Kortinfo

Mynt företagskort är ett av de bästa kreditkorten för företag eftersom det bl.a. erbjuder 30 dagars räntefri kredit på upp till 200.000 kr, går att sammankoppla med bokföringen för automatisk redovisning och erbjuder även cashback i form av bonus på köpen i utvalda butiker.

Årsavgift

0 kr

Ränta

0%

Högsta kredit

2 000 000 kr

Räntefritt

30 dagar
Mer information

Kortfakta

Effektiv ränta 0%
Räntefritt 30 dagar
Korttyp VISA
Uttagsavgift 0
Valutapåslag 0 %
Aviavgift 30 kr

Krav

 • Betalningsanmärkning: EJ OK
 • Folkbokförd i Sverige: Ja
 • Åldersgräns: 18 år
För- & nackdelar

Fördelar

 • Koppla kreditkortet till bokföringen
 • 30 dagar räntefri kredit
 • Mycket låga avgifter

Nackdelar

 • Ej tillgängligt för enskilda firmor

Räkneexempel: Limitavgiften på krediter är 0,2 procent. Ett kreditbelopp på 100 000 kronor kostar 200 kronor per år.

Mynt är en svensk kreditgivare med marknadens kanske bästa företagskort. Kreditkortet från Mynt är utvecklat för företagare av alla storlekar och förutom rabatter och cashbacks så erbjuder Mynt funktioner som underlättar det administrativa arbetet kring utgifter i ett företag. Bland annat får du som kund tillgång till automatisk bokföring med smarta integrationer till alla de stora bokföringssystemen.

Vidare är Mynt ett billigt kreditkort utan varken ränta eller fasta avgifter såsom månads- eller årsavgift.

Observera att Mynt inte erbjuder kreditkort till privatpersoner utan endast för företag. Söker du ett kreditkort för privat användning kan du kika på vår lista över de bästa kreditkorten.

Tips! Du kan även koppla ditt Mynt företagskort till ditt bokföringssystem och på så vis hålla koll på utgifterna på kortet i realtid!

Fördelar

 • Koppla kreditkortet till bokföringen
 • 30 dagar räntefri kredit
 • Mycket låga avgifter

Nackdelar

 • Inte tillgängligt för enskilda firmor

Rabatter och bonusar med Mynt företagskort

De allra flesta företagskort är ganska begränsade när det gäller bonusar och rabatter, men Mynt är undantaget som bekräftar regeln. Med ett Mynt kreditkort får du cashback samt rabatter på ett varierande antal samarbetspartners.

Din cashback och dina rabatter spenderar du med fördel på saker som du behöver inom företaget och även om du bara får ett par ynka procent i rabatt kan det ge stora resultat i företagets totala utgifter.

Försäkringar med Mynt

Det ingår inga försäkringar i Mynt företagskort alls jämfört med privata kreditkort som ofta kommer med olika typer av försäkringar som reseförsäkring eller olycksfallsförsäkring. 

Andra förmåner med Mynt kreditkort

Mynt kreditkort har flera fina förmåner som erbjuds till alla kunder. Tänk på att Mynt inte erbjuder klassiska förmåner såsom reseförsäkring och liknande. Istället är förmånerna företagsrelaterad tjänster.

Till exempel är det mycket smidigt att registrera ett konto och processen tar sällan mer än ett par minuter. Vidare får du tillgång till 10 olika kreditkort utan extra kostnad vilket är utmärkt ifall du har flera anställda som behöver tillgång till kreditutrymmet.

De främsta förmånerna har däremot med administrativa uppgifter att göra. Via Mynt-appen kan du, i realtid, ha översikt på alla utgifter och vad verksamheten spenderar pengar på (och kanske viktigast av allt vem av dina anställda som spenderar mest). Du kan också koppla appen direkt till alla de vanliga bokföringsprogrammen för automatisk bokföring. På så sätt slipper du att manuellt avstämma varje kreditfaktura.

Hur hög ränta har Mynt?

Företagskortet från Mynt är helt räntefritt vilket är mycket ovanligt. Kortet har alltså en nominell ränta på 0,0 %. Istället för att ta ut ränta på kreditbeloppet så använder sig Mynt av något som kallas en ”limitavgift” som i skrivande stund ligger på 0,2 %. Därmed är Mynt inte helt gratis att använda men ändå billigare än de flesta konkurrenterna på marknaden.

Notera även att Mynt har 30 räntefria dagar och betalas inte kreditbeloppet tillbaka inom den period så aktiveras kreditavgiften.

Andra avgifter och priser med Mynt företagskort

Förutom att Mynt har valt att slopa räntan har de också dragit in alla andra avgifter. Du slipper med andra ord betala månadsavgift, årsavgift eller andra regelbundna avgifter. Vår poäng är (fortfarande) att Mynt är ett av de billigaste kreditkorten på marknaden, framför allt för företagare.

Tänk bara på att företaget har en kreditavgift på 0,2 % som du är skyldig att betala. Det är Mynts enda sätt att gå med vinst.

Krav för att skaffa Mynts kreditkort för företag

Det främsta kravet som Mynt sätter på sina kunder är att man måste vara företagare. Faktum är att man måste äga ett aktiebolag för att ansöka om ett Mynt kreditkort. Utöver det kommer även en regelrätt kreditprövning att genomföras för att säkerställa att du och din verksamhet har en passande kreditvärdighet.

Som alltid är det din skyldighet att granska villkoren som gäller för det kreditkort du ansöker för. Efter att ansökan har genomförts och avtal har skrivits är det nämligen svårt att ta sig ur det.

Andra bra kreditkort för företag

Qred företagskort
Qred företagskort
 • Sveriges bästa kreditkort för företag
 • 45 dagars räntefri kredit
 • Upp till 2 milj i kredit
3.5 av 5
Läs omdöme

Räkneexempel: Ränta vid uppdelning av betalning av månadsfaktura för Qred VISA – från 1,95% / månad.