Re:member

Re:member kreditkort är ett Mastercard som ges ut och ägs av EnterCard – ett företag som i sin tur ett samarbete mellan den svenska banken Swedbank och den brittiska banken Barclays Bank. Barclays är bland annat ett av Europas största företag inom kreditkortsbranschen och Entercard ansvarar över flera stora kreditkort i Sverige.

Förutom kreditkortet re:member Flex ger re:member också ut mindre privatlån i länderna i Norden. Fast just idag kommer vi fokusera på re:members kredit och de många fördelar som kortet erbjuder, dels när man är ute och reser men även på hemma plan.

Är du intresserad i att lära dig mer om ett av Sveriges mest populära kreditkort? Fortsätt då läsa.

Kort Ränta Räntefria dagar Kreditgräns Årsavgift
Mastercard Flex 9,74 % - 24,74 % 56 dagar 100 000 kr 0 kr Gå till kreditgivare

Rabatter & Bonusar

4.7 / 5

Kreditkortet Re:member Flex ger dig rabatt i ett flertal stora webbutiker. Med rabatter på upp till 25 % kan du som kortinnehavare spara stora summor vid shopping på nätet. På re:member reward-sidan kan du se vilka rabatter som gäller i de över 300 butiker som är kopplade till re:member rewards. Du når ditt konto genom att logga in på Mina Sidor, antingen via hemsidan eller re:member-appen som du enkelt laddar ner från App Store (iOS, iPhone, iPad) eller Google Play (Android).

Med ett kreditkort från re:member kan du shoppa med rabatt från flera lokala och internationellt väletablerade webbutiker som CDON.com, Philips.se, Indiska, BikBok, Apotek Hjärtat, Hemköp, Qatar Airway, etc. Ja, listan på företag där du får rabatt kan göras mycket lång.

Under högtider erbjuder Re:member vissa specialrabatter som du kan ta del av genom bland annat en rabatt-julkalender där du med kortet får ta del av nya rabatter varje dag. Pengarna du sparar dras från din faktura varje månad.

Idag är re:member inte kopplat till något bonussystem utan det är de ovanstående rabatterna som är den främsta rent ekonomiska fördelen.

Förmåner

4.3 / 5

Bokar du minst 50 % av en resa på ditt re:member kreditkort får du en kompletterande reseförsäkring samt ett avbeställningsskydd för dig och dina medresenärer. Försäkringen inkluderar bland mycket annat skydd mot förseningar, stöldförsäkring, självriskeliminering och ett resestartskydd.

För 129 kronor i månaden kan du välj att köpa till re:members Trygghetspaket med flera smarta försäkringar. I paketet ingår:

  • Evenemangsavbeställning – om du till exempel bokat en konsert eller annan upplevelse
  • 2-års allriskförsäkring – Hemelektronik och hushållsmaskiner
  • Prisgaranti – hittar du en vara för ett bättre pris inom 90 dagar så matchar re:member priset

Man kan skjuta upp betalningarna genom att delbetala varje månad med praktiskt taget alla kort på den svenska marknaden idag och re:member är inget undantag. Om du till exempel köpt något för 10 000 kronor kan du betala 2 000 varje månad i fem månader framöver. Fast i de flesta fall tillkommer ränta på återbetalningsbeloppet; ofta på en årsnivå runt 20 %.

Med Re:members kreditkort kan du bland annat delbetala ett köp räntefritt. Det gäller enskilda köp mellan 3 000 – 20 000 kronor som du kan välja att delbetala på 6, 12 eller 24 månader. Du betalar ingen ränta, men det tillkommer en administrationskostnad på 57 kronor per månad. Om du vill delbetala köp kan du själv hantera det via Internet, genom att logga in på ”Mitt Konto”, klicka på aktuellt köp och sedan bara följa anvisningarna.

Ränta

4.5 / 5

Re:member Mastercard flex erbjuder inte bara bra förmåner när man använder det, utan kortet har även en låg ränta och möjligheten att helt undvika att betala ränta. Kortet har idag individuell ränta vilket är ganska unikt på marknaden. Den individuella räntan anpassas efter din kreditvärdighet och kreditutrymme och kan ligga på mellan 9,74% och 24,74 % procent.

Eftersom re:member också ger dig upp till åtta räntefria veckor kan du helt undvika räntan genom att betala tillbaka kreditbeloppet inom två månader.

Pris

4.0 / 5

Re:member Mastercard flex är ett kort helt utan årsavgift vilket naturligtvis är uppskattat. Man ska dock vara försiktig och inte stirra sig blind på årsavgiften eftersom andra avgifter och kostnader tillkommer.

För att bättre förklara har vi listat alla extra kostnader med re:memeber kreditkort:

  • Pappersfaktura: 39 kronor per faktura (e-faktura är gratis)
  • Uttagsavgift: 3 %, eller minst 35 kronor, på alla kontantuttag
  • Valutapåslag: 1,75 % varje gång du använder kreditkortet i en utländska valuta, antingen i utlandet eller online.

I jämförelse ligger re:members avgifter jämnt med sina konkurrenter och i slutändan är det räntan som avgör hur billigt kortet är att använda. Eftersom re:members kreditkort har individuell ränta är kortet mycket billigt för de som har räntesatsen 9,74 % medan de som får räntesatsen 24,74 % har ett mycket dyrt kort.

Skulle du vilja ha flera fysiska kort så ingår extrakort för till exempel andra familjemedlemmar kostnadsfritt, även om du själv behöver flera kort. Ingen kreditprövning genomförs när man ansöker om ett extrakort till samma kredit.

Krav

4.4 / 5

Vad krävs för att man ska beviljas en ansökan för ett re:member kreditkort?

Re:member kreditkort kommer idag med ett par olika krav som, jämfört med många andra kreditkort, inte är särskilt strikta. För att ansöka om ett re:member kreditkort ska du uppfylla följande:

  1. Genomgå en kreditprövning via UC
  2. Inte har några betalningsanmärkningar
  3. Årsinkomst på 100 000 kronor, motsvarande 8333 kronor i månaden.
  4. Vara minst 20 år gammal

I slutändan är det upp till Entercard och re:member att avgöra om din kreditvärdighet är stark nog. Med det menar vi att det aldrig finns några garantier på att din ansökan beviljas eller att du får tillgång till så mycket kredit som du hade hoppats på.

Exempel

För ett Re:member Flex som används för en kredit på 20 000 kr som återbetalas inom 12 månader blir den nominella räntan 17,24%. Utan extra avgifter och med 39 utnyttjade räntefria dagar blir återbetalningsbeloppet 21 506 kr med en effektiv ränta på 14,67%.