Världens mest exklusiva kreditkort

Guider

Exklusiva kreditkort är en typ av kreditkort som är tillgängliga för en utvald grupp av personer. Dessa kort kräver oftast en hög årsinkomst och erbjuder en rad förmåner som inte är tillgängliga för vanliga kreditkort.

Vad räknas som ett exklusivt kreditkort?

Exklusiva kreditkort får man vanligtvis genom en inbjudan. Dessa kort erbjuder unika förmåner såsom personlig concierge service, tillgång till VIP-lounger på flygplatser, och exklusiva evenemang. Dessutom erbjuder de ofta höga kreditgränser. Deras exklusivitet och förmåner gör dem till mer än bara betalningsmedel, de är också en symbol för ekonomisk ställning och en lyxig livsstil.

De lyxigaste korten i världen

Här är en lista över några av de mest exklusiva kreditkorten som finns.

American Express Centurion

Amex Centurion kreditkort

Amex Centurion, även känt som Amex Black (det svarta kortet), är ett av de mest exklusiva kreditkorten på marknaden. Kortet är endast tillgängligt för utvalda personer som spenderar höga summor med sina kort. 

Krav

För att få Centurion-kortet måste du ha ett befintligt American Express-kort och sedan få en personlig inbjudan. Enligt rykten behöver du även spendera mellan 2 500 000 kr och 4 500 000 kr per år för att kunna bli inbjuden.

Kostnad

Centurion-kortet har en årlig avgift på cirka 30 000 kr och en anslutningsavgift på 30 000 kr.

Förmåner

Detta kort erbjuder obegränsat med kredit, vilket innebär att det inte finns någon fastställd kreditgräns. Dessutom inkluderar det privilegiet av en personlig digital butler, tillgänglig 24/7 för din bekvämlighet.

Dubai First Royale Mastercard

Dubai royale first kreditkort

Dubai First Royale Mastercard är ett kreditkort som är endast tillgängligt för utvalda personer. Kortet är gjort av 24-karat guld och har en .325 karat diamant i mitten. 

Krav

För att bli godkänd krävs en exklusiv inbjudan från Dubai First, där potentiella kortinnehavare noga scoutas. Med endast omkring 200 innehavare globalt, är det inte tillräckligt att vara mångmiljonär.

Kostnad

En årlig avgift på cirka 20 000 kr.

Förmåner

Royale-kortet från Dubai First erbjuder ett kort utan några gränser på vad du kan spendera och uppfyller varje önskemål, oavsett om det gäller köp av en yacht eller en sportbil. Varje kortinnehavare har tillgång till både en personlig finansiell rådgivare och en assistent som ser till att alla önskemål blir verklighet.

Exempelvis har en kund fått hjälp att provköra den senaste Porsche-modellen i Tyskland, medan andra har fått uppleva Formel 1-loppet från en privat stuga.

Stratus Rewards Card

Stratus Rewards Kreditkort

Stratus Rewards Card är ett kreditkort mer känt som det “vita kortet”. Kortet som är gjort av titan är mycket hemlighets full med lite information.

Krav

För att få detta kort krävs en exklusiv inbjudan, antingen från en befintlig Stratus Reward-medlem eller från en företagspartner som innehar kortet.

Kostnad

Det finns lite offentlig information om detta, men det är känt att den årliga avgiften är 1 500 dollar, vilket motsvarar ungefär 15 000 svenska kronor.

Förmåner

Fördelarna med Stratus Rewards Card inkluderar tillgång till exklusiva flygplatser och lounger, privat jet, prioriterad bokning på restauranger och evenemang och mycket mer.

JP Morgan Reserve Card

JP Morgan Reserve kreditkort

JP Morgan Reserve Card är ett kreditkort som är gjort i palladium och är även känt som Palladium Card, är ett kreditkort som är endast tillgängligt för utvalda personer. 

Krav

För att få kortet måste du ha en inbjudan från JP Morgan och spendera minst 10 miljoner dollar per år vilket motsvarar cirka 100 miljoner kr.

Kostnad

Kortet har en årlig kostnad på 595 dollar per år som blir cirka 6 000 kr/år.

Förmåner

Det inkluderar generösa belöningar såsom 3 poäng för varje spenderad dollar på resor och restauranger, samt 1 poäng per dollar på övriga inköp. Dessutom ger kortet tillgång till Chase Ultimate Rewards-poäng, exklusivt medlemskap och exklusiva reseförmåner. 

Diners Club Black Card

Dinnes club black kreditkort

HDFC Banks exklusiva Diners Club Black-kreditkort tillhandahåller enastående förmåner som överträffar det ordinära.

Krav

För att vara berättigad till kortet måste anställda vara mellan 21 och 60 år med en netto månadsinkomst på minst ₹1,75 lakhs (cirka 22 750 SEK). Egna företagare i åldern 21 till 65 år bör ha en årlig inkomst som överstiger ₹21 lakhs (ungefär 273 000 SEK)

Kostnad

Den årliga avgiften för HDFC Banks Diners Club Black-kreditkort är cirka 1 200 kr.

Förmåner

Årligt medlemskap i Amazon Prime, Forbes, Club Mariott, Times Prime, MMT Black, Swiggy One på gratis basis.