Komplett Bank

Komplett Bank är en norsk bank och en av de största operatörerna inom kreditkort i Norden. Företaget har varit aktiva i Sverige sedan 2018 och lanserade sitt kreditkort Komplett Bank Mastercard på den svenska marknaden i början av 2019. Sedan dess har kortet och Komplett Banks roll på den svenska marknaden vuxit i raketfart och Komplett Bank kreditkort är idag ett av de mest populära och värdefulla kreditkorten tillgängliga.

Med detta kreditkort får du bland annat poäng för alla inköp du gör, flera försäkringar och avgiftsfria kontantuttag. Bäst av allt är att kortet är helt avgiftsfritt vilket – i kombination med en okej ränta – gör Komplett kreditkort mycket attraktivt och framför allt förmånligt prissatt.

Är du på jakt efter ett av de bästa kreditkorten rekommenderar vi att du tar en titt på vår recension av Komplett Bank kreditkort där vi går igenom alla detaljer du kan tänkas behöva från ränta och kreditutrymmen till bonusar och förmåner.

*Den här artikeln innehåller affiliatelänkar (reklamlänkar) till våra partners och vi kan bli kompenserade av dessa aktörer om du följer länkarna.

Kort Ränta Räntefria dagar Kreditgräns Årsavgift
Komplett Kreditkort Mastercard 24,90 % 50 dagar 50 000 kr 0 kronor Gå till kreditgivare

Rabatter & bonusar

4.9 / 5

Den största fördelen med Komplett Bank kreditkort är alla bonusar och rabatter som man tjänar bara genom att använda kortet för vanliga inköp. Oavsett var du handlar med ditt Komplett kreditkort samlar du bonuspoäng som sedan kan användas till att komplettera betalningar på kortet. Ett bonuspoäng är värt en svensk krona, oavsett hur poängen har tjänats. För den som inte har så mycket insikt i kreditkortsbranschen kan vi berätta att detta är väldigt unikt och något som inga andra kreditgivare idag erbjuder. Därför anser vi att Komplett Bank kreditkort är ett av de bästa kreditkorten för vardaglig användning.

I dagsläget får du som sagt bonuspoäng varje gång du använder kortet i enlighet med följande system:

 • Få 4 % på alla köp hos Komplett.se – Komplett Groups egen e-handelstjänst för dator- och teknikprylar.
 • Få 1 % för alla enskilda köp som överstiger 20 000 kronor vid köptillfället.
 • Få 0,5 % för alla andra köp av exempelvis drivmedel, restauranger och matvaror.

Bonussystem inkluderar alla köp på kortet med undantag för kontatuttag och transaktioner med tredje parts betalningslösningar, däribland Swish. Du måste med andra ord använda kortet i en butik eller online för att du ska få poängen som du har rätt till.

OBS! Du kan som mest samla 500 bonuspoäng i månaden och 2 000 bonuspoäng under de senaste 12 månaderna. Detta är en av nackdelarna med Kompletts annars riktigt bra bonusprogram. Läs mer om ändringar som gjorts i deras bonusprogram här.

Förmåner

4.7 / 5

Förutom de bonuspoäng vi nämnt ovan erbjuder Komplett Bank Mastercard en rad andra förmåner. Det rör sig framför allt om försäkringar men även avgiftsfria kontantuttag och möjligheten att (för en mindre avgift) skjuta upp dina betalningar i 3, 6 eller 9 månader.

De försäkringar som inkluderas med Komplett Banks kreditkort är:

 1. ID-stöldförsäkring med stöd och juridisk assistans upp till 100 000 kronor om din identitet skulle stjälas.
 2. Reseförsäkring för dig och hela familjen som (under villkor) gäller i 45 dagar från det att ni lämnat Sverige.
 3. Köpskydd som försäkrar upp till 25 000 kronor om de varor du köper är skadade, försvinner eller blir stulna.
 4. Betalskydd som en ekonomisk försäkring i fall du skulle bli av med jobbet, tvingas till permittering eller insjuknar fysiskt eller psykiskt. Vidare betalas upp till 100 000 kronor av kvarvarande saldo vid dödsfall.
 5. Du erbjuds 50 dagars räntefria betalning på allt du köper om du betalar hela beloppet innan förfallodagen. Väljer du att delbetala kommer ränta att läggas till.

Som du kan se finns det otaliga fördelar med att använda Komplett Bank kreditkort. Inte nog med att du får bonuspoäng som du kan använda mot din faktura, men du får även tillgång till extra finansiellt skydd och försäkringar. Det är en av de faktorerna som många förbiser när de letar efter ett nytt kreditkort då de flesta stirrar sig blinda på bonuspoängen. Men tänk på att Komplett Bank – i likhet med andra kreditgivare – kan ge dig många ekonomiska förmåner som du inte kan förvänta dig av ditt vanliga bankkort.

Ränta

4.2 / 5

När man letar efter ett nytt kreditkort är det viktigt att man har full koll på vad kortet kostar samt räntan du förväntas betala på den kredit du tillhandahålls. I detta fall ligger den effektiva räntan på 23,63 %, vilket varken är lågt eller högt i jämförelse med aktörens konkurrenter.

Med andra ord kan du hitta kreditkort som är billigare och dyrare än Komplett Bank Mastercard. Däremot får du inte samma förmåner eller avgiftsfria kort från alla aktörer, varav Kompletts kreditkort fortfarande är ett fördelaktigt alternativ.

Vänligen lägg märke till att du alltid har 50 räntefria dagar där du slipper betala ränta. Med andra ord kan du undvika räntan om du betalar tillbaka den kredit du använder inom 50 dagar från spenderingsdagen. Däremot gäller de räntefria dagarna inte om du väljer att delbetala din kredit, så tänk på det innan du ansöker om en delbetalningsplan.

Priser

5 / 5

Komplett Bank kreditkort har ingen årsavgift över huvud taget vilket vi verkligen uppskattar då det tillhör ovanligheten. Det innebär att kortet är helt gratis så länge du inte använder det. Dessutom är de andra avgifterna som tas ut med Komplett Bank Mastercard ganska rättvisa, till exempel tar de inte ut avgifter för kontantuttag (varken i Sverige eller i utlandet). Använder du Komplett kreditkort utomlands så tillkommer däremot ett valutapåslag på 1,75%, vilket mer eller mindre är standard i branschen. Valutapåslaget används för att täcka volatila växelkurser och andra utgifter som kan uppstå vid internationella transaktioner.

Dessvärre kompenserar Komplett Bank sina låga avgifter med en hög ränta som innebär att dina köp kan bli betydligt mycket dyrare om du inte betalar tillbaka krediten i tid.

Krav

4.5 / 5

Det är inte alla som kan få ett Komplett Bank Mastercard kreditkort utan man måste uppfylla företagets krav. För det första måste man ha fyllt 20 år för att få genomföra en ansökning och, i likhet med alla seriösa kreditgivare, kommer Komplett Bank genomföra en kreditupplysning på dig.

Är det så att du saknar inkomst eller har en betalningsanmärkning kan du inte få ett Komplett Bank kreditkort. Dessutom avgörs din kreditutrymme baserat på din kreditvärdighet, vilket innebär att du inte garanteras en kredit på 50 000 kronor utan kan godkännas för ett mindre kreditbelopp.

Kortfattat måste du för att ansöka om ett Komplett kreditkort:

 • Vara minst 20 år gammal
 • Ha en fast inkomst (2 år)
 • Sakna betalningsanmärkningar
 • Vara bokförd i Sverige

Har du tittat på andra kreditkort tidigare vet du redan att dessa krav inte är ovanligt, framför allt då många av kraven är lagstadgade och finns till för att skydda dig som konsument från orättvisa villkor och finansiella problem.

Exempel

För att tydliggöra exakt hur Komplett Banks kreditkort fungerar har vi ett exempel på hur mycket ränta du kommer behöva betala. En effektiv ränta på 23,63% med en kredit på 1 000 i 12 månader resulterar i att du totalt betalar tillbaka: 1 198 kronor.