Vad kostar loungekey

Guider

Kostnaden för Lounge Key varierar beroende på vilket kreditkort du har. Typiskt sett är Lounge Key en tjänst som ingår i premium kreditkort, där årsavgiften överstiger 1 000 SEK. För vissa kort kan Lounge Key ge ett antal kostnadsfria loungebesök, medan andra kort kan ta ut en standardavgift per besök efter att den kostnadsfria gränsen är nådd.

Innehåll

Vad är Lounge Key och hur får man tillgång till det?

LoungeKey är en tjänst som erbjuder tillgång till flygplatslounger över hela världen. Det fungerar som ett medlemsprogram där kreditkortsägare, vanligtvis de med premium- eller resekort, kan få tillgång till lounger utan att behöva vara medlemmar i specifika loungeprogram. 

När du reser med LoungeKey kan du få tillgång till en avkopplande och bekväm miljö på flygplatsen, ofta med förmåner som mat, dryck, Wi-Fi och ibland andra tjänster som duschar eller arbetsutrymmen.

Kort som har tillgång till tjänsten

American Express Platinum

American Express Platinum Loungekey

American Express Platinum-kortet erbjuder omfattande förmåner för lounge-tillgång, vilket inkluderar ett medlemskap i Priority Pass. Som kortinnehavare får du tillgång till över 1 200 lounger i mer än 130 länder. Medlemskapet i Priority Pass tillåter dig att ta med en gäst utan extra kostnad, men om du vill ta med fler gäster tillkommer en avgift per extra gäst som debiteras direkt till ditt American Express-kort.

SAS EuroBonus Amex Elite 

SAS EuroBonus Amex Elite Loungekey

För SAS-resenärer erbjuds olika tillgångs möjligheter till loungerna beroende på biljettyp och medlemsnivå i EuroBonus. Resenärer som flyger med SAS Plus eller SAS Business, samt EuroBonus Diamant- eller Guldmedlemmar, har fri tillgång till loungerna. Detta gäller även för dem med Star Alliance Business Class-biljetter. För de som reser i SAS Go finns möjlighet att köpa tillgång till loungen, antingen online eller direkt vid receptionen. 

Priset för detta varierar, online kostar det mellan 199 och 269 SEK (eller motsvarande belopp i andra valutor), medan priset vid receptionen ligger på 249 till 339 SEK (eller motsvarande i andra valutor), alternativt kan man betala med 3 000 EuroBonus-poäng.

Resurs World

Resurs World Loungekey

Med Resurs World får du fyra kostnadsfria besök per år i VIP-lounger på flygplatser runt om i världen. Du kan även bjuda med en gäst under dina besök. Loungerna du har tillgång till hittar du på loungekey.com.

Revolut Premium

Revolut Premium Loungekey

Kortet ger dig inträde till över 1000 lounger på flygplatser världen över. Användningen av Lounge Key är smidig och görs direkt genom Revolut-appen, där du köper din biljett och får en QR-kod som används för att komma in i loungen.

Curve Metal

Curve Metal Loungekey

Curve Metal-kortet erbjuder Lounge Key-access, vilket ger dig tillgång till hundratals flygplatslounger över hela världen. Kostnaden för att använda Lounge Key med Curve Metal är 20 pund per besök, och detta pris gäller även för eventuella resesällskap som du vill ta med in i loungen.

Handelsbanken Platinum

Handelsbanken Platinum Loungekey

Handelsbanken Platinum är ett premium kreditkort som erbjuder en rad förmåner, inklusive tillgång till Priority Pass. Med detta medlemskap får du tillgång till VIP-lounger på flygplatser över hela världen. Som kortinnehavare har du fri tillgång till dessa lounger, och om du vill ta med gäster är det ett fastpris på 24 euro per gäst. Detta är betydligt lägre än vad det skulle kosta att köpa medlemskapet direkt från Priority Pass, som annars kostar 399 euro.

SAS EuroBonus World Premium

SAS EuroBonus World Premium Loungekey

SAS EuroBonus World Mastercard Premium erbjuder Lounge Key-access, vilket ger kortinnehavare tillgång till över 1 300 lounger i mer än 600 städer runt om i världen, fördelade över 148 länder. Detta ger en bekväm och avkopplande upplevelse på flygplatser världen över för resenärer.

Nordea Platinum & Black

Nordea Platinum & Black Loungekey

Med Nordea Platinum får du tio fria besök per kalenderår till flygplatslounger världen över genom LoungeKey. Om du önskar göra fler besök efter de tio fria, kostar det 32 USD per besök, vilket debiteras på din faktura. För Nordea Black-kortinnehavare erbjuds obegränsat antal besök.

Eurocard Platinum

Eurocard Platinum Loungekey

Eurocard Platinum erbjuder ett medlemskap i LoungeKey för sina korthållare, vilket inkluderar 10 kostnadsfria loungebesök per år. Efter dessa tio besök kostar varje ytterligare besök 35 USD, och detta pris gäller även för eventuella medföljande gäster. För att använda LoungeKey med ditt Eurocard Platinum behöver du bara visa upp kortet och ditt giltiga boardingkort vid loungen och meddela att du är medlem i LoungeKey.

Vanliga frågor och svar

Vad är LoungeKey?

LoungeKey är ett program som ger tillgång till över 1 000 flygplatslounger världen över för innehavare av berättigade kreditkort. Programmet är oberoende av vilket flygbolag du flyger med eller vilken typ av biljett du har​​.

Vilka flygplatser använder LoungeKey?

LoungeKey-lounger finns på många internationella flygplatser, inklusive i städer som London, New York, Paris, Dubai och Sydney. I Europa finns de till exempel i Amsterdam, Berlin, Bryssel och Madrid​​.

Vad kostar LoungeKey?

Kostnaden för LoungeKey kan variera beroende på kreditkort och bank. Vissa kort erbjuder gratis tillgång medan andra kan ha en avgift per besök eller för gäster​​.

Vem är berättigad till LoungeKey?

Berättigade användare är oftast de som har ett World Elite Mastercard eller liknande högklassiga kreditkort. Tillgängligheten och villkoren kan variera beroende på vilket kreditkort och vilken bank du använder​​.