Kreditkort utan inkomst

Att få ett kreditkort helt utan att ha en inkomst av pengar är egentligen inte möjligt. Du söker ju ett kort för att använda det, och därmed uppstår ju en skuld som skall betalas. Däremot är många kortutgivare ganska generösa med att bedöma hur mycket pengar du behöver få in varje månad.

Det är nog rimligt med tanke på att den som bara handlar för ett par hundralappar per månad på kortet så räcker även små inkomster. De flesta kortutgivare accepterar pension, studiemedel och liknande, fast man ibland sätter en lite lägre kreditgräns. För den som är arbetslös och har varit det en tid kan det vara svårt att få kort.

Enklaste vägen kan vara den egna banken

Om du vill ha ett kreditkort trots dåliga inkomster är det oftast bäst att gå till din egen bank. Förutsatt att du haft samma bank ett antal år finns där en historik. Om du skött dina bankaffärer bra, det säga betalat lån i tid, haft ett ständigt inflöde av pengar (om än lågt) kommer banken sannolikt att bedöma dig som en pålitlig kund. Det är väl en risk att banken sätter kreditgränsen lågt, men med låg inkomst spelar det mindre roll.

Smidig ansökningsprocess för bensinkort

Många hävdar att de lättaste korten att få är bensinkorten, och att de skulle generellt vara generösare. För den teorin talar nog att bensinkort oftast har hög ränta om du inte betalar hela skulden, och det kan tyda på en kalkylerad risk från bensinbolagen. Om de tar ut hög ränta har de råd med några dåliga betalare.

Bankkort utan kredit är ett alternativ

Helt utan kort är det svårt att klara sig i dagens Sverige. Många affärer tar inte längre emot kontanter, och samma gäller för många bussar och så vidare. För den som ligger så lågt i inkomst eller stöd att det inte går att få ett kreditkort finns dock bankkorten. Bankkortet fungerar precis som andra kreditkort, men du måste sätta in pengar i förväg på kortet innan du utnyttjar det