LoungeKey vs Priority Pass

Guider

Som resenär möts du ofta av valet mellan Lounge Key och Priority Pass när du vill få tillgång till komfortabla flygplatslounger världen över. Dessa tjänster erbjuder båda tillträde till ett brett nätverk av lounger, var och en med sina egna förmåner.

Innehåll

Jämförelse av medlemskap och förmåner

När du utforskar dina alternativ är det viktigt att förstå de olika nivåerna av medlemskap och de förmåner som varje nivå innefattar. Jämför de specifika förmånerna för både Priority Pass och Lounge Key för att avgöra vilket medlemskap som bäst passar dina behov.

LoungeKey 

LoungeKey

LoungeKey erbjuder exklusiv tillgång till över 1,200 lounger globalt och är tillgängligt med specifika kreditkort. Detta ger en bekväm och lyxig upplevelse för resenärer världen över. Nedan finner du en sammanfattning av vad LoungeKey kostar och de viktigaste aspekterna:

 • Tillgång till Lounger: LoungeKey ger tillgång till mer än 1,200 lounger över hela världen.
 • Krav på kreditkort: Tillgång till dessa lounger är endast möjligt med vissa kreditkort.
 • Gäster: Som medlem i LoungeKey kan du ta med dig gäster. Antalet tillåtna gäster varierar beroende på lounge, men ofta är gränsen 4-6 personer.
 • Avgift för gäster: En avgift på cirka 32 dollar per gäst tillkommer vid inträde.
 • Rekommendation: LoungeKey är särskilt fördelaktigt för de som planerar att besöka flygplatslounger ett fåtal gånger per år, vilket kan vara mer kostnadseffektivt jämfört med alternativ som Priority Pass.

Priority Pass 

Priority Pass

Priority Pass erbjuder en omfattande tillgång till över 1,300 lounger i mer än 600 städer och 148 länder världen över. Här är några viktiga punkter som sammanfattar tjänsten:

 • Global tillgänglighet: Tillgång till över 1,300 lounger i fler än 600 städer och 148 länder.
 • Medlemskap utan kreditkort: Till skillnad från LoungeKey kan du bli medlem i Priority Pass utan att ha ett specifikt kreditkort.
 • Årsavgift: Medlemskapet i Priority Pass kan vara dyrt, men ofta är årsavgiften för kreditkort som erbjuder medlemskapet billigare än att betala för medlemskapet separat.
 • Kostnadseffektivitet med kreditkort: Att skaffa ett kreditkort som inkluderar Priority Pass kan vara mer fördelaktigt eftersom dessa kort även erbjuder andra förmåner.
 • Rekommendation för dig som reser ofta: Priority Pass är särskilt lämpligt för de som reser ofta, eftersom medlemskapet ger tillgång till lounger över hela världen och erbjuder ett mervärde för frekventa resenärer.

Medlemsnivåer

Priority Pass erbjuder tre huvudnivåer av medlemskap: Standard, Standard Plus och Prestige. Varje nivå korrelerar med hur ofta du reser och ditt behov av lounge åtkomst.

 • Standard: Optimalt för dig som reser sporadiskt och endast önskar att besöka loungen vid tillfälliga tillfällen.
 • Standard Plus: Ett bra val om du reser mer frekvent men inte så pass ofta att obegränsad åtkomst motiveras.
 • Prestige: Obegränsad åtkomst till lounger, anpassad för dig som reser mycket och ofta kan dra nytta av lounger.

Dessutom erbjuds Priority Pass Select genom vissa kreditkort, vilket kan inkludera olika former av lounge åtkomst utan den vanliga årliga avgiften.

Här är en tabell som visar vad Priority Pass kostar:

Medlemskap nivåÅrsavgiftLounge Access
Standard99$32$ per besök
Standard Plus249$10st gratis besök per år
Prestige469$Obegränsad

Priset för att ta med en gäst varierar beroende på lounge, men Standard och Standard Plus-medlemmar betalar vanligtvis en avgift per gäst och besök.

Kreditkort med lounge access

Här är en översikt över några av de kreditkort som ger tillgång till LoungeKey eller Priority Pass.

Kort med LoungeKey-tillgång

 • Resurs World: Ett kort som ger dig tillgång till LoungeKey-lounger globalt, perfekt för frekventa resenärer.
 • Revolut Premium: Ger användarna tillgång till LoungeKey-lounger, lämpligt för de som reser regelbundet.
 • Revolut Metal: Inkluderar alla förmåner som Premium erbjuder, plus ytterligare exklusiva fördelar för Metal-kortinnehavare.
 • Swedbank Platinum: Ett premiumkort som inkluderar LoungeKey-tillgång och andra exklusiva förmåner som högre gränser för uttagsautomater och lägre handelsavgifter.

Kort med Priority Pass-tillgång

 • American Express Platinum: Erbjuder omfattande reseförmåner inklusive tillgång till Priority Pass-lounger.
 • American Express Gold: Ett populärt val för resenärer som erbjuder Priority Pass bland andra förmåner.
 • Eurocard Platinum: Ett kort designat för affärs- och privatresor med tillgång till Priority Pass.
 • Handelsbanken Platinum: Ger dig tillgång till Priority Pass och andra premium förmåner.
 • Danske Bank Platinum: Ett premiumkort som inkluderar Priority Pass och en rad andra förmåner för de som reser mycket.

Vanliga frågor och svar

Vad är skillnaden mellan LoungeKey och Priority Pass när det gäller loungeaccess?

LoungeKey och Priority Pass är båda tjänster som ger tillgång till flygplatslounger världen över. Skillnaden ligger i detaljerna för medlemskap och den specifika accessen. Med LoungeKey är priset per besök ofta lägre, men Priority Pass kan erbjuda ett större antal lounger globalt.

Hur kan man hitta LoungeKey lounges på olika flygplatser?

För att hitta LoungeKey lounges på flygplatser kan du använda deras app eller webbplats. Där kan du söka på specifika flygplatser för att se vilka lounges som finns tillgängliga för LoungeKey-medlemmar.

Vad ingår i LoungeKey-erbjudandet för kortinnehavare?

LoungeKey erbjuder vanligtvis tillgång till loungen för kortinnehavaren, men villkor som antal gäster och pris per besök kan variera beroende på det specifika kortet och loungen.

Hur kan gäster få tillträde till lounges med Priority Pass?

Priority Pass-medlemmar får oftast ta med gäster till loungerna mot en avgift. Generellt sett kan medlemmen ta med 4-6 gäster, men en avgift på ungefär 32 dollar per gäst brukar tillkomma.

Vilka är kriterierna för att vara berättigad till LoungeKey?

För att vara berättigad till LoungeKey måste du inneha ett kreditkort som inkluderar tjänsten. Kriterierna för vilka kreditkort som inkluderar LoungeKey kan variera beroende på kortutgivarens erbjudanden och avtal.