Bank Norwegian

Bank Norwegians kreditkort är ett kreditkort som ges ut av flygbolaget Norwegians egen bank. Moderbolaget grundades 1993 och banken som idag ger ut Norwegian-kortet startades 2007. Idag driver man en komplett banktjänst med lån, sparkonton, banktjänster och – naturligtvis – kreditkort.

Banken är en ren internetbank, det vill säga att det inte finns några fysiska kontor utan allt hanteras via internet. Norwegian erbjuder olika typer av lån, till exempel blancolån upp till 500 000, men idag ska vi titta närmare på Bank Norwegians kreditkort: Norwegian-kortet.

Det är nämligen ett av de mest förmånliga kreditkorten på marknaden idag med både bonuspoäng, reseförsäkringar, ingen årsavgift, avgiftsfria uttag i hela världen och mycket mer. Läs vidare för att lära dig allt om Bank Norwegian-kortet.

*Den här artikeln innehåller affiliatelänkar (reklamlänkar) till våra partners och vi kan bli kompenserade av dessa aktörer om du följer länkarna.

Kort Ränta Räntefria dagar Kreditgräns Årsavgift
Norwegian 19,99 % 45 dagar 100 000 kr 0 kr Gå till kreditgivare

Rabatter & Bonusar

4 / 5

När du använder Bank Norwegians kreditkort samlar du bonuspoäng varje gång du köper varor eller tjänster – med undantag för flygresor hos andra flygbolag då du inte får några poäng alls.

Bonuspoängen kallas CashPoints och de är kopplade till ditt Norwegian-Rewardskonto och kan användas till att boka flygresor med Norwegian. Insamlingen fungerar på följande sätt:

 • För Flex-biljetter får du 10 % av priset i CashPoints
 • För LowFare-biljetter får du 4 % av priset i CashPoints
 • Du får 0,5 % CashPoints för varuköp upp till 100 000 kronor/år
 • Efter du spenderat 100 000 kronor fortsätter du tjänat 0,5 % i CashPoints men nu även i
 • dagligvaruhandel, på bensinstationer och när du använder utländsk valuta
 • Du får inga CashPoints när du bokar flygresor med andra flygbolag än Norwegian.

Förmåner

3.3 / 5

Tidigare var Norwegians kreditkort ganska meningslöst då det saknade ordentliga förmåner. Fast idag är det väldigt annorlunda och du kan förvänta dig en rad fördelaktiga tjänster med detta kort.

Varje gång du beställer en resa med ditt Norwegian kreditkort så inkluderas du av en kompletterande reseförsäkring och ett riktigt bra avbeställningsskydd. Så inte nog med att du kan boka flygbiljetter med bonuspoäng; du får även försäkring på dina resor.

Norwegian har utvecklat en app som är enkel att använda och erbjuder en tydlig översikt över dina insamlade poäng, villkor och avtal. För den som är tekniskt lagd har Norwegian-kortet alla de senaste betalningslösningarna, såsom kontaktlösa betalningar med telefon och klockor.

Ränta

3 / 5

Precis som alla andra kreditkort betalar du ränta när du använder Norwegian-kortet. Idag ligger räntesatsen på följande:

 • Årlig nominell ränta: 19,99 %
 • Årlig effektiv ränta: 21,93 %

Det innebär att en uppskjuten betalning (kreditbetalning) på 15 000 kronor med en effektiv ränta på 21,93 resulterar i ett återbetalningsbelopp på totalt 16 673 kronor.

Jämför man med Norwegians närmsta konkurrenter så ligger deras ränta väldigt högt och i slutändan drar det ner vårt totala betyg. Dessutom har du bara 45 räntefria dagar jämfört med 50-55 som idag är industristandard.

Pris

4.3 / 5

För de allra flesta är den absolut främsta fördelen med Bank Norwegians kreditkort priserna. Detta kreditkort är nämligen ett av de billigaste på den svenska marknaden och så har det varit sedan starten då kortet alltid utmärkts av sina låga avgifter.

Till att börja med har Bank Norwegians kreditkort ingen årsavgift till skillnad från andra kreditkort som ofta kostar mellan 200 och 500 kronor om året. Vidare har du som kund inga kontantavgifter vare sig du tar ut kontanter i Sverige eller i utlandet och e-faktura är helt gratis. Bäst av allt är dock att Norwegians kort är gratis att använda utomlands förutom ett valutapåslag på 1,65 % när man handlar i utländsk valuta. Det gäller även inköp i utländska valuta online.

Med det sagt är Norwegian-kortet inte gratis att använda och du kan förvänta dig att betala följande avgifter:

 • Valutapåslag (utländsk valuta): 1,65 %
 • Pappersfaktura: 45 kronor
 • Förseningsavgift: 95 kronor
 • Påminnelseavgift: 60 kronor

När Norwegians kort kom var det många som ville ha kortet just för att använda det som resekort, eftersom de var mycket tidiga med att inte ha avgift på uttag utomlands. Och så är det än idag. Är du en person som reser mycket finns det många riktigt fina fördelar med detta kreditkort men tänk på att räntan är i högsta laget.

Krav

3.7 / 5

Norwegian har idag ganska strikta krav för sitt kreditkort vilket innebär att det inte passar alla. För att din ansökan ska beviljas ska du:

 • Vara minst 23 år gammal
 • Ha varit bokförd i Sverige i minst 3 år
 • Inte ha några betalningsanmärkningar
 • Vara anställd med fast inkomst

För att säkerställa detta genomför Bank Norwegian en noggrann granskning av dig och dina personuppgifter. Dessutom beställer den en kreditprövning från Upplysningscentralen för att fastställa din kreditvärdighet. Den data används sedan för att fastställa hur stort kreditutrymme du kan få tillgång till, alternativt att din ansökan nekas.

Exempel

Ett kreditkort hos Bank Norwegian som används för en kredit på 15 000 kr och som återbetalas inom 12 månader ger en nominell ränta på 16,99%. Utan extra avgifter ger detta en effektiv ränta på 18,37% och ett totalt återbetalningsbelopp på 16 400 kr.