Nyheter

Lunar är det danska fintech-bolaget som tagit den nordiska marknaden med storm. På ett par år har man redan håvat in stora marknadsandelar och efter rekordåret 2021 siktar Lunar nu på att expandera ytterligare under 2022 och förhoppningsvis beviljas en svensk banklicens.

Att det går bra för Lunar är det få i branschen som har missat. Efter flera strategiska uppköp av bland annat Lendify och ett samarbete med Will Ferrell – som vi täckt i detalj – är Lunar ett av de fintechbolag vi kan räkna med under kommande år.

I Danmark, där bolaget har sin bas, har man redan en banklicens och man siktar nu på att uppnå detsamma i Sverige. En banklicens kommer få Lunar att se mer seriösa ut mot konsumenten samt ge dem möjligheter att vidare utveckla sina tjänster.

För att nå detta mål räknar man med att fortsätta tillväxten från i fjol då verksamheten tredubblades. Enligt egen utsago räknar man med att “växa otroligt snabbt” under 2022.

”Vi har tripplat vår verksamhet i Sverige under förra året och vi räknar med att accelerera den tillväxttakten under det här året. Vi räknar med att växa otroligt snabbt”, berättade Mats Persson Bergius, Lunars Sverigechef, för Di Digital.

Lunars debetkort

Lunar har idag tre olika debetkort för olika användningsområden. Ett av korten är helt kostnadsfritt medan de andra två har en mindre månadsavgift. För avgiften får du som kund tillgång till bättre och fler förmåner.

Läs mer om Lunars kort här