Nyheter Guider Pengar

En känd aktör inom krediter är Klarna och Klarna kredit är för dig som privatperson. Flera företag är sammankopplade med Klarna som en alternativ betaltjänst på deras e-handel. Förutom att vara betalningsleverantör åt andra företag kan du som kund skaffa ett Klarnakort – ett kort du kan välja att använda som bankkort eller kreditkort. Utöver det har Klarna en app där du kan se över dina köp och betalningar, hitta rabattkoder och erbjudanden samt ett enkelt sätt att shoppa.

Klarna kredit & kreditkort

Klarna kredit och Klarna kreditkort är inte samma sak, trots att namnen är liknande. Vi hjälper dig att reda ut skillnaderna och när det är lämpligt att välja Klarna kredit respektive Klarna kreditkort.

Klarna kredit

Klarna kredit är några av de tjänster som Klarna erbjuder dig när du handlar på nätet hos olika företag. Dessa är vanligtvis betala direkt, betala genom faktura eller göra en delbetalning. För att utnyttja Klarna kredit och de här tjänsterna gör Klarna en kreditprövning på dig. De tjänster som ingår i Klarna kredit är fakturabetalning och delbetalning. Det beror på att du skjuter upp betalningen till ett senare tillfälle. Därför görs också en kreditprövning för att säkerställa att du som kund kan betala för dig. 

Både när du väljer att betala genom faktura och när du delar upp din betalning tillkommer vissa kostnader. Vid en faktura tillkommer ofta en faktureringsavgift och vid delbetalning kan både uppläggningsavgift och ränta tillkomma. Vårt tips är att läsa igenom villkoren innan du handlar.

Klarna kreditkort

Klarnas kreditkort, även kallat Klarnakortet, kan du använda vid e-handel men också i fysiska butiker. Kortet är ett Visa-kort och du väljer om du ska använda det som ett bankkort där betalning sker i samband med köp eller om du vill använda det som ett kreditkort. Om du väljer att använda det som ett kreditkort väljer du själv inom vilka tidsintervaller du ska betala krediten. Klarnas kreditkort kopplas och ansluts till din vanliga bank. Kortet har ingen startavgift eller årsavgift. Däremot får du betala ränta om du handlar på kredit och en fakturaavgift om du handlar på faktura.

Ansök om Klarna kreditkort

För att ansöka om Klarna kreditkort måste du vara över 18 år, vara bosatt i Sverige, ha handlat med Klarna tidigare, inte ha några betalningsanmärkningar och ha en årsinkomst på minst 180 000 kronor. Det innebär att du har en inkomst från ett jobb på i snitt 15 000 kronor i månaden. 

Du ansöker sedan genom deras hemsida där du loggar in med Mobilt BankID eller liknande. Om du inte får alternativet för ansökan om Klarnakortet innebär det att de inte kan erbjuda dig kortet. Det beror ofta på att du inte handlat genom Klarna tidigare eller har en icke fläckfri betalningshistorik.

Hur mycket Klarna kredit beviljas?

Krediten som Klarna beviljar är beroende på dig och din ekonomiska situation. Klarna bestämmer den kredit som beviljas och vilket köputrymme du får. Olika banker och kreditkort har olika fördelar och olika typer av kostnader och krav. Om du vill jämföra andra kreditkort från banker med olika villkor kan du läsa våra recensioner här. Låt oss hjälpa dig att hitta det kreditkort som passar dig och din situation bäst!