Amex Centurion

Guider

American Express Centurion är omgärdat av en aura av exklusivitet och prestige. Det omtalade Amex Black kortet, tillverkat i anodiserad titan, är ett kort som du inte kan ansöka om. Du blir endast erbjuden Centurion-kortet genom en inbjudan, vilket gör det till en av de mest exklusiva kreditkorten på marknaden. 

Innehåll

Hur får man en inbjudan till American Express Centurion?

För att eventuellt få en inbjudan till Centurion-kortet bör du inneha ett American Express-kort och ha både stark kreditvärdighet och hög inkomst. Även om de exakta kraven inte är officiellt fastställda, är en god relation med American Express och en solid ekonomisk profil fördelaktigt.

Om du anser att du uppfyller dessa kriterier kan du göra en ansökan om att få en inbjudan direkt på American Express webbplats. Om din ansökan godkänns så kommer en inbjudan att skickas till din registrerade postadress.

Hur mycket kostar The Black Card?

Vad kostar Amex centurion

När du accepterar en inbjudan att bli innehavare av ett av världens mest exklusiva kreditkort, omfattas detta av en initial startavgift på 35 000 kr samt en årlig avgift för kortet på 35 000 kr. I USA så ligger startavgiften på mellan 700 dollar och 1000 dollar med en årsavgift på 5000 dollar.

I USA varierar startavgiften för American Express Centurion-kortet mellan 700 och 1 000 dollar, med en årlig avgift på 5 000 dollar. Dessa avgifter återspeglar kortets höga status och de exklusiva förmåner som erbjuds till kortinnehavarna.

Du kan även ansöka om ett extrakort, där du som kortinnehavare får upp till två kort. Årsavgiften för det extra kortet är densamma som för det första.

Anpassade kreditgräns för Amex Black innehavare

Kortet skiljer sig från andra kreditkort såsom American Express Platinum Card genom sin flexibla kreditgräns, vilket innebär att gränsen anpassas efter kortinnehavarens konsumtion mönster och betalningshistorik. 

Även om Centurion-kortet inte officiellt har en bestämd kreditgräns, förväntas du som kortinnehavare att hantera en hög nettoförmögenhet och uppfylla visst “spending krav”.

Exklusiva förmåner och belöningar

amex centurion krav

Det svarta kortet är känt för sitt omfattande utbud av premier och förmåner, speciellt utformade för kortinnehavare. Med detta kort får du tillgång till en omfattande portfölj av reseförmåner, exklusiva upplevelser inom shopping och livsstil, samt fördelaktiga bonusar och poäng.

Reseförmåner

Med Centurion-kortet får du tillträde till några av världens mest exklusiva lounger, Centurion Lounges och Global Lounge Collection som erbjuder en fristad på flygplatser världen över.

Du erhåller även Elite-status, som inkluderar Hilton Honors Diamond och Marriott Bonvoy Gold Elite, vilket ger uppgraderingar och extra förmåner vid hotellvistelser.

Delta SkyMiles Platinum Medallion-status är en annan reseförmån som kan förhöja din flygupplevelse.

  • Centurion Lounge-åtkomst: Lyxiga flygplatslounger med faciliteter som kocklagade måltider, drycker och sittplatser för avkoppling eller arbete. Vissa lounger inkluderar spa-behandlingar.
  • Global Lounge Collection-tillgång: Tillgång till över 1 400 flygplatslounger världen över, inklusive Centurion Lounges.
  • Hilton Honors Diamond status: Förmåner som rumsuppgraderingar, bonuspoäng, och gratis frukost på Hilton-hotell.
  • Marriott Bonvoy Gold Elite status: Fördelar som sen utcheckning och bonuspoäng på Marriott-hotell.
  • Delta SkyMiles Platinum Medallion status: Prioriterad ombordstigning, kostnadsfria uppgraderingar och bonus miles med Delta Airlines.

Shopping och livsstil

Njut av att shoppa med förmåner som årliga Saks Fifth Avenue-krediter och engagera dig i exklusiva evenemang och upplevelser. Med kortet får du en Dedicated Concierge-service som kan hjälpa till med personlig service.

För den hälsomedvetna, tillkommer Equinox Destination Access-medlemskap, vilket ger tillgång till lyxiga gym.

  • Årlig Saks Fifth Avenue-kredit: Kredit för inköp på Saks Fifth Avenue.
  • Personlig Dedicated Concierge-service: Personlig assistans för bokningar och evenemang.
  • Equinox Destination Access-medlemskap: Tillgång till Equinox gym.

Bonus och poäng

Centurion-kortet är ett kraftfullt verktyg för att samla Membership Rewards-poäng, vilka kan vara särskilt värdefulla när de används för resor. Genom noggrant utvalda bonusar kan du maximera dina poäng för varje krona du spenderar. 

Det är okänt hur många Membership Rewards-poäng som ges med Centurion kortet, då information om kortet är mycket begränsad.

Vanliga frågor och svar

Hur får man en inbjudan till American Express Centurion?

För att bli inbjuden till Centurion-kortet bör man ha en hög årlig spendering över sina American Express-kort, en stark kreditvärdighet och en hög inkomst.

Vad kostar det att äga American Express Centurion-kortet?

Att äga American Express Centurion-kortet i Sverige kostar en startavgift på 35 000 kronor och en årlig avgift på ytterligare 35 000 kronor. Dessa avgifter bidrar till kortets exklusivitet och de omfattande förmåner som kortinnehavare får tillgång till.

Vilken kreditgräns har American Express Centurion-kortet?

Kortet har ingen förutbestämd kreditgräns, men förväntas hanteras av individer med hög nettoförmögenhet.

Vilka exklusiva förmåner finns med American Express Centurion-kortet?

Centurion-kortet erbjuder en rad exklusiva förmåner, inklusive tillträde till Centurion Lounges, elite-status i olika hotell- och flygprogram, personlig conciergeservice, samt förmåner för shopping och hälsorelaterade tjänster.