Nyheter Guider

Rocker – tidigare Bynk – är en av de mest innovativa företagen inom segmentet “betalkort” och nu har man uppdaterat sitt utbud ordentligt. Istället för att erbjuda ett debetkort till alla har man nu utökat sortiment med två nya kort med varierande förmåner.

Sedan starten har Rocker erbjudit ett debetkort utan månadsavgift och med en hel del okej förmåner. För att anpassa sig till sina kunder har man nu utvidgat sitt sortiment och även utökat förmånerna för den som kan betala en månadsavgift. Man har bland annat lanserat Sveriges första biometriska kort med fingeravtrycksläsare.

Så här fungerar Rockers nya kort:

  • Rocker Standard – samma kort som det man tidigare använde. Det är helt gratis att använda och ger upp till 1% i cashback, däremot finns det bara som virtuellt kort och har inte kompletterande reseförsäkring
  • Rocker Plus – kostar 29 kronor i månaden och för det får du både ett fysiskt och ett virtuellt kort samt reseförsäkring om du bokar din resa med kortet.
  • Rocker Premium – kostar 99 kronor i månaden och är det mest avancerade kortet som Rocker erbjuder. Kortet är nämligen ett biometriskt kort vilket betyder att kortet har en fingeravtrycksläsare. I och med detta blir Rocker först i Sverige med att erbjuda ett biometriskt betalkort.

Läs mer om Rocker här

Med andra ord har Rocker sett till att man kan mäta sig med sina största konkurrenter, däribland PFC och Lunar som redan har flera olika kort. Och vi tycker att satsningen är riktigt väl utförd. Genom att erbjuda tre kort kan Rocker vända sig till ett större antal kunder med mer specifika behov.

Företaget har dessutom nyss fått en ny vd, Jonas Hultin. Hultin har varit med företaget sedan starten 2016 och ska nu ansvara för den expansiva fas som man nu befinner sig i. Därmed räknar vi med att Rocker kommer växa sig allt större och få en ännu mer dominerande roll i branschen.