Köpa bitcoin med kreditkort

Är du intresserad av att köpa bitcoin med kreditkort? Bitcoin är kryptovalutan som möjliggör enkla köp mellan två personer, utan bank och mellanhand. På senaste har bitcoin även blivit en av de mest populära och lukrativa investeringarna i världen.

Bäst kreditkort för bitcoin

Remember Flex kreditkort

Re:member Flex är enligt våra detaljerade granskningar det bästa kreditkortet i Sverige just nu. Och eftersom man kan köpa bitcoin med det, var det solklart för oss att det även är det bästa kreditkortet att köpa bitcoin med!

Till ansökan Läs hela recensionen
Senast uppdaterad: 01/26/2023

Den bästa plattformen för att köpa bitcoin med kreditkort är idag onlinemäklaren eToro. Du kan läsa mer om eToro längre ner på sidan eller besöka den här: Köp bitcoin med kreditkort via eToro.

Kreditkort som fungerar att köpa bitcoin med

Följande kreditkort kan du använda för att handla bitcoin, antingen direkt från kryptovalutamäklare eller via tredjepartstjänster.

Remember Kreditkort
Remember Kreditkort
 • Sveriges bästa kreditkort 2023
 • Mycket omfattande försäkringar
 • 56 dagars räntefri kredit
5.0 av 5
Läs omdöme
Bank Norwegian
Bank Norwegian
 • 45 dagar räntefri kredit
 • 0 kr i årsavgift
 • Avgiftsfria uttag av kontanter i hela världen
4.5 av 5
Läs omdöme
Marginalen Gold
Marginalen Gold
 • Möjlighet till räntefri delbetalning
 • Rabatt i över 300 nätbutiker
 • 0 kr i årsavgift första året
4.0 av 5
Läs omdöme

Re:member Flex – bästa kreditkortet att köpa bitcoin med

Som sagt står vi fast vid att Re:member flex är det bästa kreditkortet att handla bitcoin med. Faktum är att re:member ständigt rankar i toppen av alla våra rekommendationslistor då vi anser att det är det bästa kreditkortet överlag.

Re:member Flex

Re:member flex - ett kreditkort med många fördelar

Förutom grym reseförsäkring och andra förmåner erbjuds alla som har ett Re:member flex stora rabatter på upp till 25 % i över 300 olika webbutiker.

Dessutom kan du använda kortet till att handla bitcoin och andra kryptovalutor. Men framför allt samlar du bonuspoäng på alla köp, en bonus som sedan omvandlas till en cashback som dras av på din månadsfaktura. Med andra ord sparar du pengar varje gång du använder detta kreditkort.

 • Räntefritt: 54 dagar
 • Årsavgift: 0 kronor
 • Ränta: 9,74 % – 24,74 %
 • Krav: 20 år, 100 000 kronor/årsinkomst och inga betalningsanmärkningar

Debetkort för dig som vill köpa bitcoin och andra kryptovalutor med kort

På grund av bristande reglering i branschen är det inte alla kreditkort som stödjer köp på marknadens ledande kryptovalutabörser. Därför väljer många att istället använda debetkort för att köpa sina kryptovalutor med. Samtidigt inledde den massiva kryptovalutabörsen Coinbase ett samarbete med Visa för ett par månader sedan. Målet med samarbetet är att lansera ett Coinbase Visa-kort men det kommer även göra det kättare att använda sitt Visa-kreditkort till att köpa bitcoin från företaget.

Vidare kan man idag använda Trustly för att handla bitcoin på exempelvis Trijo, och även där finns möjligheter att bruka ett kreditkort för sina inköp i fall du har ett kreditkort med din vanliga bank.

Rocker

Rocker – tidigare Bynk – är ett snabbt växande fintechbolag som idag har tre riktigt bra debetkort, varav ett är kostnadsfritt och två har en månadsavgift. Du kan köpa bitcoin med alla korten.

Vi anser att Rocker har de bästa korten för dig som har en betalningsanmärkning, men fortfarande vill njuta av förmåner kopplade till kort.

 • Rocker Standard – är gratis och ger 1% cashback på alla köp – inklusive köp av kryptovalutor – och har varken uttagsavgift eller valutapåslag.
 • Rocker Plus – kostar 29 kr/mån och har plus 5% cashback och en kompletterande reseförsäkring.
 • Rocker Premium – kostar 99 kr/mån och ger dig 10% cashback, och en kompletterande reseförsäkring.

Lunar

Lunar-kortet

Lunar är ett danskt finansbolag vars debiekort tagit den svenska marknaden med storm. Idag har man totalt 200 000 kunder (internationellt) och drivs av målsättningen att ge sina kunder de finansiella verktyg de behöver för att ta kontroll över sin ekonomi.

För en mindre månadsavgift kan du välja ett av Lunars två andra debetkort och på så sätt få tillgång till ytterligare fördelar. Detta är korten från Lunar:

 • Lunar Standard – ett standard Visa debetkort som du kan använda till att betala för tjänster och varor både online och i fysiska butiker. Kortet ger dig även tillgång till Lunar appen där du styr över ditt konto, dina gränser, insättningar och uttag, samt kan ta del av finansiella tips.
 • Lunar Premium (79 kr/mån) – förutom ovanstående förmåner erbjuder Lunar Premium en kompletterande rese- och bagageförsäkring om du bokar resan med ditt Lunarkort.
 • Lunar Pro (149 kr/mån) – ett lite lyxigare debetkort med ytterligare förmåner. Med kortet får du tillgång till flera Lunar-konton samt två kostnadsfria Lunar Premium som exempelvis kan användas av andra familjemedlemmar.

P.F.C

PFC-kortet

PFC är ett mycket populärt debetkort på den svenska marknaden. Kortet är ett Mastercard vilket betyder att det kan användas över hela världen hos de flesta som accepterar kortbetalningar, däribland de som säljer bitcoin.

Aktören har idag två olika debetkort, varav det ena är helt gratis och det andra kommer med en fast månadsavgift och därmed något bättre förmåner.

 • P.F.C Mastercard – ett debetkort med anslutning till bankid och Swish. Kortet är bra när reser då det inte har valutapåslag och även inkluderas av Mastercards grundläggande reseförsäkring. Kortet är gratis att använda och du kan enkelt ansöka om ett online.
 • P.F.C Premium – för 20 kronor i månaden (240 kronor/året) får du ett P.F.C premiumkort. Kortet ger dig bland annat avgiftsfria uttag utomlands samt mer detaljerade spartips och ekonomisk insikt än i standardversionen av P.F.C-appen.

Revolut

Revolut är namnet på en relativt ny banktjänst som sedan 2015 strävat efter att förändra hela branschen.

Idag erbjuder de fyra olika betal-/debetkort med en rad trevliga fördelar.

Det som gör Revolut unika i branschen är dels att alla tjänster sköts online via en app, men framför allt att Revolut låter sina kunder investera i kryptovalutor och aktier utan avgift. Vidare har mycket tid lagts på att erbjuda gratis valutaväxling och snabba internationella transaktioner.

Som sagt finns det fyra olika Revolut kort, nämligen:

 • Revolut Standard – är helt gratis att ansöka om att använda. Är ett enkelt debetkort som passar de flesta.
 • Revolut Plus – för en mindre månadsavgift får du ett Revolut kort med många fler fördelar och förmåner, däribland avbeställningsskydd.
 • Revolut Premium – är du villig att spendera lite extra kan du få förmåner som nästan kan liknas med ett kreditkort.
 • Revolut Metal – med detta kort kan du njuta av reseförsäkringar, lounge-access och mycket mer.

Bästa plattformen att köpa bitcoin på

Med ett kreditkort att köpa bitcoin med kommer man bara så långt eftersom man även behöver en plattform att handla bitcoin från. Under de senaste åren har vi testat flera olika plattformar och är övertygade om att onlinemäklaren eToro är det bästa alternativet.

eToro – Köp bitcoin med kreditkort

eToro är en av världens ledande onlinemäklare med över 20 miljoner kunder utspridda över hela världen. Med mäklaren kan du spekulera på ett stort antal marknaden och tillgångar, däribland valutor, aktier, råvaror och, givetvis även kryptovalutor.

Spekulativ handel sker med Contracts for Difference (CFD) vilket innebär att du inte äger den underliggande tillgången utan att du endast spekulerar på tillgångens pris.

Utöver det låter eToro dig även köpa bitcoin och kryptovalutor som du kan spara i din digitala plånbok och antingen använda som valuta för att betala för tjänster och produkter, eller som en långsiktig investering. Förutom Bitcoin kan du även investera i Ethereum, Cardano, XRP och många andra populära kryptovalutor. Och naturligvist låter eToro dig köpa bitcoin med ditt kreditkort så länge det är antingen ett Visa eller ett Mastercard.

Vidare är denna mäklare reglerad med licenser från flera ledande myndigheter, däribland Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) som reglerar onlinemäklare i hela EU, Finansinpektionen (FI) för den svenska marknaden och the Financial Conduct Authority (FCA) i Storbritannien.

Vad är bitcoin?

Bitcoin är en form av valuta som lanserades år 2009. Valutan är global och digital vilket underlättar för dig som vill handla över landsgränser online. Med tanke på att bitcoin kan kosta mycket pengar vid ett köp kan det vara bra om man kan köpa bitcoin med kreditkort. Speciellt eftersom många kreditkort erbjuder delbetalning. 

Vi ska gå igenom allt. Men inledningsvis vill vi säga: kom ihåg att du kan dela upp dina köp av bitcoin i flera köp för att säkerställa att du har råd och kan betala tillbaka krediten.

Genom den gemensamma valutan bitcoin behöver inte valutan räknas om från landet du handlar i till svenska kronor. Hemsidor med bitcoin behöver heller inte anlita en tredje part som sköter betalningarna då bitcoin är decentraliserad. På så sätt flyttas pengarna från person till person, istället för genom en bank eller motsvarande. 

Många som köper bitcoin idag gör det som en investering. Värdet på bitcoin ökar likt börsen och som ägare av en bitcoin har du därför ditt kapital placerat. Likt aktier kan du också köpa och sälja delar av bitcoins för att tjäna vanliga pengar. 

Utöver att köpa och sälja bitcoins kan du också såklart betala med bitcoins som valuta. Det går inte överallt men marknaden för bitcoins växer. Även i Sverige är det fler och fler aktörer som börjar ta emot bitcoin som betalning för varor och tjänster. Det ska dock tilläggas att trots att vissa företag erbjuder betalning med bitcoin har de inte alltid ett fungerande betalsätt för bitcoin. Om det står på hemsidan att du kan betala med bitcoin kan du behöva höra av dig till företaget för tillvägagångssätt.

OBS! Bitcoin är en ganska ung valuta och förespråkare menar att bitcoin kommer revolutionera valutamarknaden. Än så länge är också bitcoin en investering som ökar i värde. I det här inlägget går vi igenom vad bitcoin är, var man kan köpa bitcoin, hur du kan köpa bitcoin med kort och köpa bitcoin med kreditkort. 

Som med mycket annat när det kommer till pengar: läs på ordentligt innan du genomför köp. Detsamma gäller även exempelvis beställning av kreditkort. Därför finns vi till för att hjälpa dig jämföra olika aktörer av kreditkort. Vad gäller bitcoin ger vi dig ytlig information här, men det finns mycket att lära!

Var kan man köpa bitcoin med kreditkort?

En bitcoin för flera hundratusen är en summa som inte vem som helst handlar för på en gång. Du kan dock köpa delar av en bitcoin. En bitcoin är delbar ned till 8 decimaler och den minsta enheten, 0,00000001 bitcoin kallas 1 satoshi. 

För att kunna handla bitcoin behöver du en bitcoin-plånbok där din unika bitcoin adress är registrerad. Plånböckerna finns som fysiska verktyg, hemsidor och appar. 

Därefter finns det olika sätt att handla bitcoin. Du kan köpa via Swish, Avanza eller en unik kryptobörs. På Avanza köper du dock bara certifikat för bitcoin, inte själva valutan. Men till huvudfrågan: går det köpa bitcoin med kreditkort?

Anledningen till att Swish är en av de vanligaste sättet att köpa bitcoin beror på att vissa banker stoppar överföring vid köp av bitcoin. Det beror på att kryptovalutor, som bitcoin är, har en annan affärsmodell än de traditionella bankerna. Därför har många banker under lång tid motverkat bitcoin-handel. 

Det finns dock ett sätt att handla bitcoin för dig med kreditkort. Det finns vissa företag som erbjuder tjänsten med överföringar från Visa och Mastercard. Dessa är bland annat CEX, och Binance. Både CEX och Binance är internationella marknader för kryptovaluta. I takt med att marknaden för bitcoin ökar kommer det troligtvis bli ännu enklare att köpa bitcoin med kreditkort i framtiden.

Med som sagt anser vi att eToro är den bästa plattformen att använda för att handla bitcoin och andra kryptovalutor. Detta då den är lätt att använda och har funktioner som bland annat låter dig kopiera andra mer erfarna investerare.

Frågor och svar om att köpa bitcoin med kreditkort

Kan man köpa bitcoin med ett kreditkort?

Ja, visst går det bra att köpa bitcoin med ett kreditkort. Dock måste du välja rätt kreditkort och hitta en plattform som tillåter att man använder kreditkort för köp. I denna guide kan du läsa allt du behöver veta om att köpa bitcoin på kredit. Givetvis kan du även köpa andra kryptovalutor med kredikort också.

Matyas Dios
Matyas Dios Expert på kreditkort & konsumentkrediter matyas@diosinvest.se