Nyheter

Den senaste teknologin i kreditkortsbranschen kommer bli kreditkort med fingeravtryckssensor; åtminstone om Mastercard och Samsung får sin vilja igenom. De två företagen har nämligen skrivit på ett avtal om att tillsammans utveckla världens första kreditkort med fingeravtrycksläsning (biometrik).

Enligt Businesswire.com har Samsung Electronics’ System LSI Business, Mastercard och Samsung Card ingått ett avsiktsavtal med målsättningen att utveckla och lansera ett kreditkort med ökad säkerhet och fingeravtryckssensor, också kallat ett biometriskt kort.

Baserat på uppgifter från Samsung kommer det nya kortet vara kompatibelt med alla befintliga kortterminaler och dessutom kommer korten inte behöva laddas manuellt utan batteriet drar energi från terminalen varje gång det används.

Att implementera fingeravtryckssensorer i ett kreditkort är ett smart och praktiskt sätt att öka säkerheten kring kortbetalningar och branschen väntar med spänning på denna nya teknologi.

Förutom Mastercard och Samsung är bolagen Zwipe, Fingerprint Cards och Idex Biometrics redan stora inom segmentet och experter förväntar sig en imponerande tillväxt på marknaden inom de kommande åren.

Vi kommer naturligtvis följa denna utveckling noggrant och delar med oss av framstegen här på vår webbplats, precis som vi följer Apples kreditlansering och allt annat spännande som händer i branschen.