Nyheter Pengar Tips

Mastercard har fått ett patent som kan göra det möjligt med transaktioner av kryptovalutor via kreditkort. Den långa transaktionstiden är dock ett problem man måste förbättra.

Snart kan det vara möjligt att genomföra köp på sitt kreditkort med bitcoin som valuta. Detta efter att Mastercard fått ett nytt patent som kan göra det möjligt att hantera valutor som är blockchain-baserade, rapporterar CNBC.

Varför Mastercard vill ha detta patent kan ha att göra med den ökade användningen av blockchain-baserade valutor. Dessa typer av valutor har ökat i takt med att allt fler personer värdesätter säkerhet och anonymitet.

Digitala transaktioner tar längre tid än traditionella betalningsmetoder

Även om många ser ett värde i digitala valutor finns det nackdelar som måste förbättras. Bland annat tar en blockchain-transaktion cirka tio minuter, medan traditionella betalningsmetoder endast tar några nanosekunder.

Detta leder till att säljaren och köparen måste vänta för att se att transaktionen går igenom.

Fler blir positiva till digitala valutor samtidigt som bitcoin ökar i värde

Digitala valutor växer sig allt starkare och fler och fler börjar se dessa som giltiga betalningsmedel. Däremot har Mastercards konkurrent Visa sagt att de inte kommer hantera bitcoin.

Den största och kanske mest kända, bitcoin, har gått mycket starkt det senaste dygnet då den gick upp med över 10 procent. Bitcoin noteras nu till 7 435 dollar.

Tidigare under året var den digitala valutan dock inte lika stark. I juni föll den till under 6 000 dollar. Det är ett ras på cirka 70 procent från rekordnoteringen på 19 500 från december.