Kortinfo

Qred har det bästa kreditkortet för företag. Det är helt kostnadsfritt att äga och du erbjuds en räntefri kredit upp till hela 2 000 000 kr i 30 dagar och går även att koppla till bokföringen för smidigare hantering.

Årsavgift

0 kr

Ränta

1,95%

Högsta kredit

2 000 000 kr

Räntefritt

45 dagar
Mer information

Kortfakta

Effektiv ränta 1,95%
Räntefritt 45 dagar
Korttyp VISA
Uttagsavgift 0 kr
Valutapåslag 0 %
Aviavgift 30 kr

Krav

 • Betalningsanmärkning: EJ OK
 • Folkbokförd i Sverige: Ja
 • Åldersgräns: 18 år
För- & nackdelar

Fördelar

 • Sveriges bästa kreditkort för företag
 • 45 dagars räntefri kredit
 • Upp till 2 milj i kredit

Nackdelar

 • Inga försäkringar kopplade
 • Räntan sätts individuellt

Räkneexempel: Ränta vid uppdelning av betalning av månadsfaktura för Qred VISA – från 1,95% / månad.

Qred AB är kanske ett företag som du redan känner igen, fast förmodligen inte på grund av Qred kreditkort. Företaget är nämligen en ledande aktör inom lånebranschen i Sverige som på ett fåtal år har etablerat sig som en ärlig och pålitlig långivare för små till mellanstora lån.

Under 2021 och efter nya investeringsrundor valde Qred att expandera sin verksamhet och under hösten lanserade man sitt Qred kreditkort – Qredkortet. Detta kort är ett utmärkt kreditkort för företagare av alla storlekar och det fungerar överallt där man tar emot Visa-kort, förutom vid kontantuttag.

Är du intresserad i att läsa mer om Qred i Sverige och deras nya företagskort är du välkommen att fortsätta med denna recension.

Fördelar

 • 1% i cashback på alla köp
 • 45 dagars räntefri kredit
 • Upp till 2 milj i kredit

Nackdelar

 • Inga försäkringar kopplade
 • Räntan sätts individuellt

Förmåner med Qred företagskort

Den största fördelen med Qred kreditkort är att kortet underlättar bokföring och redovisning för företagare. För att använda Qredkortet måste du ladda ner Qredappen

Kostnadsfritt att äga

Företagskortet är helt kostnadsfritt att inneha. Du betalar inte någon årsavgift likt många andra kreditkort utan betalar enbart ränta om du väljer att nyttja krediten utöver de 45 dagarna räntefritt som ingår. Detta anser vi vara en stor fördel jämfört med många andra kreditkort på marknaden, som riktar sig såväl mot privatpersoner som företag.

Räntefritt (räntefria dagar)

45 dagars räntefri kredit erbjuds du som kund med Qred företagskort. Vilket i praktiken innebär att du inte betalar någonting så länge du betalar tillbaka pengarna inom 45 dagar från att de spenderats. Detta tillsammans med att kreditkortet är helt kostnadsfritt gör det till en av de klart bästa företagskorten på marknaden.

Qred appen

Appen är mycket smidig och går att koppla till bokföringen för enklare hantering av dina köp. När du beviljats din kredit så får du även tillgång till deras app där du enkelt loggar in och kan hantera allting som rör dina kort och ekonomin kring samtliga köp. Du har möjlighet att höja och sänka kreditutrymmet, spärra kort och även se de senaste fakturorna om du är administratör.

Enkel ansökan

Ansöken är mycket enkel och går på på några få minuter. Du ansöker och identifierar du med hjälp av mobilt bank-ID. Ansökan brukar hanteras inom några få timmar och krediten kommer dig till handa direkt efter beskedet om en godkänd kredit beviljats.

Skulle du nekas en kredit så kommer du att meddelas om detta via mail.

Bonus med Qred företagskort

Qredkortet har många fina fördelar, framför allt för företagare med begränsad omsättning inom verksamheten. Däremot skiljer sig kortet en hel del från traditionella kreditkort för privatkunder, framför allt när man tittar på bonusar och rabatter. Idag får du som kund 1% cashback på alla utgifter på kortet och de insamlade pengarna används till månadsfakturan för att hjälpa dig spara pengar. Utöver det har Qred inte så många “traditionella” kreditkortsförmåner, vilket inte är helt ovanligt när det gäller företagskort.

Kortet är också kostnadsfritt att använda och har utvecklats särskilt för företagsutgifter, något du kan läsa mer om nedan.

Ränta på Qred kreditkort för företag

Enligt oss är en av de främsta fördelarna med Qredkortet hur billigt det är att använda. För de allra flesta kredittransaktioner får du automatiskt 45 räntefria dagar. Med andra ord kan du använda kreditkortet idag och så länge du betalar tillbaka beloppet inom 45 dagar så slipper du betala ränta.

Räntefria dagar är idag standard i branschen och något vi förväntar oss av de flesta aktörer. Däremot är 45 dagar ganska snålt jämfört med konkurrenter som ofta har upp till 60 räntefria dagar. Efter den räntefria perioden tar Qred ut en ränta som sätts för varje specifik företagskund.

Räntesatsen börjar på 1,95% och kan stiga en del beroende på din verksamhet, men låt inte den låga siffran lura dig för snabbt. Även om ränta när väldigt lågt så får du få förmåner och rabatter av kortet. Dessutom tillkommer en dröjsmålsränta på 2,5% om du inte utnyttjar dina räntefria dagar hos Qred AB.

Kostnader med Qred-kortet

Qred är i stora drag helt gratis att använda. Kortet har ingen månads- eller årsavgift och inga andra fasta avgifter som du förväntas betala. Kortet stödjer heller inte kontaktuttag så även där slipper du betala avgifter (eftersom du inte kan ta ut pengar).

Däremot har Qred ränta för alla transaktioner som inte betalas tillbaka i tid och de tar ut en förseningsavgift på 200 kronor.

Slutligen kan man använda Qreds kreditkort utomlands men företaget är inte särskilt transparenta med hur mycket det kostar och vilken sorts växlingskurs de använder sig av. Från vad vi kan avläsa tas ingen växlingsavgift ut vilket får oss att misstänka att det växlingskurserna istället anpassas.

Krav för att skaffa Qred kreditkort

Om det inte redan har framgått så vill vi tydliggöra att Qred kreditkort endast är ett företagskort. Du kan med andra ord inte ansöka om Qred kreditkort som privatperson.

Och eftersom alla företag är olika har Qred inga specifika krav på vad man måste leva upp till, istället görs en unik granskning av varje ansökan och företag. Det är med andra ord upp till Qred att granska din ansökan och ta ett beslut om huruvida din verksamhet har kreditvärdigheten som krävs för kreditutrymmet i fråga. För den processen använder Qred sig av kreditupplysningar från både UC och Creditsafe.

För mer detaljerade uppgifter om vad som krävs av ditt företag bör du kontakta Qreds egen kundtjänst.

Frågor & svar om Qred företagskort

Hur ansöker man om Qred företagskort?

Du ansöker enkelt på Qred’s hemsida genom att klicka dig vidare på knapparna här på vår sajt. Du verifierar dig med mobilt bank-ID och ansökan går på ett par enstaka minuter. Därefter får du besked samma dag kring hur hög kredit du beviljats och får du även direkt access till ditt inlogg på ditt konto. 

Kan man som privatperson ansöka om Qred kreditkort?

Det enkla svaret är nej. Qred AB har valt att inrikta sig på enbart företagskunder. Du kan därmed som privatperson inte ansöka om ett kreditkort från Qred. Dock kan vi rekommendera dig att kika in vår topplista över bästa kreditkortet för privatpersoner.

Andra bra kreditkort för företag

Mynt företagskort
Mynt företagskort
 • Koppla kreditkortet till bokföringen
 • 30 dagar räntefri kredit
 • Mycket låga avgifter
3.5 av 5
Läs omdöme

Räkneexempel: Limitavgiften på krediter är 0,2 procent. Ett kreditbelopp på 100 000 kronor kostar 200 kronor per år.