PFC Kort

PFC kortet är ett debetkort, också kallat pre paid kort. Det är alltså ett kort utan kredit som du istället sätter in pengar på för att använda. Därför delar PFC kortet likheter med ett kort hos din vanliga storbank. Däremot erbjuder PFC kortet en rad trevliga förmåner och fördelar som du inte får hos din bank, vilket är anledning till varför vi valt att rekommendera dem på denna sajt.

Och nej, du behöver inte byta bank för att skaffa ett PFC kort utan använder detta kort utöver ditt vanliga bankkonto.

PFC Mastercard kan med andra ord beskriva som ett perfekt alternativ för dig som inte ha möjligt att skaffa ett kreditkort på grund av en betalningsanmärkning eller liknande. PFC kort kan även med fördel användas i kombination med ett kreditkort.

*Den här artikeln innehåller affiliatelänkar (reklamlänkar) till våra partners och vi kan bli kompenserade av dessa aktörer om du följer länkarna.

Kort Ränta Räntefria dagar Kreditgräns Årsavgift
PFC kort - Mastercard 0 % 0 dagar Ingen kredit 0 kronor Gå till kreditgivare
PFC kort - Premium 0 % 0 dagar Ingen kredit 240 kronor Gå till kreditgivare

Rabatter & bonusar

1 / 5

Till skillnad från ett kreditkort där du samlar poäng och får förmåner och bonusar bara för att du använder det, så har PFC kortet inga bonuspoäng. Kortet är istället en praktisk lösning för dig som behöver ett kort att hantera betalningar med och samtidigt få tillgång till en rad praktiska tjänster och funktioner som kan hjälpa dig ta kontroll över din ekonomi.

För att använda kortet för du över pengar från ditt vanliga bankkonto och sen hjälper PFC appen dig att hålla dig till din ekonomiska plan.

Läs mer om fördelarna som kortet erbjuder i sektionen nedan.

Förmåner & fördelar

3.5 / 5

Den främsta fördelen med att använda PFC kortet är att det ger dig total översikt och kontroll över din ekonomi. För det första måste du sätta över pengar på kortet varje gång du ska använda det och för det andra får du tillgång till en app med all din kortinformation på samma ställe.

För att bättre förklara kan vi dela upp fördelarna i följande tre kategorier:

1. Kortet

PFC kortet i sig är en stor fördel. Det är ett Mastercard-kort vilket betyder att du kan använda det överallt där Mastercard accepteras, både när du shoppar online och i fysiska butiker, restauranger och mer. Dessutom har det Mastercard Secure 3D och kan kopplas till bankID och Swish.

Så länge du har pengar på kontot kan du använda kortet precis som ett bank- eller kreditkort, så enkelt är det. Det innebär också att du har samma skydd och garantier när du till exempel beställer varor online.

2. Appen

För många är PFC appen den bästa fördelen med kortet. Via PFC appen har du kontroll över ditt kort och kan frysa det, låsa upp det, sätta gränser på det, etc. Du får även en översikt över alla dina transaktioner så att du lättare kan spåra dina utgifter och begränsa onödigt spenderande.

Idag är det många som har svårt att ta kontroll över sin ekonomi och för dem kan PFC kortet vara ett enkelt men effektivt verktyg att komma på fötter igen.

3. Hjälp

Med smidiga verktyg, pushnotiser och guider hjälper PFC appen dig hålla dig till din budget och undvika onödiga utgifter som du annars kanske inte hade kunnat göra dig av med. Med PFC Junior kan du också skapa dig en uppfattning om hur mycket pengar dina barn spenderar, samt var de använder pengarna.

Räntefritt debetkort

3.5 / 5

Eftersom PFC kortet inte är ett kreditkort finns det heller ingen ränta att betala. Alla betalningar du gör sker direkt med de pengar du har på kortet och som du själv för över på kortet med Swish eller din vanliga bankkort.

PFC. Mastercard har dock en delbetalningsmöjlighet med en avgift som kan liknas vid ränta. Varje gång du spenderar med ditt PFC kort kan du välja att få pengarna tillbaka och istället delbetala över 3, 6 eller 12 månader. Inga dolda avgifter tillkommer, däremot betalar du en fast månadsavgift som avgörs av hur stort beloppet du spenderade är.

Priser

3.5 / 5

PFC kortet är helt gratis att använda med alla funktioner, däribland appen, koppling med bankID och Swish. Även det är en stor fördel med kortet, framför allt jämfört med ett kreditkort som kommer med både årsavgift och ränta.

PFC har även en annan prisfördel och det är att man inte tar ut ett valutapåslag när kortet används i utländsk valuta. Jämfört med de allra flesta kreditkorten är det en stor fördel, eftersom det då lämpar sig bättre för bruk på resan.

PFC Premium priser och förmåner

Under 2020 lanserades ett PFC Premiumkort som kostar 20 kronor/månaden (1 krona första månaden). För det priset får du förmåner såsom gratis kontantuttag utomlands (upp till 10 000 kronor/månaden), Goals som är en extra sparfunktion med tips och guider, samt ett extrakort utan extra kostnad.

Krav

4 / 5

Trots att detta debetkort inte har en kredit har det vissa krav man måste uppfylla för att ansöka om det. Du måste nämligen vara folkbokförd i Sverige, minst 18 år gammal och ha tillgång till ett bankid. Utöver det ställs inga krav på din inkomst eller betalningsmöjligheter.

PFC juniorkort kan bara öppnas kopplat till ett vanligt PFC kort som ägs av en person som uppfyller ovanstående krav.

Att ansöka om PFC Mastercard är enkelt. Allt du gör är att besöka hemsida, klicka dig vidare till ansökan där du fyller i den nödvändiga informationen såsom ditt fullständiga namn, adress och personnummer. Sen legitimerar du dig med ditt bankID och får hem kortet inom 3 till 5 bankdagar.

Är du nyfiken på din kreditvärdighet? Gör en kostnadsfri och snabb kreditupplysning på Minkreditkoll.se