Betala med mobilen

Alla moderna kortläsare på marknaden har stöd för mobila betalningar och idag, och likaså har en stor del av de mest populära kreditkorten. Tekniken erbjuder både smidigare och säkrare betalningar plus en rad andra fördelar som du snart kommer lära dig mer om. Vi förstår att det kanske inte känns helt naturligt för vissa att förlita sig på sin telefon för betalningar. Därför erbjuder vi rekommendationer på de bästa och säkraste kreditkorten med stöd för mobila betalningar. Du hittar våra favoriter nedanför.

*Den här artikeln innehåller affiliatelänkar (reklamlänkar) till våra partners och vi kan bli kompenserade av dessa aktörer om du följer länkarna.

Välj ett kreditkort som låter dig betala med mobilen

Remember Flex

Re:member flex - ett kreditkort med många fördelar

Det råder inget tvivel om att Re:member är ett av de absolut bästa kreditkorten i Sverige just nu. I flera år har företaget brutit väg för resten av branschen och det bör inte komma som en överraskning att Re:member är ett bra kreditkort för mobila betalningar. Med stöd för både Apple och Samsung Pay passar kortet de flesta.

Fördelar med Re:member på mobilen:

 • Exklusiva rabatter i upp till 300 olika webbutiker
 • Kompletterande reseförsäkring
 • Koppla till Samsung Pay eller Apple Pay

Komplett Bank

Komplett Banks Mastercard

Även Komplett Bank är en innovativ och väletablerad aktör inom kreditkort på den svenska marknaden. Deras kreditkort tillhör ett av de billigare och mest populära i branschen. Kortet kan användas till att betala med mobilen, både med iOS och Android.

Fördelar med Komplett Bank på mobilen

 • Återbäring på alla köp
 • Kompletterande reseförsäkring och gratis uttag utomlands
 • Upp till 50 räntefria dagar

 

Debetkort som har stöd för att betala med mobilen

Rocker

Rocker biometriskt kort

Rocker är ett svenskt fintech bolag som tidigare gick under namnet Bynk. Idag erbjuder de tre riktigt bra debetkort samt sparkonton och kontonkredit. Alla tre kort har stöd för Google Pay och Apple Pay och kan således kopplas till mobila betalningar.

Fördelar med Rocker på mobilen

 • Rocker Standard – ett gratis debetkort för alla dina vardagliga utgifter. Samla cashbacks, får översikt över din ekonomi och ta kontrollen över din finansiella situation!
 • Rocker Plus – ett debetkort som kostar 29 kronor i månaden och ger dig 5% cashback, kompletterande reseförsäkring, med mera.
 • Rocker Premium – det första kortet i Sverige med fingeravtrycksläsare kostar 99 kronor i månaden och ger dig 10% i cashback, reseförsäkring och 1,20% i sparränta!

Varför ska man betala med mobilen?

Som tidigare nämnt finns det en lång rad fördelar med att betala med mobilen, och bra anledningar till varför tekniken hela tiden blir mer populär.

Säkerhet

Att betala med mobilen är betydligt säkrare än att betala med kortet som man gör traditionellt. Anledningen är att man måste använda sig av en betalningsapp – Apple Pay, Google Pay, etc. – för att betala med en mobil. Dessa appar är i sin tur extremt säkra och helt krypterade, dessutom skapar apparna nya kortnummer för varje enskild betalning för att minska risken för skimming.

För att betala med mobilen behöver användare identifiera sig på något sätt, antingen via en pinkod men oftast via ansiktsigenkänning eller fingeravtrycksläsare. Detta höjer säkerheten markant och gör det i princip omöjligt att betala med någon annans mobil.

Smidighet

Säkerheten är den främsta fördelen men smidigheten är kanske den mest populära. Dagens konsumenter vill samla så mycket som möjligt på sina smartphones och möjligheten att kunna betala med telefonen känns som en självklarhet.

I de allra flesta fall är mobila betalningar dessutom många gånger snabbare än betalningar med ett traditionellt kort.

Börja betala med mobilen

För att börja betala med mobilen behöver du ett par saker. För det första behöver du ett kredit- eller bankkort som stödjer mobila betalningar. För det andra behöver du en app som du kan använda till betalningarna. Det finns idag olika betalningsappar beroende på vilket operativsystem du har på telefonen, och de följande tre dominerar marknaden.

 • Apple Pay – namnet på Apples egna betalningsapp. Har ganska stort stöd på marknaden med flera av de stora kreditgivarna som samarbetspartners.
 • Google Pay – Androids betalningsapp heter Google Pay och fungerar på alla bärbara enheter med Android. Appen har bättre stöd än Apple Pay i Sverige och har hyllats för sin enastående säkerhet.
 • Samsung Pay – har du en Samsung Galaxy kan du välja mellan att använda Google Pay eller Samsung Pay, och ibland finns bara ett alternativ. Apparna är likvärdiga i funktionalitet så valet är upp till dig.

Alla storbanker stödjer det

Du kan alltså betala med mobilen hos Handelsbanken, Nordea, SEB, Ica Banken, med mera. Men glöm inte att använda ett kreditkort och utnyttja förmånerna som kreditkort erbjuder, vare sig du betalar med mobilen eller med kortet. 

Vad är NFC-betalningar?

Innan vi knyter ihop säcken på denna guide tänkte vi ta en snabbtitt på NFC-betalningar, så kallade kontaktfria betalningar som – bland mycket annat – låter dig betala utan att knappa in en pinkod. Alla kreditkort på marknaden har idag stöd för NFC-betalningar och likaså betalningsapparna.

Det betyder att du kan börja handla med mobilen och sen endast hålla din telefon mot en kortläsare för att genomföra en transaktion. Du måste även identifiera dig i telefonen så att inte vem som helst kan betala med din telefon.

NFC är en effektiv teknik som idag används inom väldigt många branscher, från kreditkort och mobila betalningar till trådlösa bilnycklar och mer.