Resurs Bank (Supreme Card)

Resurs banks kreditkort gick tidigare under namnet Supreme, men bytte under 2021 namn. Resurs är i sin tur en nordisk bank för privatpersoner och företag. Banken har sitt huvudkontor i Helsingborg och är idag aktiva i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Resurs Banks kreditkort lanserades för första gången 2005 och idag finns det fyra olika kort att välja mellan. De olika korten erbjuder olika fördelar och tjänster som du kan läsa mer om i denna recension.

Funderar du på att skaffa ett kreditkort så finns chansen att Resurs kreditkort är perfekta för dig. Fast innan du tar ditt beslut rekommenderar vi att du läser igenom vår heltäckande recension av Resurs kreditkort (före detta Supremer Card).

*Den här artikeln innehåller affiliatelänkar (reklamlänkar) till våra partners och vi kan bli kompenserade av dessa aktörer om du följer länkarna.

Kort Ränta Räntefria dagar Kreditgräns Årsavgift
Classic 12,36 - 17,32 % 60 dagar 30 000 kr 0 kr Gå till kreditgivare
Gold 12,36 - 17,32 % 60 dagar 150 000 kr 245 kr Gå till kreditgivare
World 12,36 - 17,32 % 60 dagar 200 000 kr 89kr/mån Gå till kreditgivare

Rabatter & bonusar

4.8 / 5

Tre av Resurs Banks kreditkort – Gold, Woman & World – är kopplade till bankens egen poängshop. Varje gång du använder ett av dessa tre Resurs kreditkort så samlar du poäng som du kan använda i shoppen. Korten Gold och Woman ger dig 0,5 poäng för varje spenderad krona medan kortet World ger dig 1 poäng per spenderad krona.

I poängshoppen finns det närmare 500 olika varor som du enkelt beställer och betalar för med dina insamlade poäng. Bland de varor du kan beställa hittar du populära produkter, en rad olika upplevelser samt presentkort till en rad butiker och tjänster.

Förmåner

4.6 / 5

Anledning till att så många svenskar har valt Resurs Card är på grund av de många förmåner som korten erbjuder.

Resurs Classic är det enklaste kortet som Resurs Bank erbjuder och därför kommer det med minst antal förmåner. Däremot ger kortet dig kvitton per SMS, räntefri återbetalning, kontaktlösa betalningar och möjligheten att (för en engångskostnad) koppla flera kort till samma kredit.

De andra tre korten har många fler förmåner utöver de som kommer med Classic-kortet. Till exempel samlar man poäng för varje spenderad krona (läs mer ovan), man får reseförsäkringar för hela resesällskapet samt möjligheten att öppna ett sparkonto hos Resurs Bank.

Vidare har två av korten unika fördelar som gör dem ännu mer attraktiva, nämligen:

  • Resurs World – få tillgång till flygplatslounger när du reser och en personlig conciergetjänst.
  • Resurs Woman – varje gång du använder ditt kort skänker Resurs Bank 1 krona till Cancerfonden. Du kan också donera de poäng du samlar i poängshoppen till samma ändamål.

Observera att Resurs Bank utfärdar kreditkort i samarbete med flera stora varumärken, bland annat Hornbach, Ticket.se, Synsam, Net on Net, Gulf och Ford. Numera är de även kopplade till den nya digital ID-tjänsten Freja eID.

Ränta

3.9 / 5

Alla kreditkort kommer med ränta eftersom det är så banker tjänar pengar på korten. I vissa fall har banker och kreditgivare en fast ränta för specifika kort, fast det är vanligare med en rörlig effektiv ränta.

När det kommer till Resurs Banks kreditkort är räntan rörlig och ligger i skrivande stund på mellan 12,36 % och 17,32 %. Räntesatsen du får betala beror till stor del på din kreditvärdighet, krediten du beviljas och det kort du väljer. Givetvis får du alltid exakta uppgifter om din ränta i samband med att du ansöker om ditt kreditkort. På så sätt vet du alltid vad ditt kreditkort kommer kosta att använda.

Något som är viktigt att du förstå är att du kan använda ditt Resurs bank kreditkort utan ränta. Banken erbjuder nämligen räntefria betalningar i upp till 60 dagar. Det vill säga om du betalar tillbaka den kredit du spenderat inom 2 månader så slipper du räntan.

Vidare kan du välja att dela upp betalningen och även då helt utan ränta. Tänk bara på att delbetalningar måste skapas inom 30 dagar efter ditt köp. En stor fördel med detta är att du exempelvis kan betala för en renovering med kortet och därefter delbetala utgiften med Resurs Bank istället för byggföretaget du använt.

Priser

4.2 / 5

Resurs Classic är ett helt avgiftsfritt kreditkort vilket är ganska ovanligt på dagens marknad. Priset du istället får betala är att du får tillgång till betydligt färre förmåner.

Resterande Resurs kreditkort har års- eller månadsavgifter. Resurs Gold kostar 245 kronor per år, Resurs Woman kostar 295 kronor per år och Resurs World kostar 89 kronor i månaden (1 068 kronor/år).

Utöver det tillkommer fler avgifter, däribland en administrationsavgift på 37 kronor samt en uppläggningsavgift på 97 kronor som du betalar i samband med att din kreditansökan godkänns.

Tyvärr innebär det att de flesta av Resurs Banks kreditkort är dyrare än en del andra kort, något de förvisso väger upp med att ha ett kreditkort utan årsavgift.

Krav

4 / 5

Alla seriösa kreditgivare genomför en så kallad kreditupplysning på sina nya potentiella kunder. Detta görs via Upplysningscentralen och används till att bestämma din kreditvärdighet, ditt kreditutrymme samt försäkra sig om att du inte har obetalda skulder eller betalningsanmärkningar.

Du kan med andra ord inte få ett Resurs kreditkort om du har innestående skulder registrerade hos Kronofogden.

Utöver det kräver Resurs Bank även att du är minst 18 år gammal och har en fast inkomst för att din ansökan ska godkännas. Notera även att det inte finns garantier på att du får den kredit du ansöker om Resurs Bank anser att du saknar betalningsförmågan.

Exempel

Resurs Gold med 15 000 kronor i kredit, ränta på 3,65 %, administrationsavgift på 39 kronor och en uppläggningsavgift på 97 kronor innebär att ditt totalbelopp blir 15 331 kronor.