Nyheter Guider Pengar Tips

Att spara pengar är något många gör och ännu fler önskar att de var bättre på. Men ofta är det lättare sagt än gjort, varför vi tänkte passa på att dela med oss av några heta spartips. Eftersom denna webbplats framför allt handlar om kreditkort så kommer vi givetvis titta närmare på hur du kan använda just ett kreditkort till att spara pengar.

Innan vi sätter igång och delar med oss av våra tips vill vi uppmana dig om att sätta en plan för ditt sparande innan du sätter igång. Beroende på vad det är du sparar till kommer nämligen olika spartips att fungera olika bra. Du kan nämligen spara med hjälp av poäng i vissa butiker om du shoppar eller reser mycket, genom att öppna ett sparkonto om du, exempelvis, sparar till en specifik produkt eller genom att investera; men mer om detta i styckena nedan.

Tänk också på att inte sätta orealistiska mål utan basera ditt sparande på din ekonomi och den inkomst du idag har.

Spara pengar tips

Nedan har vi samlat våra fyra hetaste spartips just nu. Med hjälp av en eller flera av dessa tips kan du ta kontroll över din ekonomi och börja lägga undan pengar varje månad.

Av uppenbara skäl är det mest effektivt att kombinera alla fyra metoder, men det är inte möjligt för alla så vi rekommenderar att du väljer de du känner dig bekväm med och/eller har möjlighet till.

1. Begränsa dina utgifter

Man blir inte rik för att man sparar eller tjänar stora summor utan för att man inte spenderar för mycket. Därför är det första steget du måste ta att titta igenom din ekonomi och jämföra inkomster med utgifter för att göra om din budget så att du kan gå med plus varje månad.

Därefter ska du lokalisera de utgifter du kan undvika eller helt göra dig av med. Här gäller det att överväga vilka utgifter som är väsentliga och vilka som är överflödiga.

Gör du detta noggrant kommer du snabbt inse hur mycket pengar som går förlorade varje månad och du kommer snart vara på god väg att lägga undan mer pengar än förr.

2. Öppna ett sparkonto

Förr i tiden sparade man pengar i kontanter och fysiska värdesaker såsom guld, men idag finns det smidigare och betydligt bättre lösningar. Alla storbanker i Sverige erbjuder förmånliga sparkonton med ränta som får dina pengar att växa utan att du lyfter ett finger.

En del banker erbjuder även sparande i fonder och liknande vilket kan vara fördelaktigt för den som inte själv har kunskapen för att placera sina pengar i finansiella instrument.

3. Skaffa ett kreditkort

Har du en ordnad ekonomi och saknar betalningsanmärkningar kan vi även rekommendera ett kreditkort som en form av sparande. Även om ett kreditkort inte kommer ge dig extra pengar på kontot – till skillnad från ett sparkonto – så kan du både begränsa dina utgifter och få andra förmåner med ett kreditkort.

Om du till exempel reser ofta bör du har ett kreditkort kopplat till SAS Eurobonus eller liknande. Varje gång du använder kortet samlar du nämligen poäng som du sedan kan använda till att boka flyg och hotell och på så sätt spara in på utgifter.

Samma sak gäller för bensinkort och de som kör mycket bil eller shoppingkort för de som ofta handlar varor och tjänster online.

Kreditkortet är helt enkelt ett sätt att minska dina utgifter för att på så sätt få större utrymme att spara pengar. Jämför de bästa kreditkorten redan idag!

4. Investera dina pengar

Att investera pengar är ett av de mest effektiva sätten att spara pengar och samtidigt få sina sparpengar att växa. Samtidigt är det ett av de svåraste sätten att spara pengar på och det kräver en hel del förkunskaper för att det ska fungera ordentligt.

Som bekant är investeringar också förknippade med viss risk och det finns inga garantier för att ens investeringar kommer växa. Därför bör du endast investera pengar om du vet vad du gör, alternativt vända dig till ett proffs som kan hjälpa dig placera pengarna. Däremot bör du inte helt förlita dig på andras rekommendationer och råd utan måste själv ha en förståelse för aktiehandel och hur det fungerar. Det finns otaliga guider och kurser att välja mellan och här kan du läsa mer om aktier för nybörjare.

Spara pengar i vardagen

Som tidigare nämnt är det enklaste sättet att spara pengar i vardagen inte att spara pengar utan att sluta spendera pengar. Genom att sätta en budget utefter din inkomst och dina behov där du också utesluter alla onödiga utgifter kommer du snart ha pengar över varje månad som du exempelvis kan sätta in på ett sparkonto.

Med hjälp av ett kreditkort med bra fördelar och bonussystem kan du förbättra dina möjligheter att minska dina utgifter.

Bonustips: spara pengar med en app

Vid det här laget bör du ha förstått att det bästa spartipset är att ha en budget och begränsa utgifter. Men det är inte alltid helt lätt att göra det på egen hand. Därför föreslår vi att du testar en spara pengar app.

P.F.C är ett debetkort på den svenska marknaden som är kopplat till en praktisk app som ger dig total översikt över alla dina utgifter. Appen är enkel att använda och ger dig regelbundna uppdateringar på hur mycket pengar som försvinner från ditt konto. Dessutom måste du själv fylla på kortet med pengar för att använda det, vilket ger dig full kontroll över hur mycket pengar du har tillgång till.

Att spara pengar med en app är ett enkelt sätt att ta kontroll över din ekonomi och se till att du utnyttjar din inkomst på bästa möjliga sätt.