Nyheter

Nästa år kan Apple presentera ett kreditkort för Apple Pay. Insatta källor har sagt att ett kreditkort ska kunna generera dubbelt så hög ersättning för Apple jämfört med vad dagens system gör.

Enligt uppgifter från den ansedda tidningen The Wall Street Journal ska Apple lansera ett kreditkort för Apple Pay tidigt nästa år.

Förutom att använda kreditkortet vid vanliga transaktioner ska det vara möjligt att ta lån för köp av Apple-produkter. Kreditkortet ska även ge kunderna bonusar i form av rabatter och gåvokort när de handlar på Apple Store.

Apple får dubbelt så hög ersättning med kreditkort

Att lansera ett kreditkort för Apple Pay kan i sig verka lite märkligt med tanke på att det system som idag används är helt kontaktlöst. Enligt The Wall Street Journals källor ska det bero på att ersättningen är uppemot dubbelt så hög som ersättningen man idag får genom Apple Pay.

Apple har idag även ett system för avbetalningar för köp i Apple Store. Det systemet använder man tillsammans med den engelska storbanken Barclays.

Kreditkortet ska lanseras med investmentbanken Goldman Sachs

Apple ska dock inte själva lansera kortet utan det kommer ske tillsammans med investmentbanken Goldman Sachs. Därmed kommer dagens samarbetet med Barclays att avslutas.

Goldman Sachs har annars varit på tapeten här hemma i Sverige. För en knapp månad sedan kom det uppgifter om att bolaget ska expandera i Sverige. Från dagens 30 anställda vill man utöka till 100.

Anledningen till expanderingen har att göra med bolagets nya fintech-satsning.

Uttalanden om ett kreditkort kan komma på Apple-konferens

Om The Wall Street Journals uppgifterna om ett kreditkort stämmer lär vi tidigast få veta på Apples utvecklarkonferens som hålls i San José den 4-8 juni.

Det förutsätter dock att Apple och Goldman Sachs kommit tillräckligt långt i sina förhandlingar, något vi inte har uppgifter om i dagsläget.

I övrigt florerar en hel del rykten om vad Apple kan tänkas presentera på konferensen, bland annat om uppdateringar kring diverse operativsystem.