Re:member Kort

Re:member kreditkort (re:member flex, alt. Remember Entercard) är ett Mastercard som ges ut och ägs av EnterCard – ett företag som i sin tur ett samarbete mellan den svenska banken Swedbank och den brittiska banken Barclays Bank. Barclays är bland annat ett av Europas största företag inom kreditkortsbranschen och Entercard ansvarar, förutom över Re:Member, över flertalet kreditkort på den svenska marknaden.

Förutom kreditkortet Remember Flex ger aktören också ut mindre privatlån i länderna i Norden. Fast just idag kommer vi fokusera på Remembers kreditkort och de många fördelar som kortet erbjuder, dels när man är ute och reser men även på hemmaplan. För att hjälpa dig hitta det bästa kreditkortet för just dig lägger vi stor omsorg på våra recensioner. Målet är att du ska kunna hitta alla information om Remember Flex – och andra kreditkort – som du behöver för att ta ett välgrundat beslut om vilket kort du ska ansöka om.

Är du intresserad i att lära dig mer om ett av Sveriges mest populära kreditkort – Re:Member Flex? Fortsätt då läsa.

*Den här artikeln innehåller affiliatelänkar (reklamlänkar) till våra partners och vi kan bli kompenserade av dessa aktörer om du följer länkarna.

Kort Ränta Räntefria dagar Kreditgräns Årsavgift
Remember Flex 9,74 % - 24,74 % 56 dagar 100 000 kr 0 kr Gå till kreditgivare

Rabatter & Bonusar

4.7 / 5

Kreditkortet Re:member Flex ger dig rabatt i ett flertal stora webbutiker. Med rabatter på upp till 25 % kan du som kortinnehavare spara stora summor vid shopping på nätet. Med Remember login på Rewardsidan kan du se vilka rabatter som gäller i de över 300 butiker som är kopplade till bonusprogrammet. Du når ditt konto genom att logga in på Mina Sidor, antingen via hemsidan eller via Re:member-appen som du enkelt laddar ner från App Store (iOS, iPhone, iPad) eller Google Play (Android).

Med ett kreditkort från Re:Member och Entercard kan du shoppa med rabatt från flera lokala och internationellt väletablerade webbutiker som CDON.com, Philips.se, Indiska, BikBok, Apotek Hjärtat, Hemköp, Qatar Airways, etc. Ja, listan på företag där du får rabatt kan göras mycket lång och det är utan tvekan en av de största fördelarna med Remember Flex.

Under högtider erbjuder Re:member vissa specialrabatter som du kan ta del av genom bland annat en rabatt-julkalender där du med kortet får ta del av nya rabatter varje dag. Pengarna du sparar dras från din faktura varje månad, du kan alltså spendera pengar i webbutiker och samtidigt minska din månatliga faktura. Bra, eller hur?

Idag är Remember kreditkort inte kopplat till något bonussystem förutom sitt eget och det är de ovanstående rabatterna som är den främsta ekonomiska fördelen med detta kreditkort. Fast Remember Flex har ännu fler förmåner för diverse utgifter, resor och annat. Du kan läsa mer om dessa i stycket nedan.

Förmåner

4.5 / 5

Bokar du minst 50% av en resa på ditt Remember kort får du en kompletterande reseförsäkring samt ett avbeställningsskydd för dig och dina medresenärer. Försäkringen inkluderar bland mycket annat skydd mot förseningar, stöldförsäkring, självriskeliminering och ett resestartskydd.

För 129 kronor i månaden kan du välj att köpa till Re:member banks Trygghetspaket med flera smarta försäkringar. I paketet ingår:

  • Evenemangsavbeställning – om du till exempel bokat en konsert eller annan upplevelse på ditt Remember kreditkort.
  • 2-års allriskförsäkring – försäkringen gäller för all hemelektronik och hushållsmaskiner som du köper med ditt Remember Flex kreditkort.
  • Prisgaranti – hittar du en vara för ett bättre pris inom 90 dagar så matchar re:member priset

Man kan skjuta upp betalningarna genom att delbetala varje månad med praktiskt taget alla kort på den svenska marknaden idag och Remember kreditkort är inget undantag. Om du till exempel köpt något för 10 000 kronor kan du betala 2 000 varje månad i fem månader framöver. Fast i de flesta fall tillkommer ränta på återbetalningsbeloppet; ofta på en årsnivå runt 20 %.

Med Remembers kreditkort kan du bland annat delbetala ett köp räntefritt. Det gäller enskilda köp mellan 3 000 – 20 000 kronor som du kan välja att delbetala på 6, 12 eller 24 månader. Du betalar ingen ränta, men det tillkommer en administrationskostnad på 57 kronor per månad. Om du vill delbetala köp kan du själv hantera det via Internet, genom att logga in på ”Mitt Konto”, klicka på aktuellt köp och sedan bara följa anvisningarna.

Ränta

4.7 / 5

Remember Flex erbjuder inte bara bra förmåner när man använder det, utan kortet har även en låg ränta och möjligheten att helt undvika att betala ränta för den som har lite framförhållning. Kortet har idag individuell ränta vilket är ganska unikt på marknaden. Den individuella räntan anpassas efter din kreditvärdighet och kreditutrymme och kan ligga på mellan 9,74% och 24,74 % procent. Har du en stark ekonomi kan du alltså förhandla fram riktigt förmånliga villkor för dig själv.

Eftersom re:member också ger dig upp till åtta räntefria veckor kan du helt undvika räntan genom att betala tillbaka kreditbeloppet inom två månader. För att tydliggöra innebär en räntefri period en period då du kan betala tillbaka din utnyttjade kredit utan att behöva betala räntan. Det är alltså först 8 veckor efter du har använt ditt kort som du måste börja betala ränta.

Pris

4.5 / 5

Re:member Mastercard Flex är ett kort helt utan årsavgift vilket naturligtvis är uppskattat. Man ska dock vara försiktig och inte stirra sig blind på årsavgiften eftersom andra avgifter och kostnader tillkommer.

För att bättre förklara har vi listat alla extra kostnader med re:memeber kreditkort:

  • Pappersfaktura: 39 kronor per faktura (e-faktura är gratis)
  • Uttagsavgift: 3 %, eller minst 35 kronor, på alla kontantuttag
  • Valutapåslag: 1,75 % varje gång du använder kreditkortet i en utländska valuta, antingen i utlandet eller online.

I jämförelse ligger re:members avgifter jämnt med sina konkurrenter och i slutändan är det räntan som avgör hur billigt kortet är att använda. Eftersom Remember kreditkort har individuell ränta är kortet mycket billigt för de som har räntesatsen 9,74 % medan de som får räntesatsen 24,74 % har ett mycket dyrt kort.

Skulle du vilja ha flera fysiska kort så ingår extrakort för till exempel andra familjemedlemmar kostnadsfritt, även om du själv behöver flera kort. Ingen kreditprövning genomförs när man ansöker om ett extrakort till samma kredit.

Krav

4.6 / 5

Vad krävs för att man ska beviljas en ansökan för ett re:member kreditkort?

Re:member kreditkort kommer idag med ett par olika krav som, jämfört med många andra kreditkort, inte är särskilt strikta. För att ansöka om ett re:member kreditkort ska du uppfylla följande:

  1. Genomgå en kreditprövning via UC
  2. Inte har några betalningsanmärkningar
  3. Årsinkomst på 100 000 kronor, motsvarande 8333 kronor i månaden.
  4. Vara minst 20 år gammal

I slutändan är det upp till Entercard och re:member att avgöra om din kreditvärdighet är stark nog. Med det menar vi att det aldrig finns några garantier på att din ansökan beviljas eller att du får tillgång till så mycket kredit som du hade hoppats på.

Exempel

Effektiv ränta 14,67% vid utnyttjad kredit på 20 000 kr återbetalt under 1 år (2022-01-01)!