ingår

 • Avbeställningsskydd
 • Bagageförseningsskydd
 • Förseningsskydd (av person)
 • Avbryta resan
 • Resestartsskydd
 • Olycksfallsskydd
 • Självrisk hyrbil utomlands
 • Självriskskydd hem-och bilförsäkring

I reseförsäkringen ingår inte

 • Nödbiljetter
 • Nödkontanter

Ränta på Remember Flex kreditkort

Remember Flex erbjuder inte bara bra förmåner när man använder det, utan kortet har även en låg ränta och möjligheten att helt undvika att betala ränta för den som har lite framförhållning. Kortet har idag individuell ränta vilket är ganska unikt på marknaden. Den individuella räntan anpassas efter din kreditvärdighet och kreditutrymme och kan ligga på mellan 9,74% och 24,74 % procent. Har du en stark ekonomi kan du alltså förhandla fram riktigt förmånliga villkor för dig själv. Detta brukar man vanligtvis annars kunna se när det kommer till kreditkort för företag som ofta baserar sina räntor utifrån kreditbetyg.

Eftersom re:member också ger dig upp till åtta räntefria veckor kan du helt undvika räntan genom att betala tillbaka kreditbeloppet inom två månader. För att tydliggöra innebär en räntefri period en period då du kan betala tillbaka din utnyttjade kredit utan att behöva betala räntan. Det är alltså först 8 veckor efter du har använt ditt kort som du måste börja betala ränta.

 • Effektiv ränta * 8,12 – 24,95 %
 • Nominell ränta 9,74 – 28,74 %
 • Räntefritt 56 dagar
* Exempel: Effektiv ränta 21,55 % vid utnyttjad kredit på 30 000 kr återbetalt under 1 år (2024-01-01).

Övriga kostnader med Remember Flex

Re:member Mastercard Flex är ett kort helt utan årsavgift vilket naturligtvis är uppskattat. Man ska dock vara försiktig och inte stirra sig blind på årsavgiften eftersom andra avgifter och kostnader tillkommer.

För att bättre förklara har vi listat alla extra kostnader med re:memeber kreditkort:

 • Pappersfaktura: 39 kronor per faktura (e-faktura är gratis)
 • Uttagsavgift: 3 %, eller minst 35 kronor, på alla kontantuttag
 • Valutapåslag: 1,75 % varje gång du använder kreditkortet i en utländska valuta, antingen i utlandet eller online.

I jämförelse ligger re:members avgifter jämnt med sina konkurrenter och i slutändan är det räntan som avgör hur billigt kortet är att använda. Eftersom Remember kreditkort har individuell ränta är kortet mycket billigt för de som har räntesatsen 9,74 % medan de som får räntesatsen 24,74 % har ett mycket dyrt kort.

Skulle du vilja ha flera fysiska kort så ingår extrakort för till exempel andra familjemedlemmar kostnadsfritt, även om du själv behöver flera kort. Ingen kreditprövning genomförs när man ansöker om ett extrakort till samma kredit.

Re:member Flex kreditkort reklamfilm

Krav för att skaffa Remember kreditkort

Vad krävs för att man ska beviljas en ansökan för ett re:member kreditkort?

Re:member kreditkort kommer idag med ett par olika krav som, jämfört med många andra kreditkort, inte är särskilt strikta. För att ansöka om ett re:member kreditkort ska du uppfylla följande:

 1. Genomgå en kreditprövning via UC
 2. Inte har några betalningsanmärkningar
 3. Årsinkomst på 150 000 kronor, motsvarande 12 500 kronor i månaden.
 4. Vara minst 20 år gammal

I slutändan är det upp till Entercard och re:member att avgöra om din kreditvärdighet är stark nog. Med det menar vi att det aldrig finns några garantier på att din ansökan beviljas eller att du får tillgång till så mycket kredit som du hade hoppats på.

Frågor & svar om Remember Kreditkort

Hur ansöker jag om Remember Flex kreditkort?

Du ansöker smidigt och enkelt direkt på deras hemsida. Klicka på länken för att komma direkt till remember flex ansökan. Där ansöker du med hjälp av mobilt bank-ID. Ansökan går bra att göras både i mobil, surfplatta och via desktop på dator. 

Kraven för att få en godkänd ansökan kan du läsa mer om i stycken ovan. 

Hur lång tid att få remember kreditkort?

Din ansökan brukar godkännas tämligen snabbt, räkna med cirka 1 – 3 dagar. Efter att din ansökan blivit godkänd så mottager du ditt kreditkort i brevlådan följt av koden som kommer i ett separat brev inom 3 – 5 arbetsdagar.

Hur hög kredit på remember flex kreditkort?

Maxkrediten som du kan få på ditt kreditkort från Re:member är 120.000 kr. Räkna med ett något lägre kredit inledningsvis, som du därefter har möjlighet att höja upp successivt när du påvisar god betalningsförmåga. Önskar du en högre kredit än den du beviljas brukar vi rekommendera att vänta cirka 3 månader innan du hör av dig för att be om en höjd kredit.

Andra populära kreditkort

Resurs Gold
Resurs Gold
 • Bonus på alla köp överallt
 • 6 månaders räntefri delbetalning
 • Gratis reseförsäkring
4.5 av 5
Läs omdöme

Räkneexempel: Kredit 15 000 kr, räntefri delbet i 6 mån, 6 st delbetalningar på 2 500 kr, adm. Avg 39 kr + 97 kr uppl.avg, effektiv ränta 3,65 %, exkl årsavgift 245 kr. Totalbelopp 15 331 kr.

Bank Norwegian
Bank Norwegian
 • Kreditkort utan avgift
 • Upp till 5,5% bonus på flygresor
 • Avgiftsfria uttag av kontanter i hela världen
5.0 av 5
Läs omdöme

Räkneexempel: Den rörliga krediträntan är 21,99% (feb 2024). Årsavgiften är 0,-. Vid nyttjande av en kredit på 10 000 och återbetalning genom 12 betalningar på 936 kr under 12 månader, är den effektiva räntan 24,35 %. Det sammanlagda beloppet att betala tillbaka är 11 233 kr.

Morrow Bank kreditkort
Morrow Bank kreditkort
 • Bonus på alla köp
 • Reseförsäkring, köpskydd och ID-skydd
 • Ingen årsavgift eller avgift för uttag
3.5 av 5
Läs omdöme

Räkneexempel: Effektiv ränta 23,63 %, 10 000 kr över 12 mån. Tot: 11 198 kronor.