Kortinfo

Shell mastercard är perfekt för dig som ändå tankar på någon av deras bensinmackar. Du får du rabatt när du tankar och rabatter i deras butiker.

Årsavgift

0 kr

Ränta

15,00%

Högsta kredit

400 000 kr

Räntefritt

60 dagar
Mer information

Kortfakta

Effektiv ränta 16,95%
Räntefritt 60 dagar
Korttyp Mastercard
Uttagsavgift 3 %, minst 35 kr
Valutapåslag 2 %
Aviavgift 35 kr

Krav

 • Betalningsanmärkning: EJ OK
 • Folkbokförd i Sverige: Ja, minst 2 år
 • Åldersgräns: 18 år
 • Årsinkomst: 130 000 kr
För- & nackdelar

Fördelar

 • Fri från årsavgift från extrakortet
 • Bonus på alla köp
 • 15 öre rabatt på varje liter du tankar

Nackdelar

 • Väldigt få försäkringar
 • Få förmåner

Räkneexempel: Den effektiva räntan, beräknat på ett kreditbelopp om 20 000 kr och en pappersfakturaavgift på 45 kr (ej vid e-faktura) är 19.52%. Det sammanlagda belopp som ska betalas vid fullt utnyttjande av kreditbeloppet under ett år är 23 621 kr. Lägsta belopp att betala är 1/33 (≈3%) av den totala skulden varje månad.

Circle K – före detta Statoil – har ett av marknadens bästa kreditkort med flera förmåner för den som tankar ofta samt ett antal andra klassiska förmåner såsom försäkringar och bonusprogram. Kortet kallas Circle K EXTRA Mastercard och ges ut i samverkan mellan Circle K och SEB med Mastercard som leverantör av betalningslösningarna.

Circle K kortet är väldigt populärt och erbjuder många fördelar och stort värde för sina användare. Och eftersom Circle K är en av landets största bensinkedjor har vi skapat denna heltäckande recension av Circle Ks Mastercard.

Fördelar

 • Fri från årsavgift från extrakortet
 • Bonus på alla köp
 • 15 öre rabatt på varje liter du tankar

Nackdelar

 • Väldigt få försäkringar

Andra bra bensinkort med bonus när du tankar

Remember Kreditkort
Remember Kreditkort
 • Gratis kreditkort utan årsavgift
 • Upp till 25% rabatt i 300 butiker
 • 56 dagars räntefri kredit
5.0 av 5
Läs omdöme

Räkneexempel: Effektiv ränta 21,55 % vid utnyttjad kredit på 30 000 kr återbetalt under 1 år (2024-01-01).

OKQ8 Visa
OKQ8 Visa
 • Rabatt när du tankar bilen
 • Tanka-fel-försäkring
 • Poäng på alla köp
3.5 av 5
Läs omdöme

Räkneexempel:
– vid utnyttjad kredit om 30 000 kr (pappersfaktura): 19,46 %
– vid utnyttjad kredit om 30 000 kr (e-faktura): 18,18 %

Erbjuder Circle K Mastercard någon bonus?

Föga förvånande är det bästa med Circle Ks kreditkort alla de bonusar och rabatter man får när man handlar och tankar på Circle K. Faktum är att detta kreditkort är ett av de bättre bensinkort för både privatpersoner och företag.

Den kanske viktigaste rabatten som Circle K erbjuder är att du under de första 6 månaderna får 25 öre i rabatt för varje liter drivmedel du tankar. Efter de första 6 månader ändras rabatten till 25, 20 eller 15 öre beroendes på hur mycket du tankar för varje månad.

Varje gång du använder ditt Circle K kort på en Circle K-butik så får du 1% i bonus på hela beloppet. Dessutom får du 0,5% när du använder kortet i andra butiker, med undantag för andra bensinföretag såsom OKQ8. Du håller koll på din insamlade bonus genom din personliga Circle K Mastercard login, i kassan när du betalar och du får även en sammanfattning skickad till din mejl en gång i månaden. Bonusen förvandlas automatiskt till betalmedel som du kan använda i alla Circle Ks butiker och bensinmackar i hela Norden.

Extra klubben

Med ditt Circle K kort blir du även automatiskt medlem i bonusprogrammet EXTRA som erbjuder fler fina bonusar. Du får till exempel var 6:e kopp kaffe och var 6:e biltvätt gratis och alltid en varmkorv för 10 kronor. Ditt EXTRA-medlemskap ger dig även unika erbjudanden och rabatter från partners, exempelvis rabatt på prylar till bilen, billigare besiktning, etc.

Bonuserbjudande

 • 0,5% bonus på alla köp
 • 1% bonus när du handlar på Circle K
 • Varmkorv för endast 10 kr

Andra förmåner med Circle K Mastercard

Utöver bonusen och rabatter hos partners erbjuder Circle K Mastercard flera andra förmåner och fördelar. Det mest unika Circle K erbjuder är en feltankningsförsäkring som täcker bilens självrisk vid rengöring ifall du skulle tanka fel drivmedel på en Circle K bensinmack. Försäkringen kan även täcka bärgning av bilen samt sanering av tanken i fall ingen annan försäkring täcker dessa utgifter. Försäkringen gäller upp till ett maxbelopp på 5 000 kronor och endast om du använt ditt Circle K kort vid tankningen.

Vidare har Circle K Mastercard en reseförsäkring som fungerar som ett komplement till din vanlig hemförsäkring. Bokar du minst 75% av din resa på ditt Circle K kort så får du automatiskt tillgång till avbeställningsskydd, förseningsförsäkring, bagageförsäkring, olycksfallsförsäkring och självriskskydd.

Circle K erbjuder även sina kunder ett betalskydd i fall du skulle bli sjukskriven, uppsagd eller av annan anledning bli av med ditt arbete och/eller inkomst. Denna försäkring tillhandahållas av SEB Kort Bank AB.

Vilka övriga försäkringar ingår?

I kortet ingår en försäkring för feltankning, bärgning och assistans samt betalskydd. Vid feltankning ersätter försäkringen självrisken på din bilförsäkring och kostnaden för rengöring av tanken samt bärgning till närmaste verkstad om du tankar fel drivmedel på en Circle K-station.

Alla bensinkort har en försäkring som träder in vid en feltankning eller om du måste bärga bort bilen. Flest tilläggsförsäkringar har OKQ8, som förutom bärgning- och assistansförsäkring även har allriskförsäkring och evenemangsskydd.

Som kortinnehavare kan du teckna ett förmånligt betalskydd. Betalskyddet är en försäkring som täcker kostnaderna på ditt kort om du skulle bli sjuk, arbetslös eller råka ut för något annat som gör att du inte kan betala skulden på ditt Circle K Mastercard.

Vad har Circle K Mastercard för ränta?

En av våra favorit aspekter med Circle K Mastercard är den rättvisa och tydliga räntan. Circle K kortet har nämligen en fast ränta på 15% oavsett hur mycket eller lite av ditt kreditutrymme som utnyttjas. Lägger vi till avgifter och kostnader på räntan så landar den effektiva räntan på endast 16,95% vilket är väldigt bra i jämförelse med de flesta konkurrenterna.

Räntefria dagar är också något som Circle K erbjuder. Du får idag 60 räntefria dagar på använd kredit samt möjligheten att använda två betalningsfria månader om året (dock inte två månader i rad).

Som om inte det var nog tillåter Circle K och SEB (kreditgivaren) att kunder delbetalar sin kredit om de inte har möjlighet att betala hela beloppet på en gång. Tänk bara på att de räntefria dagarna inte gäller om du väljer att delbetala din kredit.

 • Effektiv ränta * 16,95 %
 • Nominell ränta 15,00 %
 • Räntefritt 60 dagar
* Exempel: Den effektiva räntan, beräknat på ett kreditbelopp om 20 000 kr och en pappersfakturaavgift på 45 kr (ej vid e-faktura) är 19.52%. Det sammanlagda belopp som ska betalas vid fullt utnyttjande av kreditbeloppet under ett år är 23 621 kr. Lägsta belopp att betala är 1/33 (≈3%) av den totala skulden varje månad.

Är Circle K Mastercard kreditkort prisvärt?

I dagsläget har Circle K ingen årsavgift för sitt kreditkort, vilket är ganska unikt i branschen. Det är med andra ord helt gratis att äga och du förväntas endast betala ränta om du använder kreditutrymmet och inte betalar inom de 60 räntefria dagarna. I vår bok är detta ett stort plus och en av de främsta fördelarna med ett Circle K Mastercard.

Däremot tar Circle K ut ett par andra avgifter, däribland 3% på alla kontantuttag (både i Sverige och utomlands) samt ett 2% valutapåslag när du använder kortet utanför Sveriges gränser.

Som du kanske redan känner till är dessa avgifter standard i branschen och därmed inget unikt för Circle K. Däremot är det ovanligt med kreditkort utan årsavgift och det i kombination med den låga räntan gör Circle K Mastercard till ett av de billigaste kreditkorten på marknaden.

 • Årsavgift 0 kr
 • Valutapåslag 2 %
 • Uttag Sverige 3 %, minst 35 kr
 • Uttag utomlands 3 %, minst 35 kr

Hur bra är Circle K Mastercards kundtjänst?

Circle K Mastercard kundtjänst är bra. Det är lätt att komma fram och prata med de och de är även snabba på att besvara inkommande mail. Vi har upplevt ett gott bemötande i alla kontakter som vi haft med Circle K’s kundtjänst. 

Det går även att kontakta de via deras kundtjänst direkt på deras hemsida där man enkelt kan ställa frågor direkt och det går även att ringa de på vardagar. 

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Krav för att skaffa Circle K Mastercard

För att ansöka om ditt nya Circle K Mastercard måste du uppfylla en del krav.

 • Minst 18 år gammal
 • Bokförd i Sverige
 • Godkänd kreditupplysning (inget skuldsaldo hos Kronofogden)

Circle K är dessutom strikta med att de inte beviljar krediter som överstiger 20% av den ansökandes årsinkomst. Om du, till exempel, tjänar 200 000 kronor per år kan du alltså endast får 40 000 kronor i kredit.

Frågor & svar om Circle K Mastercard

Hur ansöker jag om ett Circle K Mastercard?

Du ansöker enkelt direkt på deras hemsida där du fyller i dina kompletta personuppgifter, kontaktuppgifter och inkomstuppgifter samt anställningsform. Du får även ange en köpgräns om du önskar beställa ett extra kort. 

Därefter görs en sedvanlig kreditupplysning och du får ditt kreditkort hemskickat i brevlådan när din ansökan blivit godkänd.