Kortinfo

N26 godkänner betalningsanmärkningar och funkar även i hela EU. Kortet är även gratis att inneha och därför ett bra alternativ till storbankernas egna betalkort.

Årsavgift

0 kr

Ränta

0%

Högsta kredit

-

Räntefritt

0 dagar
Mer information

Kortfakta

Effektiv ränta 0%
Räntefritt 0 dagar
Korttyp Mastercard
Uttagsavgift 0
Valutapåslag 0 %
Aviavgift 0 kr

Krav

 • Betalningsanmärkning: OK
 • Folkbokförd i Sverige: Nej
 • Åldersgräns: 18 år
För- & nackdelar

Fördelar

 • Godkänner betalningsanmärkningar
 • Funkar att skaffa i hela EU

N26 är en onlinebank baserad i Tyskland som bedriver banktjänster i hela Europa samt i USA, däremot är de på grund av Brexit inte längre tillgängliga i Storbritannien. Idag erbjuder N26 bank inga kreditkort men de har flera olika bankkonton med diverse fördelar, samt ett resekort och ett exklusivt debetkort med fördelar som kan liknas med ett kreditkort.

Funderar du på att öppna ett N26 konto eller är du i behov av ett pålitligt debetkort? Då föreslår vi att du läser igenom följande N26 recension.

Bonus med N26 debetkort

Eftersom N26 inte ger ut kreditkort utan endast erbjuder bankkonton och tillhörande bankkort, så kan du inte förvänta dig samma bonusar och rabatter som med ett kreditkort. Med det sagt har N26 ganska imponerande bonusar trots detta. N26 bank samarbetar nämligen med många internationella partners och för de tre korten som inte är gratis erbjuds unika rabatter och erbjudanden som kunder kan hitta när de loggar in på N26 appen.

En annan funktion som erbjuds av N26 som nästan kan liknas med en cashback är deras “Round-up” funktion. När du aktiverar den som avrundar N26 alla dina inköp och placerar mellanskillnaden på ett konto som du väljer. Det är ett praktiskt sätt att börja spara pengar i vardagen utan att aktivt vara en del av processen.

Förmåner med N26

Trots att N26 inte är en kreditgivare så tillhandahåller de ett stort antal fördelaktiga förmåner för sina kunder. Ju dyrare och mer exklusivt ditt kort är, desto fler förmåner kan du förvänta dig.

Med standardkortet får du till exempel endast tillgång till mobilbank, mobila betalningar och gratis betalningar över hela världen. Väljer du istället N26 Smart får du tillgång till fler tjänster, bättre kundtjänst och framför allt erbjudanden från N26:s partners. Om du väljer att öppna ett N26 You konto får du istället tillgång till kortet som N26 kallar “Kortet för vardagen och resor”. Med kortet får du tillgång till en rad reseförsäkringar som täcker allt från läkarvård till skador vid vintersporter och givetvis avbeställningsskydd.

Föga förvånande är N26 Metal det kort som har flest förmåner. Förutom alla ovanstående kan du som kund njuta av försäkringar på hyrbilar, telefonförsäkring och ett direktnummer till N26 kundtjänst.

För att sammanfatta det hela erbjuder N26 riktigt bra förmåner för den som reser mycket och inte kan eller vill använda ett kreditkort.

Kostnad för N26 debetkort

En av nackdelarna med N26 Bank är deras höga avgifter och kostnader som ligger långt över genomsnittet bland de bästa kreditkorten. Därför sänks N26 betyg ganska markant på grund av detta.

 • N26 Standard – Gratis
 • N26 Smart – 4,9 EUR/mån (cirka 600 kr/år)
 • N26 You – 9,9 EUR/mån (cirka 1 200 kr/år)
 • N26 Metal – 16,9 EUR/mån (cirka 2 000 kr/år)

Detta innebär att du verkligen måste vara säker på att du kommer använda ditt N26 bankkort tillräckligt mycket för att du ska kunna räkna hem affären. Skulle kortet vara för dyrt så finns det otaliga alternativ för dig på marknaden. Har du däremot inget emot N26 avgifter så kommer du få ett riktigt bra debetkort från en bank som du kan lita på i alla lägen.

Krav för att skaffa N26

Den största fördelen med debetkort är att de inte har lika höga krav som kreditkort. För att ansöka om ett kort från N26 bank behöver du endast uppfylla grundläggande krav, nämligen:

 1. Vara 18 år gammal
 2. Vara skriven i EU
 3. Ha en fungerande smartphone (alla tjänster hanteras via mobilen)

Det innebär alltså att N26 inte kommer genomföra en kreditupplysning på dig och att du kan få ett kort även om du har betalningsanmärkningar.