Nyheter Pengar Tips

För den som hyrt en bil förut är det ingen överraskning att det kan bli mycket dyrt om en skada uppstår. Även för den som har försäkring så kan självrisken bli en dyr och ovälkommen utgift. Men det finns flera sätt att slippa även självrisken. Dels erbjuder flera av de större hyrbilsföretagen försäkringar mot självrisken mot en tilläggskostnad. Men även kreditkort kan ge dig en självriskeliminering.

Självriskeliminering med kreditkort

För den som vill hyra en bil utan att betala för en dyr tilläggsförsäkring kan man slippa detta med sitt kreditkort. För den som använder hyrbilar i arbetet och reser mycket kan det vara klokt att teckna ett resekort som även innehåller flera reseförsäkringar.  Beroende på vilket kreditkort man väljer så kan man få ett mycket omfattande skydd för sin hyrbil. Vissa kreditgivare erbjuder självriskeliminering upp till 10 000 kr men inte om självriskbeloppet understiger skadebeloppet.

Tips! Hyr du ofta bil kan ett kreditkort med mer omfattande skydd vara en god investering.

Har du däremot ett av de kreditkort som erbjuder ett mer utbrett skydd kan du slippa självrisken upp till 200 000 kr oavsett skadebeloppet. Hyr du ofta en bil kan en av de mer omfattande självriskelimineringarna vara en god investering.

Självriskeliminering med hemförsäkring samt hyrbilsföretag

Du kan även undvika självrisken med din hemförsäkring eller via hyrbilsföretaget. Det ska dock observeras att det är mycket ovanligt med självriskeliminering i hemförsäkringen, samt att det allra oftast ingår i det mest omfattande och dyraste hemförsäkringarna.

Tänk på! Innan du betalar för tilläggsförsäkringar hos hyrbilsföretaget är det klokt att kolla med ditt försäkringsbolag och din bank så att du inte betalar i onödan.

Att betala för att undvika självrisken hos det företag som hyr ut bilen är inte ett ovanligt erbjudande. Det kan däremot bli mycket dyrt. Det är inte ovanligt att hyrbilsfirmorna tar hundratals kronor per dag för att du inte ska ansvar för självrisken. Innan du betalar för denna typ av tilläggsförsäkringar är det därför klokt att dels kolla med kreditkortsutgivaren samt ditt försäkringsbolag.