Lunar

Lunar kort är ett debetkort med en mycket praktisk tillhörande app. Aktören är en ny, populär uppstickare på den svenska kortmarknaden som du kan läsa mer om här. Lunars standardkortet är gratis, utan kredit och med flera funktioner som underlättar sparande och kan hjälpa dig ta kontroll över din ekonomi. Men det finns även två andra kort som ger dig utökade fördelar för en mindre avgift.

Oavsett vilket av Lunar korten du väljer kommer du få tillgång till möjligheter att förbättra din ekonomi med enkla knep och en praktisk app. Över 200 000 personer har redan insett fördelarna med Lunar kort och kanske står du näst på tur.

Lunar kortet är dessutom ett Visa-kort vilket innebär att det ger dig fördelar och förmåner precis som vilket Visa-kort som helst, men mer om det längre ner.

Kort Ränta Räntefria dagar Kreditgräns Årsavgift
Lunar Standard 0 % 0 dagar Ingen kredit 0 kronor Gå till kreditgivare
Lunar Premium 0 % 0 dagar Ingen kredit 948 kronor (79kr/mån) Gå till kreditgivare
Lunar Pro 0 % 0 dagar Ingen kredit 1 788 kronor (149kr/mån) Gå till kreditgivare

Rabatter & bonusar

1 / 5

Som du ser ovan finns det tre olika Lunar kort och det som skiljer dem åt är de förmåner och fördelar korten erbjuder. Däremot är inget av korten kopplade till någon form av bonussystem eller särskilda rabatter; till skillnad från ett kreditkort.

Bonusar är nämligen en tjänst som banker kan erbjuda i utbyte mot att man beviljas ett kreditutrymme och betalar avgifter och ränta, något Lunar inte gör. Men låt inte det avskräcka dig – Lunar är fortfarande ett bra alternativ till de som inte kan ha ett kreditkort.

Med hjälp av Lunars praktiska app får du tips för att förbättra din ekonomi samt alla verktyg du behöver för att hålla kolla på dina utgifter.

Förmåner & fördelar

3.5 / 5

Det som skiljer Lunars kort är förmånerna som man erbjuds med kortet. Och till ingens förvåning får du tillgång till fler förmåner ju dyrare kortet är.

Med standardkortet får du förutom ett Visa-kort i korall eller svart även ett gratiskonto, Lunar-appen, gratis insättningar via Swish och bankkort samt både Apple Pay och Google Pay. Dessutom är korten inkluderade i alla garantier och skydd som Visa erbjuder eftersom det är de som ger ut kortet.

De två andra korten – för vilka du betalar en månadsavgift – har samma grundfunktioner och förmåner som standardkortet med följande tilläggstjänster:

  • Lunar Premium: kompletterande rese- och bagageförsäkring i hela världen om du bokar resan på kortet. Försäkringen täcker förlorat bagage, förseningar, viss sjukvård och även om du av misstag skulle ha sönder något i din Airbnb-lägenhet. Vidare slipper du valutapåslag och uttagsavgifter i utlandet. För dig som behöver hjälp med dina ekonomiska planer kommer Lunar Premium med en abbonemangsöversikt där du kan följa alla dina abonnemangsutgifter.
  • Lunar Pro: detta är ett maxat debitkort i metall med gravering vilket känns mycket exklusivt. Förutom alla ovanstående förmåner erbjuder kortet även sex konton, tre virtuella kort och möjligheten att koppla två kostnadsfria Premiumkort.

Fördelar med Lunar appen

Även Lunar appen räknas till en av de bättre förmånerna med att använda Lunar kort. Appen ger dig total översikt över dina utgifter och enkla tips och möjligheter att förbättra din ekonomi. Genom att lokalisera onödiga utgifter och slösaktiga vanor kan du snabbt göra skillnad i plånboken.

Lunar kort: räntefritt

2.5 / 5

Eftersom Lunar korten inte är kreditkort så betalar du heller ingen ränta när du använder korten. Alla pengar du spenderar med Lunar är pengar som du själv fört över från ditt bankkonto. Därmed spenderar du aldrig pengar som du själv inte äger.

Två av korten är dock inte gratis utan har en månadsavgift som automatiskt dras från ditt kontosaldo.

Lunar kort: pris

3 / 5

Som vi nämnde ovan är Lunar kort standard helt gratis utan ränta och avgifter. Däremot kostar Lunar Premium 79 kronor i månaden och Lunar Pro 149 kronor i månaden. Men det är också de enda kostnaderna för att använda korten. Du slipper betala valutapåslag i utlandet eller när du shoppar på utländska hemsidor och med Premium och Pro slipper du även uttagsavgiften när du tar ut kontanter utanför Sverige.

Personligen anser vi att man får ganska mycket valuta för pengarna, även om de båda korten har betydligt högre årsavgifter än många av de bästa kreditkorten på marknaden. Med andra ord kan ett kreditkort i slutändan vara billigare att använda än ett Lunar kort.

Krav

2 / 5

Eftersom Lunar app och kort inte är ett kreditkort så är kraven inte alls lika strikta för att ansöka om ett kort. Men där finns fortfarande ett par krav du måste uppfylla för att din ansökan ska beviljas.

För det första måste du vara minst 18 år gammal och ha en folkbokföringsadress i Sverige. Du måste även ha ett ID-kort som utfärdats av Polismyndigheten, dvs. ett pass, körkort eller nationellt ID. Slutligen behöver du ha tillgång till bankID för att verifiera din identitet vid registreringen samt för att signera betalningar och transaktioner på ditt Lunar app-konto.

Till skillnad från kreditkort har Lunar inga krav på att du ska ha en ordnad ekonomi. Du behöver till exempel inte ha en inkomst eller anställning och standardkortet kan du öppna även med en betalningsanmärkning. Därför anser vi att Lunar kort är den perfekta lösningen för alla de som av någon anledning inte kvalificerar för ett kreditkort just nu.