Bästa kreditkortet 2022

Jämför de bästa kreditkorten 2021

Det är ingen lätt uppgift att försöka förutspå vilket som blir det bästa kreditkortet 2022. Mycket kan hända under ett år och kreditmarknaden är under ständig förändring med nylanseringar av aktörer, kort, förmåner och villkor. I sviterna av COVID-19 kommer vi dessutom med stor sannolikhet uppleva ekonomiska omställningar som kan komma att påverka användningen av kreditkort på en samhällsnivå.

Därför kan vi endast spekulera kring i vilka kort som förväntas vara de bästa kreditkorten under 2022. Vi har exempelvis tittat på historik kring vilka kreditkort som varit bäst tidigare år samt på de framtidsplaner som presenterats under 2020. Det finns även en rad kreditkort som uppdaterats från grunden under året och som nu förutspås öka i popularitet.

Detta i kombination med vår omfattande erfarenhet från kreditkortsbranschen har stått som grund för följande guide till det bästa kreditkortet för 2022.

Kreditkort med olika förmåner

Att dra alla kreditkort över samma kam vore ett misstag från vår sida. Istället har vi sållat ut de bästa kreditkorten under 2022 baserat på deras utmärkande egenskaper och för de ändamål de är bäst lämpade.

Ett av de bästa kreditkorten på resan behöver nödvändigtvis inte vara det bästa shoppingkortet och vice versa.

Komplett Bank Mastercard – Bäst bonussystem 2022

Komplett Banks MastercardOavsett var du använder ditt Komplett Bank Mastercard samlar du poäng.

De poäng du samlar kan du använda fritt till att beställa varor och tjänster eller komplettera kreditbeloppet du använder och därmed betala tillbaka ett mindre totalbelopp.

Använder du kortet till att handla teknik på komplett.se får du 4 % i bonuspoäng, på webbutiker som är kopplade till Mastercard får du 2 % i bonuspoäng och alla andra köp ger dig 1 % i bonuspoäng.

Dessvärre begränsas dina poäng till 500 i månaden och 2 000 per år (1 bonuspoäng = 1 krona).

Utmärkande egenskaper:

 1. Bonus på alla köp
 2. Delbetala i upp till 9 månader
 3. Försäkringar + betalskydd

Info:

 • Ränta: 24,90 %
 • Årsavgift: 0 kronor
 • Kreditgräns: 50 000 kronor
 • Krav: 20 år, inkomst, inga betalningsanmärkningar

Collector Easyliving – Bäst för resan

Collector Bank Easyliving kreditkortOm du planerar att resa mycket under 2022 bör du överväga att ansöka om ett Collector Easyliving kreditkort.

Bland reseförmånerna du får tillgång hittar vi kompletterande reseförsäkring utan självrisk, avbeställningsskydd, självriskeliminering när du hyr en bil i utlandet och 0 % i valutapåslag.

Du kan också koppla kortet till SAS Eurobonus och samla poäng till flyg, hotell och upplevelser varje gång du använder kortet. Med ett Eurobonus-medlemskap får du tillgång till flygplatslounger och andra fördelar när du reser.

Utmärkande egenskaper:

 1. Omfattande reseförmåner
 2. SAS Eurobonus
 3. Leverans- och evenemangsförsäkring

Info:

 • Ränta: 17,25 %
 • Årsavgift: 195 kronor
 • Kreditgräns: 100 000 kronor
 • Krav: 20 år, inkomst, inga betalningsanmärkningar

Supreme Classic – Utan årsavgift

Supreme Card Classic kreditkortLetar du efter det bästa kreditkortet 2022 utan årsavgift och med bra fördelar? Då kan vi rekommendera Supreme Card Classic från Resurs Bank.

Det är ett enkelt kreditkort utan krimskrams. Som kund erbjuds du upp till 30 000 kronor i kreditutrymme med 60 räntefria dagar och möjligheten att delbetala.

Kortet lämpar sig exempelvis bra om du vill betala räkningar med kreditkortet, delbetala vitvaror och dyr elektronik eller vill ha tillgång till en kredit och kompletterande försäkringar ifall det skulle behövas. Vill du ha fler förmåner och bonuspoäng kan du välja ett av Resurs Banks tre andra kreditkort.

Utmärkande egenskaper:

 1. 60 räntefria dagar
 2. Betala räkningar med kreditkort
 3. Delbetala större inköp

Info:

 • Ränta: 12,36 %
 • Årsavgift: 0 kronor
 • Kreditgräns: 30 000 kronor
 • Krav: 18 år, fast inkomst, inga betalningsanmärkningar

Re:member Flex – Bäst för shopping

Re:member flex - ett kreditkort med många fördelarFör alla er som shoppar mycket – framför allt online – är re:member det bästa kreditkortet 2022.

Kortet är kopplat till ett unikt poängsystem: re:member rewards som i sin tur är kopplat till fler än 300 olika webbutiker, däribland CDON.com, Adlibris, Björn Borg, Dustin Home, Gymgrossisten.se, med många fler.

I många av dessa butiker får du upp till 25 % i rabatt på alla dina köp, varför vi anser att re:member är det bästa kortet för shopping under 2022. Att kortet dessutom erbjuder reseförsäkring, avbeställningsskydd, 56 räntefria dagar och ingen årsavgift ser vi bara som en riktigt schysst bonus.

Utmärkande egenskaper:

 1. Upp till 25 % rabatt i 300+ butiker
 2. 0 kronor i årsavgift
 3. Kompletterande försäkringar

Info:

 • Ränta: 9,74 % – 24,74 %
 • Årsavgift: 0 kronor
 • Kreditgräns: 100 000 kronor
 • Krav: 20 år gammal, 8 333 kr/månadsinkomst, inga betalningsanmärkningar

Swedbank Guld – Bäst för vardagsbruk

Swedbank Guld kreditkortSöker du efter det bästa kreditkort att underlätta vardagen med kan vi föreslå Swedbank.

Förutom att Swedbank är en av Sverige storbanker är det också en av de större kreditgivare i Sverige. Dels deläger man kreditbolaget Entercard tillsammas med Barclay och man är också ansvarig över ett par bensinkort.

Med ett Swedbank Guld kreditkort samlar du ett bonuspoäng per krona du spenderar med kortet, oavsett var du använder det. Du kan dessutom spara 15 öre per liter bränsle om du tankar hos Preem. Och i likhet med alla de bästa kreditkorten 2022 får du reseföräkring och avbeställningsskydd med kortet.

Utmärkande egenskaper:

 • Poäng på alla köp
 • Extra bonus på Preem
 • Stor kreditgivare i Sverige

Info:

 • Ränta: 10,45 %
 • Årsavgift: 495 kronor
 • Kreditgräns: 500 000 kronor
 • Krav: 18 år, 200 000/årsinkomst, inga betalningsanmärkningar

American Express Platinum Card – Bästa exklusiva kreditkortet

AMEX Platinum CardFör er som har stor kreditvärdighet, stadig ekonomi och vill njuta av de mest exklusiva kreditförmånerna finns det egentligen bara ett kort: AMEX Platinum.

Kortet kostar 6 600 kronor om året och för det priset kan du förvänta dig det bästa av det bästa. Du får bland annat bonus varje gång du använder kortet som du kan spendera på en rad fördelar, tjänster och produkter. Du kan också förvänta dig förtur på flygplatser och riktigt bra priser på flygbiljetter. Givetvis ingår även en lång lista försäkringar och tilläggstjänster som personlig service. Allt för en exklusiv upplevelse.

Utmärkande egenskaper:

 1. Världens ledande kreditgivare
 2. Omfattande bonussystem
 3. Försäkringar och exklusiv service

Info:

 • Ränta: 15,99 %
 • Årsavgift: 6 600 kronor
 • Kreditgräns: 0 kronor
 • Krav: 18 år, inga betalningsanmärkningar, ekonomisk stabilitet

Vad kan man förvänta sig av det bästa kreditkortet 2022?

En av fördelarna med dagens kreditkort är att marknaden är så pass varierad att du kan välja ett kreditkort helt efter dina egna förutsättningar och behov. Som du ser ovan brukar man dela upp kreditkort i ett par olika kategorier. Skulle du vilja läsa mer om de bästa kreditkorten i dessa kategorier hänvisar vi dig till följande guider:

Det gäller med andra ord för dig att avgöra vad det är du vill få ut av ditt kort samt vad du planerar att använda det till. Utefter det kan du anpassa ditt val, förenklar valprocessen och underlätta för dig själv.

Vidare finns det ett par andra krav man ska sätta på sina kreditkort. De ska inte vara för dyra att använda, varför du vill hitta ett kort med rättvis ränta och låga avgifter i jämförelse med de tjänster du erbjuds. Kortet ska också ha användarvänliga funktioner, exempelvis en app med full kontoöversikt eller kontaktlösa betalningar.

All information du kan tänkas behöva om olika kreditkort hittar du i våra recensioner.

Krav för de bästa kreditkorten 2022

Dubbelkolla alltid kraven för de kreditkort du ansöker om så att du slipper bli nekad. Grundläggande krav för alla kreditkort är att man har någon form av inkomst eller ersättning samt att man är minst 18 år gammal.

Du får heller inte ha betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden. Det finns till och med lag på att kreditgivare måste genomföra en kreditprövning innan de får bevilja ett kreditutrymme. Du kan med andra ord inte undvika att kreditföretaget i fråga gör en grundlig granskning av din ekonomiska situation.

Alla kreditkort

Ännu fler kreditkort hittar du i vår kompletta lista över de bästa kreditkorten i Sverige:

 

Kreditkort

Testbetyg

Recension

Årsavgift

Förmåner

Länk

5.0 poäng

0 kronor

Rabatt i 300+ butiker

4,5 poäng

0 kronor

Bonus på alla köp

4,5 poäng

0-1 068 kr

4 olika kort

4,5 poäng

195 - 290 kr

Omfattande förmåner

4,0 poäng

195 - 290 kr

Samla poäng på Coop

4,0 poäng

195 – 375 kronor

Bonuspoäng varje gång du handlar

4,0 poäng

295 kr

Rabatt på golfresor & -utrustning

4,0 poäng

195 - 290 kr

SAS Eurbonus

3,5 poäng

195/495/1700 kronor

Återbäring och bonus på köp

3,5 poäng

0 kronor

Upp till 20 % på flygresor

3,2 poäng

0 kronor

5% återbäring på restauranger

3,0 poäng

324 kronor

Bonus på alla köp