autogiro på kreditkort

Guider

Autogiro på kreditkort är en bekväm tjänst som automatiskt hanterar dina återkommande betalningar direkt från ditt bankkonto. När du ansluter ditt kreditkort till en autogirotjänst så tar systemet hand om månadsfakturor utan att du behöver ingripa för varje betalning. Detta innebär att dina räkningar alltid betalas i tid, vilket eliminerar risken för förseningsavgifter och gör din ekonomiska planering smidigare.

Innehåll

Hur fungerar autogiro på kreditkort?

När du aktiverar autogiro på ditt kreditkort, ger du tillåtelse till kreditkortsföretaget eller banken att automatiskt dra nödvändiga belopp för dina återkommande betalningar direkt från ditt bankkonto.

Processen kräver initialt att du ställer in autogirobetalningar via din bank eller på kortutgivarens webbplats. Efter inställningen sköts alla framtida betalningar automatiskt, vilket säkerställer att dina räkningar betalas i tid varje månad.

Denna tjänst erbjuds ofta utan extra kostnad och är ett effektivt sätt att hålla koll på dina kortutgifter.

Finns tjänsten tillgängligt för alla kort?

Inte alla kreditkort erbjuder autogiro som betalningsalternativ. Vissa kreditkortsföretag erbjuder autogiro för att betala hela saldot eller en fast summa varje månad. 

Dock finns det företag som inte tillåter autogiro på sina kreditkort på grund av komplexiteten med olika betalningsalternativ på avierna.

Exempel på kreditkort som erbjuder denna tjänst avgiftsfritt är:

Skaffa autogiro för ditt kreditkort

kreditkort automatisk betalning

Att införa autogiro för ditt kreditkort förenklar betalningen av återkommande utgifter och bidrar till en mer strukturerad ekonomisk hantering. Nedan finner du en guide för att aktivera denna tjänst smidigt och effektivt.

Steg 1: Ansök om autogiro

För att inleda tjänsten med automatisk överföring från ditt betalkort, följ dessa steg:

  • Kontakta din kortutgivare: Kontrollera om din kortutgivare ger alternativet för automatiska betalningar.
  • Kolla valmöjligheterna: Betrakta de olika sätten du kan använda denna tjänst på, exempelvis fullständig betalning av den använda krediten eller regelbunden betalning av en specificerad del.
  • Ansökningsprocessen: Fyll i nödvändig information på den blankett eller det digitala formulär som din kortutgivare tillhandahåller.
  • Godkänn ansökan: Signera fysiskt eller digitalt för att bekräfta ditt godkännande av tjänstevillkoren.

Steg 2: Koppla kortet till autogiro

När du skickat in din ansökan och den blivit godkänd, är nästa steg att koppla ditt kreditkort till autogirot:

  • Inloggning på internetbanken: Logga in för att genomföra konfigureringen.
  • Hitta din kortutgivare: Använd sökfunktionen i banken för att lokalisera din kortutgivare som betalningsmottagare.
  • Koppla samman ditt val: Välj och länka det bankkonto från vilket autogiro betalningarna ska göras.
  • Slutför kopplingen: Bekräfta att du vill koppla ditt bankkonto till autogiro betalningarna.

Se till att kontrollera ditt bankkonto regelbundet för att säkerställa att allt fungerar som det ska med dina autogirobetalningar.

Vanliga frågor och svar

Kan man ha autogiro på kreditkort?

Ja, det är möjligt att använda autogiro med vissa kreditkort för att automatiskt betala hela beloppet eller en bestämd summa varje månad. Dock erbjuder inte alla kreditkortsföretag denna funktion, så det är rekommenderat att kontakta ditt kreditkortsföretag för att kontrollera om de stödjer autogiro för just ditt kort.

Hur gör man om man vill ha autogiro?

För att starta autogiro, kontakta din bank eller det företag du vill betala till och ge ditt medgivande för automatiska dragningar från ditt konto​​.

Hur godkänner man autogiro?

Godkännande av autogiro sker genom att ge en fullmakt till företaget som ska motta betalningen, vilket ger dem rätt att dra pengar från ditt konto​​.