Nyheter

I augusti 2020 så förvärvade Apple det kanadensiska bolaget Mobeewave för hela 100 miljoner USD. Mobeewave är ett företag som utvecklat teknologi för att kunna ta emot betalningar på en iPhone likt en betalterminal via kreditkort. Målet är att erbjuda småföretagare en så enkel och smidig lösning som möjligt för att kunna komma igång och ta betalt utan att behöva köpa in eller registrera någon externt hårdvara eller utrustning.

Idag är det lättare sagt än gjort att komma igång med en betalterminal för företaget. Det svenska företaget Zettle (tidigare iZettle) tog marknaden med storm när de i Januari 2014 lanserade sin första färdiga produkt som gick ut på att kunna använda en vanlig iPad som kassaterminal och endast behöva köpa till en mindre kortterminal som enkelt via Bluetooth kopplades till iPaden. Att komma igång med en kassaterminal är annars ofta förknippat med långa leasingavtal på 36 – 72 månader och förenat med såväl oerhört höga kostnader och inte minst en stor risk för småföretagare. Vilket i sin tur fått många småföretagare at backa från att ta emot kortbetalningar.

Nu vill Apple tillsammans med deras nya teknologi ta steget längre och göra om en iPhone till såväl kassa- som kortterminal. Det ska fungera likt när man blippar ett betalkort som är inlagt i telefonen mot en kortläsare, fast nu vill säga precis tvärtom, att ett kort blippas på din iPhone.

Enligt källor till Bloomberg så har Apple sedan förvärvet fortsatt utvecklingen av tjänsten och är just nu under testkörning och beräknas även kunna lanseras så snart som i vår för slutkonsument.

Matyas Dios
Matyas Dios Expert på kreditkort & konsumentkrediter matyas@diosinvest.se