MoreGolf Mastercard

Som namnet avslöjar är MoreGolf Mastercard ett kreditkort som utvecklats av golfare, för golfare. Kreditkortet ges ut i samarbete mellan Svenska Golfförbundet och Entercard som står som kreditgivare. Men låt inte det lura dig. MoreGolf kreditkort erbjuder även en rad fördelar för personer som inte spelar så mycket golf.

För att ge dig ett litet smakprov kan vi avslöja att MoreGolf bland annat ger dig bonuspoäng hos flera stora varumärken, räntefria delbetalningar och kompletterande reseförsäkring. Fast bäst av allt är nog de roliga golfförsäkringarna de erbjuder, däribland en Hole-in-One försäkring.

På följande sida hittar du detaljerad information om alla dessa och många fler förmåner, dessutom går vi igenom räntan och kostnaden för MoreGolf kreditkort samt kraven du måste uppfylla för att ansöka om kortet.

*Den här artikeln innehåller affiliatelänkar (reklamlänkar) till våra partners och vi kan bli kompenserade av dessa aktörer om du följer länkarna.

Kort Ränta Räntefria dagar Kreditgräns Årsavgift
MoreGolf 15,64 % 55 dagar 160 000 kr 295 kr Gå till kreditgivare

Bonusar & Rabatter

4 / 5

Varje gång du använder ditt MoreGolf kreditkort samlar du bonuspoäng. När du samlat 10 000 poäng så får du automatiskt en värdecheck på 100 kronor som du kan lösa in hos en av MoreGolfs många samarbetspartners. Du kan, till exempel, boka hotell på Scandic och Best Western, handla drivmedel på Preem, köpa golfutrustning från Dormy, och betala för medlemskap i flera populära svenska golfklubbar.

På en regelbunden basis anordnar MoreGolf fina kampanjer för sina kunder där man kan tävla om platser i amatörgolflag och få rabatter på golfresor. Under 2020 anordnade företaget bland annat en golfresort på Öland med exklusivt boende, mat och givetvis otaliga golfmöjligheter.

Förmåner

4.8 / 5

Alla som har ett MoreGolf Mastercard kreditkort får tillgång till en kompletterande reseförsäkring utan extra kostnad. Försäkringen inkluderar avbeställningsskydd, olycksfallsförsäkring, ersättning vid förseningar och förlorat bagage, självriskskydd på din hemförsäkring samt självriskeliminering upp till 15 000 kronor när du hyr en bil utomlands.

Kreditkortet har även ett betalningsskydd om du skulle bli sjuk, bli avskedad eller av annan anledning förlorar din inkomst. Med andra ord ger detta kreditkort dig ett skyddsnät i livet och en möjlighet att klara dig igenom ekonomiskt påfrestande situationer.

Golfförsäkringar

Något vi verkligen uppskattar är MoreGolfs unika försäkringar och golfrelaterade förmåner. För det första har du en försäkring på all din golfutrustning om den skulle förstöras eller stjälas. Fast den mest spännande försäkringen är helt klart deras Hole-in-One försäkring.

MoreGolfs Hole-in-One försäkring är egentligen en ersättning. Den ger dig rätt till 1 000 kronor om du skulle har turen att sätta en Hole in One. Kraven är att du spelar en runda med minst 9 hål, att en markör har signerat ditt score card samt att golfbanan är ansluten till Svenska Golfförbundet.

Andra förmåner

En annan grym förmån är MoreGolfs app där du enkelt kan hantera ditt konto, uppdatera information, ta del av erbjudanden och hålla ett öga på de bonuspoäng du samlat in.

Slutligen erbjuds du en rad andra praktiska förmåner såsom möjligheten att delbetala utan ränta samt 55 helt räntefria dagar. Det betyder att du kan undvika att betala ränta genom att betala dina fakturor inom 55 dagar.

Ränta

3.9 / 5

Av uppenbara anledningar spelar räntan en central roll när man ska välja kreditkort. Här gäller det att hitta en bra balans mellan schyssta villkor och en rättvis räntesats. MoreGolfs ränta är förhållandevis låg på 15,64 %; framför allt om man spelar mycket golf och tänker dra nytta av alla de härliga golftjänsterna.

Kortet har även en månadsränta på 1,30 % och kommer med en del avgifter och ytterligare kostnader som du kan läsa mer om i sektionen nedan.

Pris

3.6 / 5

Förutom räntan kostar det i regel att använda ett kreditkort. Här kan avgifterna variera stort och det gäller att man har full koll över vad som gäller så att man slipper otrevliga överraskningar.

Har du ett MoreGolf kreditkort så tillkommer följande avgifter:

  • 295 kronor i årsavgift
  • 35 kronors avgift för pappersfaktura – e-faktura är gratis.
  • 115 kronor i förseningsavgift
  • 3 % avgift på kontantuttag (eller minst 45 kronor per uttag)
  • 1,65 % valutapåslag när du köper eller använder utländsk valuta

Som sagt är det viktigt att du förstår avgifterna och hur de kommer påverka dig. Om du planerar att resa mycket finns det bättre kort som inte tar ut valutapåslag eller avgifter vid kontantuttag.

Krav

4.0 / 5

För att beviljas ett kreditkort från MoreGolf måste man uppfylla vissa krav. Givetvis kommer en sedvanlig kreditupplysning att genomföras för att säkerställa att du har den kreditvärdighet som krävs. Det innebär att du inte får ha några betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden. Entercard är den som utför kreditprövningen och de får sina uppgifter direkt från Upplysningscentralen (UC).

Utöver det har MoreGolf några andra krav som du måste uppfylla, nämligen:

  1. Du ska vara medlem i en svensk golfklubb som är kopplad till Svenska Golfförbundet.
  2. Du ska ha haft en stadig inkomst de senaste 6 månaderna men en årsinkomst på minst 125 000 kronor.
  3. Du måste vara minst 20 år gammal.

Observera att det är Entercard och MoreGolf som beslutar huruvida din ansökan beviljas samt det kreditutrymme du får. Därför kan det hända att du inte beviljas lika mycket kredit som du hade hoppats på. Om så är fallet har du möjligheten att ansöka om en ny kreditprövning.

Exempel

Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 16,50 % vid betalning med e-faktura (20,90 % med pappersfaktura) och det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 665 kr vid betalning med e-faktura (22 085 kr med pappersfaktura).