Komplett Bank

Komplett Bank är en norsk bank och en av de största operatörerna inom kreditkort i Norden. Företaget har varit aktiva i Sverige sedan 2018 och lanserade sitt kreditkort Komplett Bank Mastercard på den svenska marknaden i början av 2019.

Med detta kreditkort får du bland annat poäng för alla inköp du gör, flera försäkringar och avgiftsfria kontantuttag. Bäst av allt är att kortet är helt avgiftsfritt vilket, i kombination med en okej ränta, gör detta kreditkort mycket attraktivt och framför allt förmånligt prissatt.

Kort Ränta Räntefria dagar Kreditgräns Årsavgift
Mastercard 24,90 % 50 dagar 50 000 kr 0 kronor Gå till kreditgivare

Rabatter & bonusar

4.9 / 5

Den största fördelen med Komplett Bank Mastercard är alla bonusar och rabatter som man tjänar bara genom att använda kortet för vanliga inköp. Oavsett var du handlar med ditt Komplett kreditkort samlar du bonuspoäng som sedan kan användas till att komplettera betalningar på kortet. Ett bonuspoäng är värt en svensk krona, oavsett hur poängen har tjänats.

I dagsläget får du som sagt bonuspoäng varje gång du använder kortet i enlighet med följande system:

  • Få 4 % på alla köp hos Komplett.se – Komplett Groups egen e-handelstjänst för dator- och teknikprylar.
  • Få 1 % för alla enskilda köp som överstiger 20 000 kronor vid köptillfället.
  • Få 0,5 % för alla andra köp av exempelvis drivmedel, restauranger och matvaror.

Bonussystem inkluderar alla köp på kortet med undantag för kontatuttag och transaktioner med tredje parts betalningslösningar, däribland Swish.

OBS! Du kan som mest samla 500 bonuspoäng i månaden och 2 000 bonuspoäng under de senaste 12 månaderna. Detta är en av nackdelarna med Kompletts annars riktigt bra bonusprogram.

Förmåner

4.7 / 5

Förutom de bonuspoäng vi nämnt ovan erbjuder Komplett Bank Mastercard en rad andra förmåner. Det rör sig framför allt om försäkringar men även avgiftsfria kontantuttag och möjligheten att (för en mindre avgift) skjuta upp dina betalningar i 3, 6 eller 9 månader.

De försäkringar som inkluderas med Komplett Banks kreditkort är:

  1. ID-stöldförsäkring med stöd och juridisk assistans upp till 100 000 kronor om din identitet skulle stjälas.
  2. Reseförsäkring för dig och hela familjen som (under villkor) gäller i 45 dagar från det att ni lämnat Sverige.
  3. Köpskydd som försäkrar upp till 25 000 kronor om de varor du köper är skadade, försvinner eller blir stulna.
  4. Betalskydd som en ekonomisk försäkring i fall du skulle bli av med jobbet, tvingas till permittering eller insjuknar fysiskt eller psykiskt. Vidare betalas upp till 100 000 kronor av kvarvarande saldo vid dödsfall.
  5. Du erbjuds 50 dagars räntefria betalning på allt du köper om du betalar hela beloppet innan förfallodagen. Väljer du att delbetala kommer ränta att läggas till.

Ränta

4.2 / 5

När man letar efter ett nytt kreditkort är det viktigt att man har full koll på vad kortet kostar samt räntan du förväntas betala på den kredit du tillhandahålls. I detta fall ligger den effektiva räntan på 23,63 %, vilket varken är lågt eller högt i jämförelse med aktörens konkurrenter.

Med andra ord kan du hitta kreditkort som är billigare och dyrare än Komplett Bank Mastercard. Däremot får du inte samma förmåner eller avgiftsfria kort från alla aktörer, varav Kompletts kreditkort fortfarande är ett fördelaktigt alternativ.

Priser

5 / 5

Komplett Bank Mastercard har ingen årsavgift över huvud taget. Det innebär att kortet är helt gratis så länge du inte använder det. Dessutom är de andra avgifterna som tas ut med Komplett Bank Mastercard ganska rättvisa.

Dessvärre kompenserar Komplett Bank sina låga avgifter med en hög ränta som innebär att dina köp kan bli betydligt mycket dyrare om du inte betalar tillbaka krediten i tid.

Krav

4.5 / 5

Det är inte alla som kan få ett Komplett Bank Mastercard kreditkort utan man måste uppfylla företagets krav. För det första måste man ha fyllt 20 år för att få genomföra en ansökning och, i likhet med alla seriösa kreditgivare, kommer Komplett Bank genomföra en kreditupplysning på dig.

Är det så att du saknar inkomst eller har en betalningsanmärkning kan du inte få ett Komplett Bank kreditkort. Dessutom avgörs din kreditutrymme baserat på din kreditvärdighet, vilket innebär att du inte garanteras en kredit på 50 000 kronor utan kan godkännas för ett mindre kreditbelopp.

Exempel

För att tydliggöra exakt hur Komplett Banks kreditkort fungerar har vi ett exempel på hur mycket ränta du kommer behöva betala. En effektiv ränta på 23,63% med en kredit på 1 000 i 12 månader resulterar i att du totalt betalar tillbaka: 1 198 kronor.