Nyheter Guider Tips

2022 närmar sig med stormsteg och vi anser att man redan nu bör planera inför kommande år. Så har du koll på vilket kreditkort du tänker använda under 2022? Om inte har vi samlat ett par saker du ska tänka på här nedan.

I vanlig ordning handlar det framför allt om att utvärdera dina behov och fundera på hur dina utgifter kan komma att se ut under det kommande året. Har du säkerställt att du får bonusar och förmåner där du behöver dem som mest?

Hur ser dina utgifter under 2022 ut?

Det har hänt mycket i världen under det gångna året. Från den pågående epidemin som förändrat våra köpbeteenden till en stor satsning på elbilar kan det vara dags att byta kreditkort.

Vi har skapat en hel guide över de bästa kreditkorten 2022 som vi rekommenderar att du tar en titt på. Och för att vara så transparenta som möjligt rekommenderar vi även att du tar en titt på kreditkortsval.se då de inte granskar kreditkort baserat på samma faktorer som vi. Därmed kan du bilda dig en bättre uppfattning om vilka kort som faktiskt är bäst, baserat på olika experters åsikter.

Ska du resa?

För många känns det som en evighet sen man kunde resa fritt i världen men nu har länder sakta med säkert börjat öppna upp sina gränser igen och det verkar som att vi kommer kunna börjar resa igen under 2022.

Planerar du att resa mer nästa år bör du därför försöka hitta ett kreditkort som erbjuder fina förmåner och försäkringar i utlandet.

Skaffat elbil?

Bensinkort, eller tankkort som de också kallas, är några av de mest populära kreditkorten på marknaden idag däribland OKQ8 och Circle K. Som namnet avslöjar är det kort som är kopplade till bensinstationer och tankning och som erbjuder rabatter och förmåner varje gång du tankar.

Problemet med dessa kort är att vi nu snabbt rör oss mot en framtid där elbilar kommer bli standard på svenska vägar. Således kommer tankkorten inte erbjuda förmåner för de som går från bränslefordon till elbilar. Med andra ord bör du som har eller planerar att köpa elbil fundera på om det är dags att byta kreditkort.

Handlar du mer online?

En av de största förändringarna som Covid-19 har bidragit till är att vi shoppar alltmer online. Och som du säkert gissat finns det kreditkort som är bättre lämpade för just e-handel. Komplett Banks kort är till exempel kopplat till Komplett.se – en av Nordens största återförsäljare av elektronik. Även Everdaycard är ett utmärkt kreditkort för shopping på nätet då man får bonuspoäng på alla köp samt en generös leveransförsäkring för allt du beställer.