Kreditkort Apple Pay

Apple Pay är den digitala plånboken och betalappen från Apple som vuxit lavinartat de senaste åren. Appen möjliggör kontaktfria betalningar och smidiga transaktioner på nätet och kommer förinstallerad på alla de senaste Apple-enheterna.

På följande sida hittar du alla de bästa kreditkorten med stöd för Apple Pay samt all information du kan tänkas behöva om tjänsten.

Re:member Flex

Re:member flex - ett kreditkort med många fördelarRe:member Flex är ett mycket populärt kreditkort och de facto de kort vi anser är det bästa kreditkortet just nu.

Med riktigt bra bonusar, exklusiva erbjudanden hos hundratals nätbutiker och några av de mest heltäckande reseförsäkringarna på marknaden är det inte konstigt att kortet har blivit så populärt.

Flex har dessutom stöd för Apple Pay vilket låter dig som användare genomföra snabba och enkla betalningar via mobilen utan att ta fram kortet eller skriva in din pinkod. Kortet har ingen årsavgift och en bra ränta som sätts individuellt för varje kund.

Rocker Premium

Rocker biometriskt kort

Rocker Premium är det bästa debetkortet på marknaden just nu. Detta eftersom kortet har flera förmåner som ligger på nästan samma nivå som ett kreditkort, däribland kompletterande reseförsäkring och upp till 10% cashback.

Med kortet får du dessutom ett sparkonto och biometri – Rocker Touch.

Kortet har en månadsavgift på 99 kronor men det är ett litet pris att betala för ett kort som är tillgängligt för alla. Rocker har dessutom stöd för Apple Pay, Google Pay och Samsung Pay.

Norwegian

Norwegiankortet

Bank Norwegians kreditkort är ett av de bästa resekorten på den svenska marknaden, det är dessutom ett kort du med fördel kopplar till Apple Pay för att hantera alla dina betalningar direkt i mobilen. 

Kortet är även kopplar till Norwegians eget poängsystem – Cashpoints – som ger dig rabatt på flygresor, boenden och mycket mer.

Som kund får du tillgång till en smart app där du kan ändra inställningar, ta del av erbjudanden och få översikt över dina utgifter.

Resurs Gold

Resurs Bank har idag tre olika kreditkort varav Resurs Gold är det mest exklusiva med störst kreditutrymme.

Kortet är ett premiumkort med en lång lista förmåner som erbjuds alla kunder, från reseförsäkringar till möjligheten att delbetala dina utgifter.

Enligt Resurs själva är Gold-kortet “kreditkortet för alla” och vi håller med. Att man dessutom kan koppla det till Apple Pay gör kortet ännu bättre och mer tillgängligt för en större grupp användare. Kortet kallades tidigare för “Supreme Gold”.

MoreGolf Entercard

För att ansöka om det här kreditkortet måste du vara medlem i en golfklubb som är kopplad till Svenska Golfförbundet. De största fördelarna med kreditkortet är givetvis kopplat till golf.

Förutom fördelar och försäkring kopplat till golf har du förmåner hos samarbetspartners som hotell, drivmedel och golfutrustning. De tillämpar en fast ränta och har en del avgifter kopplat till exempelvis valutaväxling och kontantuttag. Men det är ett bra kort för dig som golfar. 

Givetvis kan du också kopplar ditt MoreGolf Mastercard till Apple Pay!

Vad är Apple Pay?

Apple Pay är en digital plånbok och betalapp som utvecklats av Apple och som erbjuds på alla bärbara enheter från Apple, dvs. iPhone, iPads och Apple Watch. Apple Pay är förinstallerat på alla nya Apple-enheter. Tjänsten kan användas till att genomföra kontaktlösa betalningar (NFC-betalningar) samt för att göra smidigare och säkrare betalningar på nätet.

Appen använder ansiktsigenkänning och/eller fingeravtrycksläsare för att identifiera användare vilket betyder att du snabbt och smidigt kan betala i en kortterminal utan att ta fram plånboken eller knappa in din pinkod.

För att använda Apple Pay behöver du ett kredit- eller debetkort som har stöd för tjänsten – du hittar de ledande korten listade här ovan. Att koppla sitt kort till appen är enkelt, antingen så skriver du in alla dina kortuppgifter i appen eller så tar du helt enkelt en bild på fram- och baksidan av ditt kort för att snabbt verifiera kortet.

Därefter får du tillgång till en virtuell version av ditt kort i din bärbara enhet och kan börja genomföra betalningar både i fysiska butiker och på nätet.

OBS! Apple arbetar just nu med att utveckla en tjänst som ska låta kunder ta betalt med Apple Pay.

Apple Pay i Sverige

Apple Pay har varit tillgängligt i Sverige i flera år och är omåttligt populärt. Som du kanske känner till är Sverige ett av de länder i världen där vi använder minst kontanter och betalappar som Apple Pay är en av de faktorer som möjliggjort denna förändring.

Som resultat av detta kan man i regel betala med kort och telefoner i princip överallt i Sverige och alla de senaste kortterminalerna har stöd för kontaktlösa betalningar; i folkmun kallat “blipp”.

Med andra ord är Sverige utmärkt för Apple Pay då du kan betala med mobilen nästan överallt.

Som du kan se i vår lista över rekommenderad kredit- och debetkort för Apple Pay har flera av de absolut bästa korten på marknaden stöd för Apple Pay, men det har även de svenska storbankerna. Det innebär alltså att du kan koppla ditt vanliga bankkort från exempelvis Handelsbanken eller Nordea till appen.

Apple Pay vs. Google Pay

Apple Pay är som sagt namnet på den digitala plånboken för Apples enheter. Google Pay, å andra sidan, är namnet på plånboken för Android-enheter. I mångt och mycket fungerar apparna på exakt samma sätt och erbjuder samma funktionalitet och skillnaderna är mycket små.

Däremot har Apple Pay stöd hos fler kreditgivare och banker än Google Pay har, även om detta snabbt förändras.

Apple Pay vs. Samsung Pay

Samsung Pay är namnet på den digital plånboken för Samsungs enheter och främst Samsung Galaxy. Appen är förinställd på alla dessa enheter och därmed behöver de som har en Galaxy inte ladda ner och aktivera Google Pay.

Däremot har Samsung Pay begränsat med stöd hos svenska kreditgivare och banker och det lär dröja ett par år till innan tjänsten har lika brett stöd som Apple Pay och Google Pay.

Frågor och svar om Apple Pay

Hur använder man Apple Pay?

För att använda Apple Pay behöver man koppla sitt kredit-, debet- eller betalkort till den digitala plånboken. Detta göra man snabbt och enkelt genom att antingen ange sina kortuppgifter i appen eller genom att helt enkelt ta en bild på kortets fram- och baksida.

Efter man har gjort detta får man tillgång till sitt kort direkt i sin iPhone (eller annan bärbar enhet) och kan börja använda enheten för fysiska betalningar i kortterminaler eller för betalningar på nätet.

Det är mycket smidigt och extremt säkert att använda Apple Pay och vi rekommenderar verkligen att du testar det om du har möjlighet.

Hur betalar man med Apple Pay?

Fördelen med att använda Apple Pay är att appen har stöd för kontaktlösa betalningar, så kallat “blipp”. Ska du betala i en butik behöver du bara hålla fram din telefon mot en kortterminal för att genomföra en transaktion. Identifiering sker med ansiktsigenkänning eller fingeravtryck så att du slipper knappa din pinkod eller ta fram plånboken.

Hur fungerar Apple Pay?

Apple Pay är en digital plånbok och betalapp som låter dig hantera alla dina betalningar och transaktioner direkt i telefonen utan behov för plånbok eller fysiska kort. Identifiering sker direkt i telefonen så att du dessutom slipper använda din pinkod. Tjänsten blir allt mer populär och kommer definitivt vara en del av framtiden.