Kortinfo

Revolut Standard kan tecknas trots betalningsanmärkningar och kommer med fördelar som många kreditkort, fast utan kredit. Du slipper även valutapåslag om du betalar med det utomlands.

Årsavgift

0 kr

Ränta

0%

Högsta kredit

-

Räntefritt

0 dagar
Mer information

Kortfakta

Effektiv ränta 0%
Räntefritt 0 dagar
Korttyp VISA
Uttagsavgift 0
Valutapåslag 0 %
Aviavgift 0 kr

Krav

 • Betalningsanmärkning: OK
 • Folkbokförd i Sverige: Ja
 • Åldersgräns: 18 år
För- & nackdelar

Fördelar

 • Godkänner betalningsanmärkningar
 • Inget valutapåslag
 • Ingen kostnad för kontantuttag

Nackdelar

 • Utan kredit
 • Hanteras endast via smartphone

Revolut Bank är en uppstickare på den globala bankmarknaden som lanserades 2015. Företaget är baserat i London, England och lanserades i Sverige 2018. Idag har Revolut en internationell kundbas från bland annat Europa och stora delar av Asien; man har även ansökt om licens för den amerikanska marknaden.

Det som gör Revolut unika i jämförelse med andra banker och kreditgivare är att de är helt onlinebaserade där alla tjänster sköts via Revolut appen. Dessutom ligger ett stort fokus på valutaväxling, praktiska transaktioner över landsgränser samt courtagefri investering i aktier och kryptovalutor.

På denna sida kommer vi ta en närmare titt på alla Revolut kort och de fördelar som erbjuds. Observera bara att Revolut inte är en kreditgivare, istället erbjuder de fyra olika debetkort med varierande fördelar som ofta kan jämföras med de bästa kreditkorten på marknaden.

Fördelar

 • Godkänner betalningsanmärkningar
 • Inget valutapåslag
 • Ingen kostnad för kontantuttag

Nackdelar

 • Utan kredit
 • Hanteras endast via smartphone

Bonus med Revolut standard

Eftersom Revolut inte är en kreditgivare är utbudet med bonusar och rabatter ganska begränsat. Den bästa rabatten som alla Revolut-kunder kan njuta av är avgiftsfri valutaväxling samt 20% rabatt på enhetsförsäkring.

Dessutom kan alla Revolut-kunder investera i aktier utan att betala provision – en mycket underskattad fördel för de som vill spara pengar långsiktigt.

Däremot erbjuder Revolut korten en stor samling förmåner och funktioner som kan hjälpa de flesta med att få kontroll över sin ekonomi. En stor fördel som många ser som en bonus är att man via appen får en tydlig översikt över hur mycket man spenderar varje vecka och månad, dessutom kan du använda Revolut Vault för att automatiskt spara mellanskillnaden på alla köp du gör med ditt kort.

Andra förmåner

Som sagt finns det fyra olika Revolut kort – eller Revolut paket som de valt att kalla dem. Det första kortet, Standard, är helt gratis att ansöka om. Kortet ger dig bland annat möjlighet att ta ut pengar när du vill och dessutom kan du enkelt skicka pengar i olika valutor utan avgifter.

Därefter följer kortet Plus som kostar 33,99 SEK/månaden. För den kostnaden får du bland annat möjligheten att koppla två juniorkort till ditt konto, samt inköps-, biljett- och avbeställningsskydd.

Det är först när man tittar på de två sista korten som de börjar likna kreditkort, trots att de inte är det. Korten heter Premium och Metal och de kostar 76,99 SEK/månaden respektive 139,99 SEK/månaden. För det priset får du reseförsäkring (även för vintersporter), försäkringar vid försenade flyg och bagage.

Slutligen ger Revolut kortet Metal dig självrisk när man hyr bil på semester samt tillgång till flygplatslounger när ditt flyg är mer än 1 timme försenat.

Revolut appen

Som en extra säkerhetsåtgärd kan du skapa “engångskort” i Revolut-appen. Detta är mycket praktiskt om du vill betala för produkter och tjänster med största säkerhet och utan risk att bli “skimmad”. I Revolut appen får du även tillgång till en komplett ekonomisk översikt, möjligheten att öppna nya kort, investera i aktier och kryptovalutor samt flera andra unika lösningar som ger dig kontroll över din ekonomi.

Avgifter och räntor med Revolut standard

Eftersom Revolut Bank inte utfärdar kreditkort så tar de heller inte ut någon ränta. Istället är det ditt ansvar att fylla på ditt Revolut-konto så att du kan använda kortet. Som du kanske känner till kallas denna lösning för “debetkort”, fast du kan också använda Revolut som din vanliga bankkonto och därmed få in lön och andra inkomster direkt på kortet.

Däremot är det bara ett av Revolut korten – Standard – som är gratis. De andra korten betalar du en månadsavgift för.

Krav för att skaffa Revolut standard

I likhet med alla debetkort (och till skillnad från kreditkort) ställs det inga krav på den som vill ha ett Revolut kort. Det genomförs med andra ord ingen kreditvärdering när du ansöker om ett Revolut kort.

Med det sagt måste du bo i ett land eller en region där Revolut är aktiva och vara 18 år gammal för att ansöka. Men så länge du uppfyller de kraven kan du ansöka om ett Revolut kort på ett par minuter via appen. Därefter måste du bara skicka in en kopia på ditt pass så skickas ditt nya bankkort automatiskt hem till dig.

Innan du fått hem ditt nya kort får du tillgång till ett virtuellt bankkonto som du kan koppla till Apple Pay eller Google Pay. Därmed kan du börja använda ditt konto redan innan ditt fysiska kort har levererats.