Betalo

Guider

Betalo är den innovativa svenska betalningstjänsten som revolutionerar sättet vi hanterar räkningar och överföringar. Genom en användarvänlig app kan du nu betala dina fakturor och skicka pengar globalt med ditt kreditkort. Lär dig hur Betalo fungerar, dess fördelar, och vilka kort som stöds i denna omfattande guide.

Innehåll

Vad är Betalo?

Betalo är en svensk finansiell tjänst som tillåter användare att betala räkningar och överföra pengar både nationellt och internationellt via en app, där man kan använda betalkort eller kreditkort.

Hur kommer jag igång med tjänsten?

Hur fungerar Betalo

1. Hämta applikationen

För att börja använder du dig av App Store eller Google Play för att ladda ner Betalos mobilapplikation till din enhet.

2. Säker inloggning

Efter installationen, använd ditt BankID för att på ett säkert sätt logga in och få tillgång till appens funktioner.

3. Användarvänligt gränssnitt

Inom applikationen finns alternativ för att ansluta kort, utföra betalningar och överföra medel till bankkonton utan krångel.

Betalos tjänster

Hantera fakturor

Med Betalo kan du hantera dina fakturor genom att betala med ditt kreditkort. Detta verktyg underlättar din ekonomiska planering, så att du kan använda kreditkortets räntefria period effektivt.

Pengaöverföring

Använd Betalo-appen för att överföra pengar till svenska bankkonton. Gör detta med lätthet och skyddad identifikation för att utnyttja dina kreditkorts fördelar.

Avgiftsfri lånetid

Tack vare Betalo kan du dra nytta av upp till 60 dagars räntefri kredit på kortköp. Strategin bakom detta är att hjälpa dig att fördela dina kostnader över tid utan extra avgifter.

Vilka kort fungerar med Betalo?

Betala fakturor med kreditkort genom betalo

Betalo stödjer debet-, betal- och kreditkort från Visa, Mastercard och American Express. Dessa kan vara utgivna i länder som de nordiska, inom EU eller globalt. Betalo har även partnerskap med ett antal kortutgivare.

Deras partnerkort

 • Seat Visa-kort
 • Audi Visa-kort
 • Skoda Visa-kort
 • Volkswagen Visa-kort
 • Lån & Spar Bank Mastercard
 • Preem Mastercard
 • Santander Consumer Bank Kort
 • Shell Mastercard
 • Wasa Kreditkort
 • Mynt Visa-kort
 • Edenred

Dessa kort erbjuder förmåner som lägre eller inga serviceavgifter för att betala räkningar och skicka pengar till svenska bankkonton.

Betalos avgifter

När du använder Betalo för att utföra betalningar kan tillkommande avgifter tillkomma. Här är en översikt över de eventuella kostnaderna:

 • Transaktionsavgifter: Betalo tar ut en variabel serviceavgift för användningen av olika kort. För betalningar genomförda med American Express-kort tillämpas en serviceavgift på 3%. För Visa- och Mastercard Credit är avgiften något lägre på 2,9%. Det är viktigt att notera att dessa avgifter är procentuella och beräknas baserat på transaktionens storlek.
 • Valutaväxlingsavgifter: Betalo skiljer sig från andra betaltjänster genom att inte ta ut någon avgift för valutaväxling, vilket innebär att användare kan genomföra transaktioner i olika valutor utan extra kostnader.
 • Rabatter för specifika användargrupper: Lunar-kunder gynnas av en betydande rabatt där de endast betalar 0,95% i serviceavgift, vilket är mer än hälften av den standardavgift på 2,4% som tillämpas för Visa- och Mastercard Debit kort.
 • Variabel avgiftsstruktur: Beroende på användarens konto hos Betalo varierar avgifterna mellan 0% och 3,9% per transaktion.

Vanliga frågor och svar

Hur säkert är Betalo?

Betalo är säkert att använda. De använder avancerad kryptering och följer branschstandarder för att skydda användarnas information och transaktioner.

Vad kostar det att betala med Betalo?

Kostnaden för att betala med Betalo varierar beroende på typ av betalning och belopp, men de tar en procentuell avgift på 0,5% – 3.9% av transaktionens totala summa.

Hur lång tid tar det att betala med Betalo?

Betalningar med Betalo genomförs ofta omedelbart, men det kan ta upp till ett par bankdagar beroende på transaktionstyp och mottagande bank.