Kortinfo

P.F.C är det bästa debetkortet på marknaden just nu. Kortet är helt kostnadsfritt och du kan även skapa upp gratis virtuella betalkort direkt i appen och få en bra och smidig översikt över din privata ekonomi.

Årsavgift

0 kr

Ränta

0%

Högsta kredit

0 kr

Räntefritt

0 dagar
Mer information

Kortfakta

Effektiv ränta 0%
Räntefritt 0 dagar
Korttyp Mastercard
Uttagsavgift 0
Valutapåslag 0 %
Aviavgift 0 kr

Krav

 • Betalningsanmärkning: OK
 • Folkbokförd i Sverige: Ja
 • Åldersgräns: 18 år
För- & nackdelar

Fördelar

 • Kostnadsfritt betalkort
 • Skapa virtuella kort som skydd mot skimming
 • Enkel hantering av konto och kort via app

Nackdelar

 • Ingen kredit
 • Inga försäkringar

PFC kortet är ett debetkort, också kallat pre paid kort. Det är alltså ett kort utan kredit som du istället sätter in pengar på för att använda. Därför delar PFC kortet likheter med ett kort hos din vanliga storbank. Däremot erbjuder PFC kortet en rad trevliga förmåner och fördelar som du inte får hos din bank, vilket är anledning till varför vi valt att rekommendera dem på denna sajt.

Och nej, du behöver inte byta bank för att skaffa ett PFC kort utan använder detta kort utöver ditt vanliga bankkonto.

PFC Mastercard kan med andra ord beskriva som ett perfekt alternativ för dig som inte ha möjligt att skaffa ett kreditkort på grund av en betalningsanmärkning eller liknande. PFC kort kan även med fördel användas i kombination med ett kreditkort.

Fördelar

 • Kostnadsfritt betalkort
 • Skapa virtuella kort som skydd mot skimming
 • Enkel hantering av konto och kort via app

Nackdelar

 • Ingen kredit
 • Inga försäkringar

Bonus med P.F.C kort

Till skillnad från ett kreditkort där du samlar poäng och får förmåner och bonusar bara för att du använder det, så har PFC kortet inga bonuspoäng. Kortet är istället en praktisk lösning för dig som behöver ett kort att hantera betalningar med och samtidigt få tillgång till en rad praktiska tjänster och funktioner som kan hjälpa dig ta kontroll över din ekonomi.

För att använda kortet för du över pengar från ditt vanliga bankkonto och sen hjälper PFC appen dig att hålla dig till din ekonomiska plan.

Läs mer om fördelarna som kortet erbjuder i sektionen nedan.

Andra fördelar och förmåner med PFC-kortet

Den främsta fördelen med att använda PFC kortet är att det ger dig total översikt och kontroll över din ekonomi. För det första måste du sätta över pengar på kortet varje gång du ska använda det och för det andra får du tillgång till en app med all din kortinformation på samma ställe.

För att bättre förklara kan vi dela upp fördelarna i följande tre kategorier:

1. Kortet

PFC kortet i sig är en stor fördel. Det är ett Mastercard-kort vilket betyder att du kan använda det överallt där Mastercard accepteras, både när du shoppar online och i fysiska butiker, restauranger och mer. Dessutom har det Mastercard Secure 3D och kan kopplas till bankID och Swish.

Så länge du har pengar på kontot kan du använda kortet precis som ett bank- eller kreditkort, så enkelt är det. Det innebär också att du har samma skydd och garantier när du till exempel beställer varor online.

2. Appen

För många är PFC appen den bästa fördelen med kortet. Via PFC appen har du kontroll över ditt kort och kan frysa det, låsa upp det, sätta gränser på det, etc. Du får även en översikt över alla dina transaktioner så att du lättare kan spåra dina utgifter och begränsa onödigt spenderande.

Idag är det många som har svårt att ta kontroll över sin ekonomi och för dem kan PFC kortet vara ett enkelt men effektivt verktyg att komma på fötter igen.

3. Hjälp

Med smidiga verktyg, push-notiser och guider hjälper PFC appen dig hålla dig till din budget och undvika onödiga utgifter som du annars kanske inte hade kunnat göra dig av med. Med PFC Junior kan du också skapa dig en uppfattning om hur mycket pengar dina barn spenderar, samt var de använder pengarna.

Ränta på PFC-debetkort

Räntan för PFC-kortet är 0. Det är alltså ett räntefritt kort som du inte behöver betala för att använda. Anledningen till detta är att du inte erbjuds ett kreditutrymme med betalningsskyldighet. Istället för du själv över pengarna du vill använda till ditt PFC-kort.

Som bekant är ränta en avgift som kreditgivare och banker tar ut för sina tjänster. Men på grund av att PFC inte erbjuder kredit, har de alltså inte heller ränta.

För många är det en stor fördel då det är enklare att beviljas ett PFC-kort än ett kreditkort. Därför är det ett mer ekonomiskt sunt val. Nackdelen är så klart att du inte få tillgång till förmåner, försäkringar och bonusar.

Eftersom PFC kortet inte är ett kreditkort finns det heller ingen ränta att betala. Alla betalningar du gör sker direkt med de pengar du har på kortet och som du själv för över på kortet med Swish eller din vanliga bankkort.

PFC Mastercard har dock en delbetalningsmöjlighet med en avgift som kan liknas vid ränta. Varje gång du spenderar med ditt PFC kort kan du välja att få pengarna tillbaka och istället delbetala över 3, 6 eller 12 månader. Inga dolda avgifter tillkommer, däremot betalar du en fast månadsavgift som avgörs av hur stort beloppet du spenderade är.

Kostnader med PFC debetkort

PFC kortet är helt gratis att använda med alla funktioner, däribland appen, koppling med bankID och Swish. Även det är en stor fördel med kortet, framför allt jämfört med ett kreditkort som kommer med både årsavgift och ränta.

PFC har även en annan prisfördel och det är att man inte tar ut ett valutapåslag när kortet används i utländsk valuta. Jämfört med de allra flesta kreditkorten är det en stor fördel, eftersom det då lämpar sig bättre för bruk på resan.

PFC Premium priser och förmåner

Under 2020 lanserades ett PFC Premiumkort som kostar 20 kronor/månaden (1 krona första månaden). För det priset får du förmåner såsom gratis kontantuttag utomlands (upp till 10 000 kronor/månaden), Goals som är en extra sparfunktion med tips och guider, samt ett extrakort utan extra kostnad.

Krav för att skaffa PFC debetkort

Trots att detta debetkort inte har en kredit har det vissa krav man måste uppfylla för att ansöka om det. Du måste nämligen vara folkbokförd i Sverige, minst 18 år gammal och ha tillgång till ett bankid. Utöver det ställs inga krav på din inkomst eller betalningsmöjligheter.

PFC juniorkort kan bara öppnas kopplat till ett vanligt PFC kort som ägs av en person som uppfyller ovanstående krav.

Att ansöka om PFC Mastercard är enkelt. Allt du gör är att besöka hemsida, klicka dig vidare till ansökan där du fyller i den nödvändiga informationen såsom ditt fullständiga namn, adress och personnummer. Sen legitimerar du dig med ditt bankID och får hem kortet inom 3 till 5 bankdagar.

Frågor & svar om P.F.C Kort

Hur ansöker man om PFC betalkort

Ansökan är enkel och görs digitalt via din mobil eller surfplatta. Du följer länkarna på denna sidan och dirigeras därefter till deras hemsida. Där laddar du enkelt ner appen och fullföljer registreringen där. 

Värt att tillägga! Du måste ha en smartphone eller surfplatta för att kunna slutföra registreringen. Det går med andra ord inte att registrera sig enbart via dator. 

När får jag mitt P.F.C kort?

Så fort din ansökan är slutförd så skapas ditt konto och ditt kort skickas hem till dig. Det brukar ta cirka en vecka att få kortet hem i brevlådan. Du kan dock börja använda ditt virtuella kort direkt, om du önskar göra köp online.  

Det fysiska kortet behövs enbart om du ska betala med det i butik eller där ett fysiskt kort krävs. 

Hur spärrar man PFC-kort?

Har du tappat ditt kort så rekommenderas att du omgående loggar in i appen på din mobil och spärrar kortet snabbt och enkelt där. På så vis kan du vara trygg och säker i att du inte behöver ringa någon spärrservice eller vänta till nästa vardag för att kontakta någon kundtjänst. 

Andra populära debetkort

Lunar Premium
Lunar Premium
 • Mycket omfattande reseförsäkring
 • App för bra & tydlig översikt
 • Ingen uttagsavgift eller valutapåslag
4.0 av 5
Läs omdöme
Lunar Pro
Lunar Pro
 • Designa ditt eget metallkort med gravyr
 • Försäkring och förmåner som kan liknas med ett kreditkort
 • Det mest exklusiva debetkortet i Sverige
4.0 av 5
Läs omdöme