Rockerkortet

Rocker – tidigare Bynk – är en innovativa betaltjänst på den svenska marknaden som bland annat erbjuder ett riktigt bra debetkort – Rocker kortet. Företagets slogan är: “Som en bank borde fungera” och i följande recensioner kommer vi förklara varför det stämmer så bra.

Eftersom Rocker erbjuder debetkort är företaget inte en kreditgivare. Däremot är detta företag med sina tre olika kort, mycket fördelaktigt jämför med många andra, framför allt om man tittar på de generösa förmåner man erbjuds. Faktum är att Rocker är det debetkort i Sverige som delar flest egenskaper med ett traditionellt kreditkort, fast utan allt krångel med kreditupplysningar, ränta och återbetalningar.

Utöver betalkortet erbjuder Rocker även sparande samt en kontokredit för den som vill samla fler banktjänster under samma tak. Rocker har dessutom tillsammans med Blocket skapat en unik betalningstjänst som kallas Blocketbetalning.

*Den här artikeln innehåller affiliatelänkar (reklamlänkar) till våra partners och vi kan bli kompenserade av dessa aktörer om du följer länkarna.

Kort Ränta Räntefria dagar Kreditgräns Årsavgift
Rocker Standard (endast virtuellt) 0% 0 dagar Ingen kredit 0 sek Gå till kreditgivare
Rocker Plus 0% 0 dagar Ingen kredit 348 sek Gå till kreditgivare
Rocker Premium 0% 0 dagar Ingen kredit 1188 sek Gå till kreditgivare

Rabatter & Bonusar

4 / 5

I vanliga ordning är det rabatterna och bonusarna det allra viktigaste när man letar efter debetkort. Däremot brukar mängden rabatt och bonusar som erbjuds på debetkort vara ganska begränsad, men så är inte fallet med Rocker.

Som innehavare av Rocker kortet kan du nämligen få mellan 0,5 och 10% cashback, beroende på vilket kort du har – på alla köp du gör med kortet. För Rocker Standard får du idag upp till 1% cashback, med Rocker Plus får du upp till 5% och med Rock Premium får du upp till hela 10% cashback.

Förutom den generösa cashbacken så erbjuder Rocker inte så många fler rabatter och bonusar. Värdet med detta kort ligger istället bland de förmåner man erbjuds.

Förmåner & Fördelar

5 / 5

Rocker kortet har ett stort antal förmåner och fördelar som designats till att underlätta din ekonomiska situation och ge dig kontroll över dina utgifter. Eftersom förmånerna är så pass många har vi sammanfattat dem i följande punktlista.

  • App – med Rocker-appen får du tillgång till ditt konto och alla tjänster direkt via din smartphone. Appen finns till Android och iOS och är ett smidigt sätt att ta kontroll över ditt kort och din ekonomi.
  • Reseförsäkring – bokar du en resa med ditt Rocker kort så erbjuds du en kompletterande reseförsäkring. Detta är något som brukar erbjudas med kreditkort och är därmed en unik tjänst för just detta debetkort. OBS! Gäller numera endast för Rocker Plus och Rocker Premium och alltså inte Rocker Standard.
  • Blocketbetalning (Rocker Pay) – tillsammans med Blocket har Rocker utvecklat en unik betalningslösning som kallas Blocketpaketet, Blocketbetalning och Rocker Pay (kärt barn har många namn…). Lösningen garanterar säkrare och smidigare betalningar och transaktioner mellan privatpersoner vid försäljning via Blocket.
  • Swish – du kan enkelt fylla på ditt Rocker kort via Swish. Du swishar helt enkelt det belopp du vill föra över direkt till ditt Rocker kort. Minsta beloppet du kan föra över är 100 kronor.
  • Google + Apple Pay – underlätta betalningar med antingen Google Pay eller Apple Pay. På så sätt kan du betala direkt med din telefon och därmed slippa krångla med ett fysiskt kort, PIN-koder, etc.
  • Andra banktjänster – som sagt erbjuder Rocker också andra banktjänster, däribland sparkonton och kontokredit. Dessa är fristående tjänster som fram till 2020 tillhandahölls under varumärket Bynk. Idag har Rocker den hösta sparränta på marknaden som för de som har Rocker kortet Premium uppgår till 1,45%.

Ränta

5 / 5

Rocker kortet är ett betalkort (debetkort) vilket innebär att det inte är ett kreditkort. Således har du aldrig någon återbetalningsskyldighet gentemot Rocker och därmed heller ingen ränta att betala.

Det innebär alltså att Rocker är ett räntefritt kort!

Pris

4.5 / 5

Inte nog med att Rocker korten är räntefria, ett av korten också helt gratis att äga och att använda. Kortet har varken en startavgift eller en löpande månads- eller årsavgift. Det ger dig möjligheten att använda kortet precis när och var du vill och precis som ofta eller sällan som det passar dig. Rocker Standard (som är gratis) finns dock endast som virtuellt kort som du kopplar till Apple Pay eller Google Pay.

Väljer du istället ett Rocker Plus (29 kr/mån) får du även ett fysiskt kort samt kompletterande reseförsäkring och med Rocker Premium får du ett fysiskt kort med fingeravtrycksläsare, så kallat biometriskt kort.

Krav

4 / 5

Eftersom Rocker inte erbjuder kreditkort så har de betydligt lägre krav än de konkurrenter som har traditionella kreditutrymmen.

Det enda som krävs för att ansöka för och beviljas ett Rocker kort är att du är minst 18 år gammal, skriven i Sverige (svenskt personnummer) samt att du har tillgång till ett Mobilt Bank ID.

Rocker kommer med andra ord inte genomföra en kreditupplysning på dig, varför debetkort som detta är en perfekt lösning för personer med betalningsanmärkningar som trots det vill njuta av förmåner och fördelar när de spenderar pengar.