Qred kreditkort

Qred AB är kanske ett företag som du redan känner igen, fast förmodligen inte på grund av Qred kreditkort. Företaget är nämligen en ledande aktör inom lånebranschen i Sverige som på ett fåtal år har etablerat sig som en ärlig och pålitlig långivare för små till mellanstora lån.

Under 2021 och efter nya investeringsrundor valde Qred att expandera sin verksamhet och under hösten lanserade man sitt Qred kreditkort – Qredkortet. Detta kort är ett utmärkt kreditkort för företagare av alla storlekar och det fungerar överallt där man tar emot Visa-kort, förutom vid kontantuttag.

Är du intresserad i att läsa mer om Qred i Sverige och deras nya företagskort är du välkommen att fortsätta med denna recension.

*Den här artikeln innehåller affiliatelänkar (reklamlänkar) till våra partners och vi kan bli kompenserade av dessa aktörer om du följer länkarna.

Kort Ränta Räntefria dagar Kreditgräns Årsavgift
Qred företagskort (Qredkortet) +1,95% 45 dagar 50 000 SEK 0 SEK Gå till kreditgivare

Rabatter & bonusar

2.5 / 5

Qredkortet har många fina fördelar, framför allt för företagare med begränsad omsättning inom verksamheten. Däremot skiljer sig kortet en hel del från traditionella kreditkort för privatkunder, framför allt när man tittar på bonusar och rabatter. Faktum är att Qredkortet saknar många av de mest populära rabatterna, däribland bonuspoäng, exklusiva priser i utvalda butiker och försäkringar.

Däremot är kortet kostnadsfritt att använda och har utvecklats särskilt för företagsutgifter, något du kan läsa mer om nedan.

Förmåner

3.5 / 5

Den största fördelen med Qred kreditkort är att kortet underlättar bokföring och redovisning för företagare. För att använda Qredkortet måste du ladda ner Qredappen. Via appen får du en översikt på ditt kvarvarande kreditutrymme och alla dina utgifter. På så sätt kan du snabbt hålla koll på och bokföra utgifter som du gör inom ditt bolag.

Tack vare smarta funktioner i appen kan du enkelt dra in på onödiga utgifter och samtidigt som du sparar tid på bokföringen kan du alltså börja dra ner på kostnader.

Kortet är också enormt enkelt att ansöka för – vilket vi anser vara en stor förmån. Allt du behöver är BankID samt grundläggande företagsuppgifter (samt rätten att skriva avtal för verksamheten i fråga). Därefter laddar du ner appen och aktiverar ditt kort som även går att kopplas till mobila betallösningar såsom Google Pay och Apple Pay.

Ränta

4.5 / 5

Enligt oss är en av de främsta fördelarna med Qredkortet hur billigt det är att använda. För de allra flesta kredittransaktioner får du automatiskt 45 räntefria dagar. Med andra ord kan du använda kreditkortet idag och så länge du betalar tillbaka beloppet inom 45 dagar så slipper du betala ränta.

Räntefria dagar är idag standard i branschen och något vi förväntar oss av de flesta aktörer. Däremot är 45 dagar ganska snålt jämfört med konkurrenter som ofta har upp till 60 räntefria dagar. Efter den räntefria perioden tar Qred ut en ränta som sätts för varje specifik företagskund.

Räntesatsen börjar på 1,95% och kan stiga en del beroende på din verksamhet, men låt inte den låga siffran lura dig för snabbt. Även om ränta när väldigt lågt så får du få förmåner och rabatter av kortet. Dessutom tillkommer en dröjsmålsränta på 2,5% om du inte utnyttjar dina räntefria dagar hos Qred AB.

Pris

5 / 5

Qred är i stora drag helt gratis att använda. Kortet har ingen månads- eller årsavgift och inga andra fasta avgifter som du förväntas betala. Kortet stödjer heller inte kontaktuttag så även där slipper du betala avgifter (eftersom du inte kan ta ut pengar).

Däremot har Qred ränta för alla transaktioner som inte betalas tillbaka i tid och de tar ut en förseningsavgift på 200 kronor.

Slutligen kan man använda Qreds kreditkort utomlands men företaget är inte särskilt transparenta med hur mycket det kostar och vilken sorts växlingskurs de använder sig av. Från vad vi kan avläsa tas ingen växlingsavgift ut vilket får oss att misstänka att det växlingskurserna istället anpassas.

Krav

3.5 / 5

Om det inte redan har framgått så vill vi tydliggöra att Qred kreditkort ENDAST är ett företagskort. Du kan med andra ord inte ansöka om Qred kreditkort som privatperson.

Och eftersom alla företag är olika har Qred inga specifika krav på vad man måste leva upp till, istället görs en unik granskning av varje ansökan och företag. Det är med andra ord upp till Qred att granska din ansökan och ta ett beslut om huruvida din verksamhet har kreditvärdigheten som krävs för kreditutrymmet i fråga. För den processen använder Qred sig av kreditupplysningar från både UC och Creditsafe.

För mer detaljerade uppgifter om vad som krävs av ditt företag bör du kontakta Qreds egen kundtjänst.