OKQ8

OKQ8 kreditkort, eller OKQ8 VISA, är ett kreditkort som erbjuds av OKQ8 Bank, som i sin tur ägs till 100% av OKQ8. OKQ8 Bank startade 2009 och har en vision om att vara banken för kunder påväg. Därför får du som kreditkortskund återbäring på drivmedel och köp hos OKQ8. Dessutom får du sparränta på beloppen du har på ditt konto. Du kan enkelt ansöka om att ändra ditt kreditutrymme som ägare av OKQ8 kreditkort. 

OKQ8 Bank har en internetbank där du som kund enkelt loggar in och ser ser transaktioner, kontoutdrag och kan kontrollera ditt saldo. Likt många andra banker och kreditgivare har OKQ8 olika erbjudanden, avgifter, rabatter och förmåner för dig som kund. De största fördelarna att hämta som ägare av OKQ8 kreditkort är om du handlar mycket hos OKQ8. 

I den här recensionen hittar du all information om OKQ8 kreditkort.

*Den här artikeln innehåller affiliatelänkar (reklamlänkar) till våra partners och vi kan bli kompenserade av dessa aktörer om du följer länkarna.

Kort Ränta Räntefria dagar Kreditgräns Årsavgift
OKQ8 Kreditkort 14.95% 0 dagar n/a 0 kr Gå till kreditgivare

Rabatter och bonusar

5.0 / 5

Som medlem hos OKQ8 och ägare av ett OKQ8 kreditkort har du många rabatter och bonusar kopplade till ditt kort. Det gäller framförallt för köp hos och inom OKQ8.

Du får 20 öre i återbäring per liter du tankar och 2% i återbäring på övriga köp hos OKQ8. Utöver det får du en årlig återbäring på överskottet hos din lokala OKQ8 förening. Ju högre vinst OKQ8 genererar, desto högre återbäring får du året efter i juni eller juli. Dessutom är alltid var sjätte kopp kaffe, biltvätt och frukost gratis. 

Som kund hos OKQ8 tar du del av deras bonusprogram och har ett eget bonuskonto. För varje krona du spenderar hos OKQ8 eller köper med OKQ8 kreditkort får du 0.3 poäng. När du kommit upp i 2000 poäng får du 20 kronor att handla för på OKQ8.

OKQ8 bank samarbetar med andra partners där du som OKQ8 kund får erbjudanden. Just nu har du rabatt på kontrollbesiktning hos Besikta och om du säljer din bil till Kvdbil. I semestertider har du rabatt hos Apollo och Elite hotels. Dessutom har du 45 dagar gratis lyssnande av ljudböcker hos Nextory. Du som OKQ8 kund har också rabatt om du köper el eller villaolja från OKQ8.

Förmåner

4.3 / 5

Rabatter och bonusar är positivt för den vardagliga konsumtionen. OKQ8 Bank har även andra förmåner som du som kund får ta del av.

  • Flexibel betalning: vid månader där utgifterna är höga kan du välja att dela upp betalningen. Dessutom har du som kund två betalningsfria månader om året att utnyttja.
  • Sparränta: om du väljer att sätta in pengar på ditt OKQ8 VISA kort genererar det 0.75% i sparränta på beloppet. 
  • Reseförsäkring: om du betalar minst 75% av resekostnaden med ditt OKQ8 kort ingår en reseförsäkring. I den ingår bland annat avbeställningsskydd, ersättning vid försenat eller förlorat bagage och försäkringen gäller för dig, din fru eller man och barn under 23 år. 
  • Utgiftsskydd: som kund hos OKQ8 bank kan du ansöka om ett utgiftsskydd. Utgiftsskyddet täcker upp för dina månatliga utgifter vid ofrivillig arbetslöshet eller oförmåga att arbeta på grund av olycksfall eller sjukdom. 
  • Försäkringar: du har möjlighet att teckna olycksfallsförsäkring, bilförsäkring och backup tilläggsförsäkring för bilen hos OKQ8.

Ränta

4.0 / 5

Alla kreditkort har en tillkommande ränta som du som kund får betala för din kredit. Denna är satt i en årlig räntesats i procent som beräknas på beloppet du har kredit för. Många banker har en varierande ränta beroende på dig som kund och din ekonomi.

OKQ8 har till skillnad från andra kreditbanker en fast ränta. Krediträntan för OKQ8 kreditkort är 14.95% per år. Den effektiva räntan, summan av alla kostnader och räntan, är 16.91% vid pappersfaktura och 15.57% vid e-faktura. Dessa siffror är utifrån en utnyttjad kredit på 30 000 kronor.

Pris

3.0 / 5

OKQ8 Kreditkort är gratis att skaffa och erbjuder gratis extrakort och har ingen årsavgift. Dock finns det, likt alla kreditkort, andra avgifter att tänka på när du ska skaffa ett kreditkort.

Här hittar du avgifterna för kreditkort hos OKQ8:

  • Aviavgift faktura: 25 kronor (0 kronor vid e-faktura).
  • Kontantuttag: 3% på beloppet.
  • Valutaväxlingspåslag vid köp utomlands: 2% av köpbeloppet.
  • Delbetalningsavgift: 25 kronor.

Utöver dessa tillkommer påminnelseavgifter, övertrasseringsavgifter och inkassoavgifter om du inte sköter dina betalningar.

Krav

2.5 / 5

För att kunna beviljas ett OKQ8 VISA, deras kreditkort, behöver du uppfylla vissa krav. Du måste vara myndig, ha svenskt personnummer och vara folkbokförd i Sverige. Vid ansökan kommer OKQ8 Bank göra en kreditupplysning på dig. 

Dessa krav är väldigt sparsamma i jämförelse med många andra kreditkort och innefattar en enkel ansökningsprocess. Många andra kreditgivare har en minimigräns på årsinkomst. I slutändan är det dock OKQ8 Bank som avgör om du får din ansökan om OKQ8 kreditkort beviljad.

Exempel

För ett OKQ8 kreditkort som används för en kredit på 30 000 kronor är den effektiva räntan 16.91% om du använder pappersfaktura. Om du återbetalar på 12 månader blir då kostnaden 35 073 kronor. Den effektiva räntan består av en nominell räntesats på 14.95% och en delbetalningsavgift på 25 kronor och avgift för pappersfakturor på 25 kronor, dessa avgifter är beräknade per faktura.